lauantai 17. syyskuuta 2016

Anna hyvän kiertää

Pyrkimyksessä omavaraisempaan elämään, ja käyttötavaroiden elinkaaren maksimointiin, keräämme omasta kanalasta saatujen kananmunien kuoretkin talteen.

:) Myönnän, kuulostaa ehkä jo hieman hippihommilta, mutta nämä kertaalleen jo omasta kanalasta saadut kuoret kiertävät murskattuina joko A) takaisin kanojen ruuaksi, appeen seassa murskattuna, lisäkalkkina tai B) keväällä kasvimaalle lannoitteeksi.

Suotta heittää hyviä aineksia menemään - meillä annetaan hyvän kiertää! :)


Kerroinkin jo aikaisemmin, että keräämme keittiössä kananmunan kuoret talteen, ja hakusessa olikin isompi astia kuorien säilytykseen - aiemmin ne kasaantuivat pieneen vanhaan lasikulhoon odottelemaan käyttöä.

Sopien teemaan hyvän kiertämisestä, löysinkin juuri täydellisen lasipurkin kirpputorilta. Hintaa tälle ihanuudelle oli annettu 1,50€, joten ostopäätöksen teko oli helppoa. :)

Hieman dymoa kylkeen, ja taas on jotain pientä, ihanaa ja kaunista piristämässä keittiötämme - tuota paikkaa, jossa vietämme suurimman osan hereilläoloajastamme täällä kotosalla!


Samaan vauhtiin tuli järjesteltyä muitakin purkkeja, ja siirreltyä vähemmän käytössä olevia esineitä syrjemmälle, ja päivittäin tarvittavia asioita niiden tilalle tähän eniten käytettyyn osaa keittiön työtasoja.

Tuollaisia joka päivä tarvittavia esineitä on esimerkiksi tuo vanha Arabian kahvikuppi - kirppislöytö sekin vuosien taka - joka toimii mittakuppina kokkaillessa.


Meillä ei ole aikaisemmissa keittiöissä ollut tällaisia tankoja käytössä, mutta uuteen keittiöön olemme näitä hahmotelleet pariinkiin paikkaan - kivoja helpotuksia arkipäivän käyttötavaroiden löytämiseen, sekä kauniiden esineiden esillelaittoon. Eli miehelle ja minulle win-win -ratkaisu! ;)


Ostin muuten samalla kirppisreissulla toisen, hieman suuremman ja kannettoman lasipurkin, joka on täydellinen neulontapuikkojen ja virkkuukoukkujen säilyttämiseen - niitäkin kun on kertynyt jo muutamia erilaisia... ;) Mutta tuosta purkista lisää myöhemmin, ihan erillisen postauksen verran.

4 kommenttia:

  1. Kunnon kekeilyä! (Kestävää kehitystä)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Hetken mielijohteesta päädyin tuohon tekstiin - sopi niin hauskasti sekä purkin kierrätysteemaan ja kananmunien kuoriin ekotekona. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...