keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Paluu sunnuntain upeisiin maisemiin, ja lahjakortin arvonta!

*Kaupallinen yhteistyö, Hotel Rantapuisto

Vietimme viikonloppuna rentouttavaa irtiottoa arjesta, ja varsinkin viime viikkoina meitä lähes täystyöllistäneestä remontista; mies on painanut raksalla pitkää päivää, ja minä puolestaan pitänyt kotirintamaa pystyssä. Parisuhteen laatuaikaa vietettiinkin upeissa maisemissa, Hotel Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa.

Maanantaina jaoin valokuvin tunnelmia lauantailta, jolloin saavuimme hotellille ja pääsimme nauttimaan merenrannalla sijaitsevan rantasaunan löylyistä ja rentoutumaan paljun lämpöön. Ja lauantai-illan päätimme maailman suurimpaan (ja ehkä romanttisimpaan) Earth Hour -tapahtuman johdosta järjestettyyn kynttilänillalliseen Ravintola Rantapuistossa. Ihanaa kahdenkeskistä laatuaikaa!

Tänään tahdonkin palata vielä viikonlopun tunnelmiin, ja sunnuntain puuhasteluihin Rantapuistossa.

...Lupailin näitä tunnelmia itse asiassa jo eiliselle illalle, mutta meidän pienin poika palautti iltakuumeilun myötä meidät tukevasti taas takaisin normaaliin lapsiperheen arkeen kiinni... ;)


**Paljon ehdimme kokemaan tuon viikonlopun aikana, ja paljon jäi muuten vielä seuraavaankin kertaan; hotellin tiloissa on myös mm. mahdollisuus osallistua InsideOut Escape Games -yrityksen pakohuonepeliinkin!


Sunnuntai startattiin luonnollisesti herkuttelemalla Ravintola Rantapuistoon katetulla runsaalla aamiaisella - merimaiseman äärellä! ;)

Aamupalan jälkeen mies kömpi vielä hetkeksi jatkamaan ansaittuja uniaan, ja minä otin kaivattua laatuaikaa kahdestaan kamerani kanssa. Kiersin tuota 1960 -luvulla rakennettua, ja 1980 -luvun lopulla laajennettua, entistä Pohjoismaiden Pankin Unitas -opistoa valokuvaten ja ihastellen 60-luvun arkkitehtuuria. Myös aikakauden huonekalut, joista henki vahvasti talon historia pankin koulutuskeskuksena, loivat kauniin aikakausikuvauksen. Ja silti kokonaisuus oli raikas ja tyylikäs!

Rakennus ja sisustus tulevat vielä saamaan oman erillisen postauksensa - sen verran upeasta kokonaisuudesta on kyse!


Kierrettyäni valokuvaamassa rakennusta palasin hotellihuoneellemme hoputtamaan miestä hyppäämään ulkoiluvaatteisiin ja lenkkareihin!

Pieni vesisade ei meitä säikäyttänyt, vaan lähdimme tutustumaan hotellia ympäröivään luontoon, jota olimmekin jo hieman ehtineet ihastelemaan aivan meren rannalla sijainneen huoneemme ikkunasta, sekä rantasaunalta käsin.


Alla Hotel Rantapuiston rantasauna:

Vaikka sää oli harmaa, oli jäinen meri upea näky!


Voin vain kuvitella, miten upea maisema on kesällä - meren kimaltaessa auringon loisteessa, ja luonnon vihertäessä...


Jos ikinä saan olla niin onnekas, että ikioman kesämökin omistan, niin juuri tällaiseen männikkörinteeseen, aivan veden äärelle sen tahtoisin sijoittaa...

Rantapuistoa kuulemani mukaan kutsutaan myös helsinkiläisten kesämökiksi - enkä ihmettele sitä lainkaan! Todella lyhyen ajomatkan päässä Helsingin keskusta sijaitseva hotelli sijoittuu niin upean luonnon keskelle, että kapeita polkuja ja rantaviivaa pitkin samotessa on vaikeaa käsittää olevansa niinkin lähellä suurkaupungin vilinää.


Hotel Rantapuiston alkuperäisen osan 1960-luvulla suunnitelleen arkkitehtipariskunnan Martta ja Ragnar Ypyän ja puutarha-arkkitehti Ingel Fontellin suunnittelema ja Paul Olssonin toimiston toteuttama ympäristökokonaisuus rantavyöhykkeineen ja rakennuksen lähiympäristöineen onkin suojeltava miljöökokonaisuus.


Kävelylenkkimme varrelle sattui myös vuonna 1917 rakennettu jugendtyylinen huvila, Villa Furuborg (kuvat alla), joka sijaitsee Rantapuiston kupeessa. Alunperin Waasapankin pankinjohtajan, Walter Fredrik Rosenlewin perheen kesänviettopaikkana toiminut Villa Furuborgin on suunnitellut arkkitehti Hjalmar Åberg.

Rantapuiston historia alkaakin vuodesta 1948, jolloin Pohjoismaiden Yhdyspankki osti Villa Furuborgin merenrantatontteineen, ja vuonna 1961 hankitun lisäalueen myötä nykyisen Rantapuiston rakentaminen voitiin aloittaa.


Reippaan kävelylenkin, ja Rantapuiston ympäristöön tutustumisen jälkeen istahdimme vielä viettämään viimeisiä kahdenkeskisiä hetkiä Ravintola Rantapuistossa tarjoillun herkullisen sunnuntaibrunssin ääreen, ennen paluuta kotimaisemiin - ja lapsiperheen raksa-arkeen! :)

Brunssin menu oli niin laaja, ettemme mitenkään saaneet maistettua aivan kaikkia makuja, mutta omat suosikkini olivat ehdottomasti alla olevassa valokuvassakin näkyvät lämminsavulohi sitruunakastikkeella ja couscoussalaatilla, paahtopaisti remouladekastikkeella, Helsingin makkaratehtaan makkarat ja vispipuuro.

...Eikä maistelemani jälkiruuat vispipuuroon jääneet, vaan sain herkutella myös parhaimmalla koskaan maistamallani pavlovalla, eli pehmeällä marenkikakulla! Mmmm... :)


Minulla onkin ilo ja kunnia arpoa Hotel Rantapuiston lahjoittama kahden hengen lahjakortti Ravintola Rantapuiston sunnuntaibrunssille (arvo 50€, ei koske äitienpäivän brunssia) teidän lukijoiden kesken! :)

Osallistua arvontaan voit liittymällä blogini lukijaksi (tai jo olemalla sellainen), ja kirjoittamalla tämän postauksen kommentteihin, kenet ottaisit mukaan Ravintola Rantapuiston sunnuntaibrunssille.

Koska blogini täyttää ensi viikolla vuosia, arvotaan lahjakortti ja julistetaan voittaja blogissa juhlapäivänä, 6.4.! :)

*Vinkvink; Ravintola Rantapuiston brunssimenua päivitetään parhaillaan, ja uusittu brunssi on tarjolla 30.4. alkaen.

Ja jos myös sinä haluat ottaa irtioton arkeen ja viettää laatuaikaa näissä upeissa maisemissa, niin nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen; blogini lukijat saavat -20% alennuksen Hotel Rantapuiston majoitushinnasta koodilla LAATUAIKAA. Etu on voimassa toukokuun 2017 ajan.
Tarjoushintaisia huoneita on rajallinen määrä.


Palaan, kuten tuolla aiemmin jo lupailinkin, Hotel Rantapuistoon lähipäivinä kertaalleen valokuvien myötä, sillä tahdon tosiaan vielä esitellä teille tuota rakennusta, joka edustaa 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria parhaimmillaan, sekä alkuperäisasussaan erittäin upeasti säilynyttä sisustusta, joka on arkkitehtipariskunnan, Martta ja Ragnar Ypyän tyttären, Marjatta Ypyä-Silvennoisen käsialaa. Rakennusta ei suotta kuvailla termillä 'kokonaistaideteos'!

30 kommenttia:

 1. Oi vitsi!<3 Tuonne miehen kanssa, pian!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huikeat puitteet viettää hetki yhteistä aikaa rakkaan kanssa! <3

   Poista
 2. Upean näköinen paikka! Kyllä mä ottaisin puolisoni mukaan brunssille. <3 (piivoitto@gmail.com)

  VastaaPoista
 3. Menisin tuonne varmaan siskoni ja hänen miehensä kanssa, kun asuvat aivan lähellä paikkaa. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 4. Mentäisiin miehen kanssa syömään :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Onpa hienonnäköinen paikka ja ihana miniloma teillä ollut!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! <3 Joskus pari päivääkin voi riittää oikeassa seurassa ja kauniissa ympäristössä unohtamaan kaiken kiireen ja tekemättömät työt, ja rentouttamaaan täysin! :)

   Kenet Milla ottaisi mukaan brunssille? ;)

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 6. Lukijana mukana. Miehen veisin nauttimaan brunssista, ja varmaan samaan syssyyn suunniteltaisiin pientä lomanpoikastakin samalle suunnalle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan suunnitelmalle! ;) Onnea arvontaan, Marja-Liisa!

   Poista
 7. Ruoka maistuu parhaiten oman perheen kanssa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. ottaisin luultavasti mukaan avomiehen! :-) ansode@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuisi puolison mukaan ottavan - loistovalinta! ;) Onnea arvontaan!

   Poista
 9. Voisin hyvinkin kuvitella, että saisin Peten seuralaiseksi. :) Tuonne on kyllä lähdettävä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että te molemmat pitäisitte tuosta rakennuksestakin! <3 Jos päädytte jonain päivänö suuntaamaan brunssille, niin kannattaa varata aikaa myös kiertelylle!

   Poista
 10. Veisin avopuolisoni brunssille ��
  lys.aarend2@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pieni irtiotto hyvän ruuan äärellä! <3 Onnea arvontaan! :)

   Poista
 11. Kiitos vinkistä ja upeista kuvista!
  Kyllä tuolla sopisi viettää vaikka hääpäiväämme.....
  Mukaan brunssille ensin tietysti rakkaan aviomieheni!

  T.hessutytto@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hääpäivän viettoon nuo puitteet sopisivat täydellisesti! <3 Onnea arvontaan! :)

   Poista
 12. Onpa hienonnäköinen paikka. Vaimoni veisin nauttimaan brunssista.

  savikkoilmari@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonpa, että vaimo ilahtuisi tällaisesta yllätyksestä! ;) Onnea arvontaan, Ilmari!

   Poista
 13. Upea rakennus, josta en tiennyt mitään! Ottaisin mukaani sisustukseen hurahtaneen ystäväni, ja kiertäisimme keräämässä ideoita minun sisustukseeni, oma taloni on vuodelta 1965. Kiitos näistä ihanista postauksista! ahonena@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos inspiroidut kuvistani!! <3 Oi, tuolta Rantapuistosta löytäisit takuulla sylikaupalla ideoita omaan kotiin! :) Onnea arvontaan!

   Poista
 14. Onpas mukavan näköinen paikka, en ole tuolla käynytkään. Eli mukana arvonnassa. Voisimme vaikka yöpyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää tuo Hotel Rantapuiston tarjoama - 20% lukijaetu!! Huikea paikka lähteä nauttimaan viikonloppua! :) Onnea arvontaan, Anneli!

   Poista
 15. Tuttu paikka, hieno on! Kivaa olisi!
  Oletan että olen nyt kirjautunut sisään, mutta laitetaan varulta: oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...