lauantai 10. syyskuuta 2016

Habitare 2016 -ensitunnelmat

Vietin tänään koko päivän kierrellen Habitare 2016 -messuja Helsingissä - tänään luvassa ensimmäinen raapaisu tämän vuoden messusatoon.

Habitaren lisäksi Messuhallissa järjestettiin yhtäaikaa useampikin tapahtuma; ValoLight, Antiikki, HifiExpo, Helsinki DesignWeekin tuottama Showroom ja ArtHelsinki. Katsottavaa olisi siis riittänyt useammallekin päivälle, varsinkin kun jäin suustani kiinni useammallakin pisteellä (monta tuttua oli sekä vierailijana, että näytteilleasettajana), mutta sain onneksi tiivistettyä käynnin yhdelle päivälle - kiitos miehelle, joka piti kotirintamaa sillä aikaa toiminnassa! ;)

Oli kerrankin minun-makuni-mukaiset messut; poissa olivat valkoiset tilat ja mustavalkeat graafiset tapetit. Tilalle nousivat kotoisat huoneet; tummat syksyiset sävyt, nahka, pellava ja puu vahvassa roolissa. Huonekasvit, retro rottinki, rentturomanttiset kalusteet ja voimakkaat kukkatapetit. Käsintekemisen ja käsityöläisyyden arvostus, luonnonmukaiset materiaalit ja ekologisuus. Kierrättäminen, vintage.
Luonto ei tullut esiin vain materiaaleissa, vaan myös tekstiilien kuoseissa ja kodin piensisustuksessa, kuten sisustustauluissa. Varsinkin suomalainen luonto; karhut, jänikset ja hirvet esiintyivät niin sisustusjulisteissa, kuin puusta valmistetuissa esineissä, kuten pannunalusissa.
Hymyilytti huomio, että Antiikki -tapahtuman huonekalunäyttelyn esineet olisivat istuneet sellaisenaan täydellisesti Habitare -osastojen sisustuksiin - ja monin paikoin muotokieli olikin sama 2010 -luvun kalustemuotoilussa ja 1960 -luvun huonekaluissa.
Näistä kaikista lisää enemmän vielä tulevissa postauksissa - kuvien kera, tietenkin! ;)


Listasin kotimatkalla puhelimeen nopeasti talteen ensimmäiset ajatukset messujen jälkeen - tässäpä sensuroimaton lista;


- Tummat, murretut sävyt
- Retro, 60-luku, lapsuudenkoti
- Kodikkuus, kotoilu, pesään käpertyminen talveksi
- Luonnonmateriaalit; puu, korkki, pellava, puuvilla, pare, nahka, tuohi
- Kierrrätysmateriaalit, ekologisuus, pieni hiilijalanjälki, lähituotanto, kotimaisuus
- Luontoteemat kuvituksissa; suomalaiset eläimet, kasvit, kukat
- Huonekasvien paluu, amppelit, kukkapöydät ja -tasot
- Räsymatot, neuletyynyt - käsityöt, itse tekeminen, kierrätys, kotoilu
- Avohyllyt, runsaus yksityiskohdissa, esineet esille, asetelmat
- Marokkolaislaatat, käsityökeramiikka, yksilöllisyys, koristeellisuus
- Tapeteissa isot kuviot; kukat, luontoaiheet. Vähemmän selkeää graafisuutta


Ja vielä muutama kuva messujen värimaailmoista, jotka nousivat eniten esiin - murrettuja, tummia sävyjä, joita raikastivat luonnonmateriaalit.

Palaan huomenna takaisin aiheeseen, ja kerron, mitä lähdin itse messuilta Villa Kotirantaa varten katselemaan, ja mitä tarttui mukaan! Löysin esimerkiksi useammankin vaihtoehdon seinämateriaaliksi (elementit), niin porraskäytävään, kuin saunan pukuhuoneeseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...