keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Tulppaaniasetelmasta inspiroituneen askartelijan DIY-mukinaluset


Lupailinkin maanantain pikaisessa postauksessa palata näihin kuviin ja tunnelmiin 'paremmalla ajalla' - ihan pientä itsepetosta tässä ruuhkavuosien temmellyksessä ajatella, että joku ilta olisi vähemmän tohinaa täynnä... :)


Pienimmän pojan siirtyminen isojen poikien sänkyyn on kyllä tuonut ihan uutta säpinää iltoihimme; ennen pimeään huoneeseen peitelty poika nukahti hetkessä itsekseen - nyt tarinoita pitäisi lukea enemmän kuin talossamme kirjoja riittää, ja senkin jälkeen poika tomerasti ponnahtaa istualleen ja kipaisee pois huoneestaan. Huoah.

Ehdittiinhän tässä jo yli vuosi nauttia maailman helpoimmista yöunille menoista, joten elämme toivossa, että uuteen sänkyyn ja uuteen iltarutiiniin iltasatuineen totutaan tässä talossa pikkuherran toimesta nopeahkosti...

Aamun klo 05 herätykset ja töihin lähtö tuntuvat tällä hetkellä hieman haastavilta, mutta onnekseni olen huomannut, että aurinko nousee jo varhain täällä Mäntsälän leveyksillä ja tuo tullessaan hieman lisävirtaa. :)


Toinen pieni arjen piristys on keväisen auringon lisäksi tulppaanisesonki!

Joka viikko olenkin vähintään kertaalleen hemmotellut itseäni kimpulla, tai jopa parilla, yleensä työpäivän jälkeen kauppareissun yhteydessä. Paikallisista K-ketjun ruokakaupoista olen löytänyt hyvälaatuisia tulppaaneja tänäkin keväänä, eikä hinta ole huimannut!

Nämäkin kuvien tulppaanit kestivät kauniina viikon - piti vain muistin vaihtaa vedet maljakkoon päivittäin ja leikata aina hieman uutta imupintaa varsiin.


Lähes viikon pidin tulppaaneja ensin Hemtex:istä ostamassani lempimaljakossa - valokuvia löytyy Instagramin puolelta - lopulta lyhensin varret ronskisti vajaan kymmenen sentin mittaisiksi ja asettelin tulppaanit vanhaan emalivatiin.

Olen tuon vadin löytänyt kirpputorilta parilla eurolla, ja se on aivan priimassa kunnossa edelleen, joten asettelin vadin pohjalle vielä matalan muovikipon, johon laitoin vettä. ...Ehkä hieman liioittelua, mutta en tahtonut ottaa riskiä, että vadissa seisova vesi tuhoaisi vadin pohjan emalipintaa.


Tuosta valkoisesta emalivadista, jonka yläreunaa kiertää kaunis sininen raita, muistui mieleen työpöydälläni odotelleet MX Kiven laattanäytteet meksikolaisista Talavera -laatoista.

*Lisää kyseisistä laatoista löydät tästä viime huhtikuun postauksestani, KLIK!


Mietimme näitä laattoja yhtenä vaihtoehtona raksalle, mutta lopulta päädyimme hieman erilaisiin kuviolaattoihin. Nämä laatat sopivat myös lattioille, mutta meillä kuviolaattaa tulee lattiaan ainoastaan kodinhoitohuoneeseen, joka on yhteydessä alakerran pesutiloihin, joten päädyimme lopulta mattapintaisempaan vaihtoehtoon.

...Meiltä kun löytyy kaksi pientä vauhdikasta jalkaparia, jotka märin jaloin voivat livahtaa juoksentelemaan myös kodinhoitohuoneenkin puolelle...

Jos olisimme remontoineet vanhaa rintamamiestaloa ja keittiöön olisi jäänyt puuhella, olisin juuri tällä laatalla laatoittanut hellan takaseinän! Kuvio muistuttaa kauniisti vanhoja Arabian astioita...


Koska laatat ovat niin kauniit, en tahdo unohtaa niitä laatikon pohjalle, vaan ottaa esille ja käyttöön!

Olen miettinyt näistä pannunalusen ja/tai mukinalusten tuunaamista, ja kun keittiön pöytään saapui tuo emalivati tulppaaneineen, oli sen saatava seurakseen kauniit keraamiset mukinaluset.

Tuunausohje näille on maailman helpoin;

Ostin paikallisesta Tokmannista A4 -kokoisen arkin valkoista, huonekalujen alla käytettävää pehmustemateriaalia. Leikkasin hieman laattaa pienemmän palasen, poistin suojapaperin ja liimasin pehmusteen laatan pohjaan.

Valmis! :)


Olen välillä Bauhausissakin kierrellessä katsellut tällaisia ~10x10 -laattoja, ja miettinyt, miten kauniita alusia voisi tuunata vaikka joululahjoiksi, tai viemisiksi kyläillessä!

Ja jo neljästä laatasta saa myös yhdistettyä alustan isommallekin pannulle, joten nämä ovat monikäyttöisiä keittiön kaunistajia. Tai miksei näitä asettelisi talvella vaikka ikkunalaudalle tai olohuoneen sohvapöydälle kynttilän alle?


Oi, mielestäni todella kauniit laatat - sopivat tällaiselle vanhojen talojen ja rustiikkisten esineiden rakastajalle! <3

2 kommenttia:

 1. Kivasti pantu tulppaanit vaihteeksi kulhoon. Muutenkin kivan väriset kukat,
  Noin aikainen herääminen ja lähtö aamuisin on aikamoinen opettelu.
  Onneksi alkaa pian olla jo valoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ei aina sellaista perinteistä maljakkoa - hauska etsiä uusia tapoja asetella kukkaset!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...