tiistai 13. syyskuuta 2016

Habitare 2016: Vihersisustaminen - huonekasvien paluu

Tunnen kerrankin olevani onnekas, kun ehdin haalimaan ennen Habitare -messuja paikallisilta kirpputoreilta kaikki rottinkiset seinätelineet ja amppelit talteen... Ne ovat nimittäin täällä taas! :)

Huonekasvit ylipäätään ovat tehneet vahvaa paluuta koteihin jo tovin. Yllättävän vähän oli messuilla esillä leikkokukkia sisustuksessa - pääroolissa tuntuivat olevan rönsyt, kaktukset ja suuret huonekasvit, kuten palmut ja peikonlehti.

Design: Maija Puoskari

Marimekko:

S.O.U.L. -merkin lasikuvun alle (kuva alla) on piilotettu tekokukan oksa, mutta miksei leikkokukkakin taittuisi samaan tarkoitukseen - ainakin juhlavan kattauksen pöytäkoristeeksi. Näistä tuli vahva mielleyhtymä -70 -luvun kukkakupuihin, joita jokaisesta kodista löytyi, ja jollaista olen nyt pidemmän aikaa jo koettanut nettikirpputoreilta löytää! :)

**Vinkvink: DIY-version tästä saat tuunaamalla vanhasta lasikuvullisesta kellosta puitteet asetelmalle - minun versioni tästä koristeesta löydät täältä - KLIKKLIK!


Nämä kasvit (rahapuu taempana, etummaisen nimi hukassa...) olivat päätyneet esille terraariomaisesti Garage Garage -osastolle, jonka oli suunnitellut My O My. Astioiden merkistä ei valitettavasti ole tietoa...

Garage Garage -osasto:


Tykästyin itse noihin Interfacen ja BoConceptin (kuvat alla) kasvilaatikoihin, joista osa oli sävytetty seinien väreihin, sallien näin kasvien nousta suurempaan rooliin tilan sisustuksessa. Koska meille, Villa Kotirantaan, on tulossa pääasiassa valkoiseksi maalatut vaakalaudoitetut seinät, ryhdyinkin heti hahmottelemaan tupakeittiön seinälle vastaavanlaista laatikkoa; rakennettuna myöskin valkoisesta vaakalaudasta, ja sijoitettuna seinälaudoitukseen nähden niin, että seinien lautojen raot täsmäävät laatikon lautoihin - luoden laatikosta luontevan osan seinää.

Interface:

BoConcept:


Myöskin perinteinen kukkataso oli saanut upean kasvojenkohotuksen Pinja Rougerin ja Riikka Kantiskosken suunnitteleman The Botanic Shelf -tason myötä. Taso oli valikoitunut myös toimittajien tusinaan.

The Botanic Shelf
Design: Pinja Rouger, Riikka KantinkoskiNämä Miiko Design:in helposti liikuteltavat Parkki -hyllyköt sopisivat myös vaikka kotikonttorin puolelle. Voisinpa yhden tällaisen rullata myös makuuhuoneeseenkin lempikirjojen ja -lehtien säilytyspaikaksi!

Miiko Design: Parkki -säilytin

Useampaankin otteeseen olen ehtinyt ihastelemaan näitä Hakolan Riippu -hyllyjä, ja vihdoin pääsin tutkimaan niitä ihan lähietäisyydeltä! :) Ehkä yksi lempituotteistani näillä messuilla.

Haaveilen kauniista ja käytännöllisestä avohyllyköstä, jonka voisi sijoittaa keittiön ikkunan eteen - tulevassa kodissamme aurinko paistaa ikkunasta sisään lähes koko päivän, joten valoa voisi riittää talviaikaankin yrttien kasvattamiseen. Tämä Riippu saattaisi olla juuri täydellinen ratkaisu.... ;)

Hakola:
Riippu shelf
Riippu ceramic jar
Design: Samuli HelavuoHakolan valikoimasta löytyi myös kaunis seinähylly rönsylle - Lempi -hylly on moderni, mutta kodikas päivitetty versio vanhoista rottinkisista seinähyllyistä, joista minun sukupolvellani taitaa olla vahva muisto lapsuudenkodeistamme...

Hakola:
Lempi shelf
Dot pillow
Design: Anni Pitkäjärvi (Lempi), Salla-Maaria Syvänen (Dot)Ja rottingista puheenollen; en olisi uskonut koskaan sanovani tätä, mutta ihan puolivakavissani haaveilen nyt tuollaisesta rottinkisesta sängynpäädystä (kuva alla) kotiimme...! :) En taida uskaltaa edes ehdottaa miehelleni...

Amppeleita löytyi messuilta jokaiseen makuun - alla valokuvakooste!Verso Design Tuokko -amppeli/tarjotin:
Piironki:
Habitare Protoshop Kerä -amppeli:


Rohkeampi sisustaja luo viherkasveista modernin version ryijystä - joka Interfacen -osastolle rakennetusta viherseinästä ensimmäisenä tulee minulle mieleen.

Interface:

Avohyllyt, ja niiden päälle kootut runsaat asetelman huonekasveineen, olivat myös Habitare -messuilta yksi mieleenpainuvimmista yksityiskohdista - melkoinen vastakohta viime vuosien selkeille, graafisille linjoille ja pelkistetyille, musta-valkoisille sisustuksille!

Ja loppuun vielä niitä aiemmin mainostettuja, suurempia huonekasveja! :)

Ava Room:


Vepsäläinen:Signals -näyttely:Habitaresta luvassa vielä muutama valokuvapostaus, mutta huomenna hengähdetään hetki tästä messuähkystä, ja keskitytään tovi olennaiseen; raksaan! :D Ikkunat ovat viimein saapuneet ja asennettu paikoilleen, joten huomenna lupaan laittaa raksapäivitystä Villa Kotirannan taas hieman uudistuneesta ilmeestä.

Pienin suurin askelin kohti Villa Kotirantaa, ja sinne kaikkien näiden ihanien ideoiden toteuttamista...! ;)


2 kommenttia:

  1. Kun oon katsellut eri blogeissa messuista kuvia. Huomasin kans et siellä oli paljon viherkasveja, ihania.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...