sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Habitare 2016: Luonnonmateriaalit seinäelementeissä

Tämän vuoden Habitare -messuilla luonnonmateriaalit nousivat voimakkaasti esille. Tämähän sopi mitä parhaiten vanhaa puuverstasta remontoivalle sisustajalle! :)

Olin asettanut yhdeksi tavoitteeksi messukäynnille löytää seinäelementit niin porraskäytävään, kuin alakerran pukuhuoneeseenkin - enkä olisi uskonut, että vaihtoehtoja löytyisi näin valtavasti!

Laitetaanpa siis jakoon vinkit (sattumanvaraisessa järjestyksessä) kaikille näitä samoja sisustuselementtejä pohdiskeleville.
Aivan uudenlaista teknologiaa puupintojen visuaalisessa tuotannossa hyödyntävä, teollisen muotoilijan ja arkkitehdin perustamasuomalainen yritys, joka toimii Konnevedellä. Moderni teknologia yhdistettynä teolliseen muotoiluun - lopputuloksena huikeita kolmiulotteisia matemaattisia tekstuureja tai vaikka varjollisia valokuvia!

Efektipinnat sopivat niin sisä- kuin ulkokäyttöön, ja puuverhouksen voi saada halutessaan toimitettuna myös elementtituotteena. Suuretkin pinnat voivat saada kauniin kuvioinnin, kuten Pieksämäen veturitalleille työstetty 28m x 3m junaseinä (kuvagalleria).

Myös asiakas pääsee ideoimaan ja suunnittelemaan työstettävän kuvan/kuvioinnin halutessaan. Toki suunnittelun alkuvaiheessa kannattaa olla yhteydessä Jukolan suunnittelupalveluun, josta asiakasta opastetaan suunnittelussa huomioitaviin elementteihin, tai asiakas voi valita Jukola Custom -palvelun, jossa kohteeseen tehdään räätälöity suunnittelu.RELIEF DESIGN WALLS


Relief Design Walls on Virossa toimiva yritys, jonka jälleenmyyjänä Suomessa toimii Indecoria.
Mosaiikkimaisesti rakennetut seinäpaneelit eivät ainoastaan ole ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja sisustuselementtejä, vaan toimivat myös akustiikkalevyinä, pehmentäen tilan ääniä ja poistaen kaikua.


Myös valikoima on laaja - niin paneelien kuviointien, kuin valittavissa olevien puulaatujen ja käsitelyjen osalta (kuvagalleria).
Artbycork valmistaa tuotteita korkista - sisustustuotteita, kuin asusteitakin.

Korkki on materiaalina käsittelemätön, joten jokainen siitä valmistettu tuote on uniikki. Eikä positiiviset ominaisuudet jää ainoastaan yksilöllisyyteen; korkki on kestävä (mm. naarmutus), tulta vastustava ja paloa hidastava, sekä kevyt ja joustava, mikä tekeekin siitä loistavan materiaalin rakentamiseen ja sisustamiseen. Lisäksi korkki on allergeenivastustava, ympäristöystävällinen, kierrätettävä sekä biohajoava.

Korkkipinnan voi puhdistaa kostealla liinalla, sekä tarvittaessa miedolla puhdistusaineella, joten materiaalia voi melko huoletta käyttää lapsiperheen kodissa, tai vaikka keittiössä sisustusmateriaalina.

Tuotteita voi tilata yrityksen nettisivuilta.Kasviperäisistä materiaaleista (bambu-kuitu, ruokosokeri, sellu) valmistetuilla 3D-paneeleilla riittää hyviä ominaisuuksia lueteltavaksi; ne ovat ekologisia, erittäin kevyitä ja helppoja käsitellä (n.1kg/m2), sekä niillä on ääntä vaimentava vaikutus.

Paneeli kiinnitetään haluttuun pintaan asennusliiman avulla. Yrityksen nettisivuilta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet asentamiseen, opastavan videon kera.

3D-paneelien koot ovat 500x500mm ja 625x800mm, riippuen laatan kuosista, ja niitä voi tarvittaessa myös työstää sopivaan kokoon saksilla tai mattoveitsellä.

Paneelit toimitetaan valkoisina, mutta ne voi halutessaan maalata (telalla, pensselillä tai maaliruiskulla) asennuksen jälkeen.

Jälleenmyyjänä 3D-paneeleille toimii mm. Rautia.


SHOWROOM FINLAND - Design Tapio Anttila

Koivun tuohesta valmistetut seinäelementit on suunniteltu perinteistä suomalaista tuohenkäyttöperinnettä kunnioittaen. Jokainen elementti on kuviointinsa puolesta uniikki.

Tuohi on myös raaka-aineena ekologinen, sillä puun pinta jätetään kokonaan käyttämättä normaalissa puunkäsittelyprosessissa - Tuohi-paneeli on siis valmistettu kierrätysmateriaalista.

Elementin runko on 12mm lukkopontillista MDF -levyä, ja paneelit voidaan kiinnittää seinään liimalla tai nauloilla. Yksittäisen paneelin koko on 450x450mm, ja elementtejä voidaan käyttää joko suurena seinäpintana, tai pienempinä yksityiskohtina.

Jälleenmyyjänä Tuohi -seinäelementille toimii Finnish Design Shop.Mikä oli sinun suosikkisi? ...Näistä on jo melkein vaikea valita - runsaudenpulaa kärsien! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...