maanantai 27. maaliskuuta 2017

Laatuaikaa rakkaan kanssa; pieni irtiotto remontista ja arjen tohinoista

*Kaupallinen yhteistyö, Hotel Rantapuisto

Viimeiset viikot ovat olleet melkoista uurastusta; mies on painanut raksalla pitkää päivää, sillä aiemmin sovitut eristeiden asennuspäivät painoivat päälle, ja paljon oli saatava valmiiksi viime viikon loppuun mennessä!

Minä siinä sivussa iltaisin kuskasin isompaa poikaa harrastuksiin, ja koetin pitää arjen rullaamassa - vähän sellainen raksalesken kohtalo, mutta en valita; muutamassa viikossa raksan valmistuminen on pyörähtänyt isoin askelin lähemmäs, ja suuri kiitos siitä kuuluu miehelleni!

...Siksipä olin niin iloinen, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta viedä mies ansaitulle hengähdystauolle, pois kotinurkista ja kauas raksasta, Hotel Rantapuistoon! ...Tai no kauas, ja kauas; noin tunnin ajomatkan päähän kotipihasta! ;)


Meidät majoitettiin hotellin Seaside -siipeen, aivan meren rantaan; ikkunoista aukesi kaunis männikkörinne ja jäinen merimaisema! Ikkunan äärellä tulikin vietettyä useampi tovi ihastellen...


Ehkä parasta, mitä osasimmekaan kuvitella rankan viikon jälkeen, oli meille varattu rantasauna ja höyryävä palju!

Astuttuamme Seaside -siiven ulko-ovesta, astelimme muutamat portaat lähes alkuperäisessä asussaan olevaan rantasaunaan. Kuin kesämökillä olisimme olleet. :)

**Noista Rantapuiston rakennuksista ja arkkitehtuurista enemmän myöhemmässä postauksessa - luvassa runsaasti valokuvia tuosta 1960 -luvulla rakennetusta, Pohjoismaiden Yhdyspankin omistamasta entisestä Unitas -opistosta!


Rakastan tällaisia männikkörinteitä kallioineen ja 1960 -luvun arkkitehtuuria. Voin vain kuvitella, miten upea paikka on kesällä!

Miehen kanssa todettiinkin, että kesällä pakataan lapset mukaan, ja tullaan koko perheen voimin uudelleen! :)


Rantasaunalla meitä oltiinkin jo odoteltu, ja pöytään oli katettu tervehdys kokilta meille kahdelle... Miten ihanaa olikaan istahtaa yhdessä alas kaikessa rauhassa, ihan kahdestaan ja keskittyä hetki herkutteluun! Ja vaikka puheenaiheet aina välillä sivusivatkin remonttia, niin stressi ja kiire olivat kaukana.


Tässä rantasaunassa oli juuri sellaista ihanaa mökkisaunan tunnelmaa, jota omaankin kotisaunaan olemme halunneet. Vaikka tarkoitus oli unohtaa remontti, niin tämä paikka sai aikaan monenmoista inspiraatiota!


Alla maisema pukuhuoneen ikkunasta merelle:

Ja vaikka rantasauna oli suuremmallekin porukalle sopiva, niin silti tunnelma oli kuin vanhassa pihasaunassa saunoessa.

Miehen kanssa pohdittiin, että täällähän voisi ystäväporukankin kanssa kokoontua saunoen ja iltaa istuen. Kesällä pulahtaisi saunan päälle mereen uimaan ja istuskelisi saunan terassilla ilta-auringossa.

Huomaa ihanat verhot pesutilan ikkunoiden välissä - tahtoisin samanlaiset omaankin pesuhuoneeseen:

Alla maisema pesutilan ikkunoista:

Tumma, savusaunaa muistuttava sauna oli juuri meidän makuumme! Saatiin siinä löylyissä istuessa, ja merimaisemia ikkunoista katsellessa myös uusia ideoita oman saunamme suhteen, ja sovittua yksityiskohtia liittyen saunan materiaaleihin ja sävyihin - juuri samanlaista tunnelmaa pyrimme luomaan myös omassa remontissamme.

Eikä ollut tämän saunan löylyissäkään valittamista! ;)


Paljuun ei tarvinnut vauhdilla juosta, sillä sää oli meille armollinen; kaunis, kuulas ilta, ilman vesisateita, eikä edes tuullut mereltä!

Luonto rantasaunan ympärillä oli valtavan kaunis, ja sulavan jään palaset näin valokuvausta harrastavan ihmisen silmiin käsittämättömän upeita. Ja kuinka ilta-aurinko hohtikaan lumoavissa väreissä, ja väritti puiden latvat kultaisiksi!

Puitteet paljussa rentoutumiseen olivat täydelliset!


Oli fiilis rento ja hymy herkässä, kun pari tuntia saunottiin, paljuiltiin ja höpöteltiin kahdestaan. :)

Alla oleva valokuva oli tarkoitettu alunperin ihan omaan kotialbumiin ja mummulaan lähetettäväksi kiitokseksi lapsivapaasta hetkestä, mutta ihan pakko oli jakaa teillekin, sillä en tosiaan muista milloin viimeksi olisi näin reteä hymy tallentunut kameraan!

...Iso kiitos hymystä kuuluu myös tuolle vesipedolle, joka jokaisena päivänä saa minut yhä edelleen nauramaan - ja kikattelemaan kuin ensitreffeillä! <3


Siinä saunoessa, paljuillessa, höpötellessä ja naureskellessa kului kuin huomaamatta pari tuntia - vain valokuvat laskevasta auringosta ja hämärtyvästä illasta, sekä syttyneet pihavalot, paljastavat illan saapuneen Rantapuistoon.


Saunan ja paljuilun jälkeen meitä odotti kolmen ruokalajin illallinen Ravintola Rantapuistossa. En 'valitettavasti' ehtinyt tallentaa kameralla kuin tämän herkullisen alkuruuan (kuva alla), punajuurta ja vuohenjuustoa, kun kaikki valot sammutettiin ja osallistuimme Earth Hour -tapahtumaan illastaen kynttilän valossa.

Pääruokana nautimme molemmat ylikypsää karitsan entrecôtea (juuresragout ja perunapyre), ja jälkiruoaksi valitsimme herkullista tummasuklaakakkua, joka tarjoiltiin vadelmasorbetin kera. Herkullista!


Mietimme illalliselta huoneeseen käsikynkkää kävellessä, että koska viimeksi olemme ehtineet istumaan kahdestaan puoleksitoista tunniksi ruuan ääreen juttelemaan... Kyllä nämä päälle painavat ruuhkavuodet verottavat tällaiset hetket arjesta, vaikka kuinka koettaisi muistaa pyhittää aikaa myös kahdestaan olemiselle.

Ja toisaalta taas oli ihanaa huomata kuinka edelleen, kaiken arjen tohinan kuorruttaman elämän keskelläkin, meillä riitti tuntikaupalla puheenaihetta! <3 ...Eikä kaikki aiheet edes koskeneet lapsia tai remonttia... ;)

Lisää valokuvia viime lauantain tunnelmista löytyy myös Instagramista, @villakotiranta.

Lupaan palata huomenna uudelleen blogin ääreen, ja jakaa valokuvia myös sunnuntailta; vietimme aikaa Rantapuistossa tehden kävelyretken merenrannalla - laitan valokuvia noista upeista maisemista jakoon huomenna!

9 kommenttia:

  1. Oi oi mitä hemmottelua! Taisi olla aika ansaittua kaiken remontoinnin ja arjen pyörityksen keskellä 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä! :) Tuntui kuin aika olisi pysähtynyt! Tuli todella tarpeeseen tämä hemmotteluviikonloppu - jaksaa taas uusin voimin ahertaa viime metrit remontin kanssa. :)

      Poista
  2. Oi että!<3 Ihan täydellistä! Mä sanoin ihan muutama viikko sitten, Fridan valokuvauskurssin jälkeen miehelle, että tuonne olisi kiva mennä kahdestaan...:)
    Kaunis Satu!<3 Ihan hehkut noissa kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä täydellinen paikka kahdenkeskiselle irtiotolle arjesta! <3 Lämpimästi suosittelen! :)
      Ja kiitos Taina - helppo oli hymyillä, kun olo oli niin onnellisen muikea! <3

      Poista
  3. Kyllä on nätti paikka. Ihana ottaa itsensä välillä oikein kunnolla irti kotitöistä, mitä ne ovatkin.ö
    Varmasti on kiva paikka kesälläkin, kun nytkin näyttää tosi kauniiltal.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranta näytti niin ihanalle näin jäiden lähdönkin aikaan, että voisin kuvitella hyvin viettäväni aurinkoista päivää kesällä siinä rantahietikolla lastenkin kanssa! <3

      Poista
  4. Ihana ja romanttinen viikonloppu ollut teillä <3. Ja sitä parisuhdetta pitääkin vaalia, että jaksaa taas arjen ylä ja alamäet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan - vaikka noita muksuja rakastaa yli kaiken, niin vanhempien on tärkeää nipistää pieniä yhteisiäkin hetkiä välillä! <3 Jaksaa taas yhteistuumin pyörittää tätä arkea, kun on hetken hengähtänyt pienen välimatkan päässä pyykkivuorista ja keskeneräisestä remontista! ;)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...