sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Raksa -messut 2017 ja viimeisiä päätöksiä pönttöuunin suhteen

Sain pidettyä tänään miehen poissa omalta raksalta monen monta tuntia, kun suuntasimme Lahteen toiselle Raksalle - nimittäin Raksa -messuille! :)

Viime vuonna kiersimme miehen ja pienimmän pojan kanssa samaiset messut, ja tuolloin kävimme tutustumassa mm. aurinkopaneeleihin ja lämmitysjärjestelmiin, ja hakusessa olivat vielä pintamateriaalitkin. Noilta messuilta jäi tuolloin käteen Pukkilan laatat, joihin rakastuin - ja jotka parhaillaan odottavat Pukkilan varastolla, että ehtisin ne käydä joku ilta noutamassa....!

Tällä kertaa listallamme oli katsoa, jos löytäisimme vielä viime hetken messutarjousta lattialaudoista, jotka menevät tilaukseen ensi viikolla - emme löytäneet lopulta ainoatakaan toimittajaa koko messuilta, vaikka viime vuonna heitä oli paikalla useampiakin. Olemme onneksi saaneet jo kilpailukykyisen tarjouksen 33 x 145 lattialaudasta, johonka varmaankin päädymme.

Lisäksi tutustuimme tarkemmin ilmalämpöpumppuihin, ja vielä kertaalleen aurinkopaneeleihinkin - ilmalämpöpumppu on tällä hetkellä hieman ajankohtaisempi, mutta aurinkopaneeleita on tarkoitus erittäin aurinkoiselle katollemme tulevaisuudessa asentaa - ja toivottavasti päästä taas askeleen lähemmäs omavaraisempaa elämää. Ekohippejä ei nyt ihan vielä olla, vaikka nauroinkin miehelle, että kohta hän kasvattaa pitkän parran ja puuhastelee kasvimaalla ja kotikanalassa, mutta kyllähän se houkuttaisi säästää sähkö- ja sähkönsiirtolaskuissa...!

Tähän hieman edukkaampaan kodin lämmittämiseen myös liittyy tämän päivän messukäynnin mieluisinkin osa; nimittäin kävimme ihastelemassa meille tupakeittiöön huomenna tilattavaa pönttöuunia Tiilerin osastolla! :)

....Tai no ihan samanlaista ei osastolla tietenkään ollut - vain musta ja valkoinen Aino - mutta pääsimme näkemään pönttöuunin (lähes) oikeassa koossaan (750mm halkaisijaltaan, 2100 korkeudeltaan). Meille on siis tulossa vihreä Aino, sävyltään Sammal, ja kooltaan 750mm x 2250mm.


Olimme jo valinneet pönttöuuniin mustareunaisen lasiluukun, mutta mies huomasi messuosastolla nämä kauniit, vanhanaikaiset peltiluukut - joiden alla toki myös lasiluukku. IHANAT!


Sunnitelmat muuttuivatkin nyt sen verran lennossa, että meillekin tulevat tällaiset luukut, mutta mustana! <3 Oi onnea!


Tässä alla kuvakaappaus Tiilerin sivuilta tuosta Sammal -sävystä, joka tosin on luonnossa hieman tummempi. Messuosastolta löytyi iloksemme isohko värinäyte sävystä, joten pystyimme vielä varmistamaan, että lopullinen sävy on sellainen kuin olemme ajatelleetkin. Tietokoneen näytöllä, tai painetussa esitteessä ei aina välttämättä värit toistu oikeanlaisina.

http://www.tiileristore.fi/epages/tiileri.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014072801/Products/SE10154_7

...Mies haaveili alunperin punaista pönttöuunista, mutta reilun vuoden neuvottelun jälkeen olemme molemmat onnellisessa yhteisymmärryksessä päätyneet sopuratkaisuun (eli kompromissiin) vihreän sävyn kanssa... Minulle olisi toki 'kelvannut' myös kaunis valkoinen... ;)

Tupakeittiön päätyseinä - siis seinä, jolle pönttöuuni, sekä kaksi valkoista ovea (isomman pojan makuuhuoneeseen ja wc-/kylpyhuoneeseen johtavat ovet) sijoittuvat - on suunnitelmissamme tummana. Tätä alla olevan kuvan puuseinän Tikkurilan Valtti Color -sävyä 5089 olen ihastellut aiemminkin jo parillakin eri messuilla, ja viimein pääsin sen Raksa -messuilla miehellekin esittelemään; tämä on se sävy, jota tupakeittiöömme haluan!

Mitä mieltä olette; vaaleanharmaaksi maalattu lautalattia, valkoiset vaakalaudalliset seinät, päätyseinä tällainen todella tummanharmaa? Hormin väriksi on varmaan tulossa myös hieman vaaleampi harmaan sävy, siihen eteen Sammal -vihreä Aino -pönttöuuni. Tupakeittiön toisessa päässä oleva keittiö on sävyiltään valkoinen ja betoninharmaa. ...Pystyn jo näkemään mielessäni tuon tilan niin selkeästi, kuin olisin siellä jo joskus käynyt.... :)


Ja loppuun vielä pienenä väriläikkänä pienimmän messukävijän suosikkiosio koko päivässä; joka ikisen laitteen - kaivurista kadunlakaisijaan - ihmettely ja 'koeajelu'! :D


...Tekipä hyvää käydä ihmisten ilmoilla, ottaa pieni tauko raksaan ja kodin arkeen, laatuaikaa yhdessä! Sain niin valtavasti energiaa tästä messupäivästä, että pyöräytin kotiin saavuttuamme vielä pitkästä aikaa pannarin ja sämpylätkin! :)

...Sanoinkin miehelle, että kannattaa viedä vaimoke useammin tällaisille reissuille, niin pysyy perhe tuoreessa leivässä... ;)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille - toivottavasti saadaan vihdoin niitä lämpimiä, aurinkoisia päiviä, joita ainakin tänne etelään on lupailtu! 

8 kommenttia:

 1. Raksamessut ja rautakaupat - kaksi ihanaa paikkaa kierrellä ja kaarrella :)
  Meillä vasta haaveissa rakentaa uusi koti - tässä olemme asuneet nyt reilun kymmenen vuotta ja mieli tekisi jo taas suunnitella ja rakentaa uusi...

  Pönttöuunit ovat ihania - tuo vihreä väri on tosi hieno - olen sen nähnyt luonnossa ja siihen vielä nuo mustat luukut - upea!

  Pirteää viikkoa - tänäänhän on kevätpäiväntasaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun joku muukin tunnustaa viihtyvänsä rautakaupoissa! :) Voin helposti viettää pitkiäkin aikoja haahuillen ja ihmetellen - ja aina tarttuu jotain mukaan! ...Jos ei muuta, niin kaikenlaisia naruja ja metallinippeleitä askartelutarvikkeiksi... ;)

   Minä myös juhlistan joka vuotista Bilteman kuvaston saapumista - askartelu- ja tuunausihmisen katalogi nro1!

   Me mietittiin pitkään punaista, mutta kyllä tuo vihreä on tilaa rauhoittava - ja helpommin muihin väreihin yhdisteltävä, kuin punainen.

   Aurinkoisia kevätpäiviä, Pia! <3

   Poista
 2. Teillä onkin ollut mukava kokemus. Tuollaiset messut ovat oikeasti todella hyödyllisiä, sieltä saa paljon hyvää tietoa. Aurinkoa meilläkin odotellaan! - Mukavaa ja pirteää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli nyt toinen vuosi, kun ihan oikeasti oli tarve kiertää ja kysellä - paljon enemmän saa näistäkin messuista sisältöä, kun on tällainen kohde työnalla! :) Ehkä tulevan kesän Asuntomessutkin aukeavat taas uudella tavalla - tosin Asuntomessujen aikaan meillä toivottavasti on jo oma remontti muuttoa vaille valmis.

   Poista
 3. Ihana pönttöuuni!<3 Todella hienoa, että niihinkin saa lasiluukkuja, metallisten taakse, sillä tulen tuijottelu on niin mukavaa ja rentouttavaa puuhaa.:D Juuri laitoin takan päälle! Se on hyvä puoli tässä viipeilevässä keväässä, että takkaa voi vielä lämmittää.;D

  Mä en ennättänyt taaskaan Raksa-messuille, luultavasti sieltä ois ollu tuomisena vain entistä pahempi rakennuskuume, joka ei todellakaan sovi nyt tähän, kun mies ryhtyi yrittäjäksi!:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme koko ajan ajatelleet, että saatavilla on tosiaan vain niitä lasiluukkuja, kun jostain syystä pönttöuuneja tarjoavien yrityksien nettisivuilla ei luukkuja esitelty - tai sitten vain emme ole osanneet etsiä oikein... :D

   Mutta kannatti mennä messuille siis! :) Tuota väriäkin kun on niin hankalaa hahmottaa pienistä näytteistä, saati nettisivuilta, ja päästiin mallaamaan sitä isoa vihreää värinäytettä myös niihin mustiin luukkuihin. Jotenkin huojentavaa päästä toteamaan, että kyllä, juuri sellainen, kuin olimme ajatelleetkin!

   Oijoi, siellä suunnalla muutoksen tuulia! :) Mutta ihan mahtavaa, iso tsemppi tuoreelle yrittäjälle!! ...Ehkä sille rakentamisellekin löytyy vielä sopiva hetki... ;)

   Poista
 4. Mä tykkään pönttöuunista, tosin meillä ei ole. Lasi siinä niin ihana katsella valkiaa. Varmasti oli kiva reissu, ja nähtävää riitti !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi noita luukkuja halunnut, jos niiden alla ei olisi tuota lasia ollut - tahdon käperrellä talvisin siinä pönttöuunin äärellä, ja katsella tulen loimua. Ja miten kauniisti tuli valaiseekaan iltaisin hämärää huonetta! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...