perjantai 10. maaliskuuta 2017

Vihersisustuksen trendit vuodelle 2017

Lupailin jo helmikuun puolella laittaa jakoon mm. Turussa järjestetyiltä Rakenna & Sisusta -messuilta mukaan tarttuneet vihersisustustrendit, mutta tietokoneeni irtisanoi yhteistyösopimuksen, ja kuvakollaasien tekeminen osoittautui mahdottomaksi.

Olen nyt vihdoin saanut koneen taas kuntoon, ja päässyt koostamaan muutamia inspiroivia kollaaseja Pinterestista haalimistani valokuvista. Nämä tämän päivän postauksen valokuvat, sekä lähes 300 muuta ideaa löydät myös Pinterestista, kansiostani 'INSPIRATION: Houseplants in interior decorating'.


Vuosi 2016 oli jo vihersisustamisen juhlaa, eikä muutosta ole tiedossa tänäkään vuonna! :)URBAN JUNGLE:

Kotoilun ja digitalisaationvastaisuuden pysyessä lifestyle -trendien kärjessä, vihreät arvot, kierrätys ja luonnonmateriaalit nousevat sisustuksessa esiin. Kaivataan lähemmäs luontoa, etsitään rauhallisia nurkkauksia joihin paeta kiirettä ja arkea, ja urbaaneja viidakoita muodostetaan kaupunkiasuntoihinkin. Runsautta, rehevyyttä ja vihreän sävyjä!VIHERSEINÄT:

Viherkasvit eivät ainoastaan toimi sisustuselementteinä, vaan niiden hyödyt tunnistetaan myös mm. ilman puhdistajina. Niin koteihin kuin toimistoihinkin nousevat erilaiset viherseinät, jotka myös vaimentavat ääniä, toimivat tilanjakajina ja tuovat sisustukseen vuonna 2017 trendikkäitä vihreän sävyjä.


Maltillisempia viherseiniä voi koteihin luoda rakentamalla runsaita viherkasviasetelmia avohyllyihin, tai seinätelineiden avulla. Rottinkiset kukkahyllyt, raakapuusta rakennetut avohyllyt tai trendikkäät messinkiset hyllyköt ovat loistavia pohjia muodostaa katseenvangitsija kodin seinälle.


Köynnöksien avulla saa ilmavan kevyen viherseinän vaikka kylpyhuoneeseen.

Viherkasvit otetaankin tänä vuonna osaksi sisustusta, eikä niitä unohdeta vain ikkunalaudalle; jopa varjoisammat nurkkaukset, käytävät ja kylpyhuoneet löytävät sopivat lajikkeet.KORKEUSEROJA:

Viherkasveista rakennetaan koteihin runsaita asetelmia, joissa kasvit sijoitellaan useille eri korkeuksille - hyösynnä lipastot, jakkarat, hyllyt tai vaikka kirjapinot nostaaksesi kasveja eri tasoihin. Myös mummolasta tuttu kukkapöytä on nyt haluttu huonekalu!


Vuoden trendikkäin ruukku on erillisille jaloille nostettu!

Yleisin materiaali jaloille on puu, mutta materiaalien mahdollisuudet ruukulle ovat lähes rajattomat; savi. betoni, värikäs keramiikka, metalli... Mikä sopii sinun sisustukseesi?


Äläkä unohda katonrajaa; kerroksellisuutta saa nostamalla viherkasveja ylös amppeleiden avulla. Retrot punotut amppelit - tai vaikka pienin simpukoin koristellut - tekevät kotoisan tunnelman.

Myös amppelien avulla voi muodostaa viherseinän kotiin!MEHIKASVIT JA KAKTUKSET:

Trendikkäitä lajikkeita tänä vuonna ovat suurikokoisten huonekasvien rinnalla erilaiset mehikasvit ja kaktukset.

Jo yksittäinen suuri kaktus voi olla tehokas katseenvangitsija, mutta asetelmissa on voimaa; yksittäin omissa ruukuissaan - joissa niissäkin saa nyt olla runsaasti kuvioita ja värejä - tai yhtenä suurempana kokonaisuutena.ILMAKASVIT:

Ilmakasvien lupaillaan olevan helppohoitoisia, sekä puhdistavan huoneilmaa, joten jo käytännön syistä jokaisesta kodista tulisi löytyä muutama tällainen juureton huonekasvi, airplant.

Erilaisten asetelmien luominen ilmakasveista on kutkuttavan inspiroivaa, sillä juureton, ja niin ollen mullaton kasvi on mahdollista sijoittaa lähes minne tahaansa; asetelmaksi seinälle, lasipullon sisälle, lautaselle sohvapöydälle tai vaikka roikkumaan katosta!


3 kommenttia:

 1. Kivoja viherkasveja, uusia lajikkeita. Kaikkea tekis mieli ostaa, mutta ei mahdu niin ei mahdu. Toi muratti mua kiinnostais, olis yksi paikkakin mihin voisin panna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös alkaa olohuone täyttymään jo siihen malliin, ettei ennen muuttoa viitsi enää yhtään kasvia lisää hankkia! ...Sain juuri isältäni kolme kiinanruusun oksaa, joista lahjoitin jo yhden anopille, sillä kolme olisi ollut jo ihan liikaa. :)

   Poista
 2. Onpa kauniita ja inspiroivia kuvia! Rakastan sitä, kun huonekasveja on ihan vilisemällä. Meillä on aina ollut paljon kasveja - silloinkin kun minimalismi ja järjestelmällisyys ovat olleet muodissa vihersisustuksessa - enkä osaa ajatella omaa kotia ilman pientä viidakkoa. <3

  Tykkään siitä, kun vihersisustustrendeissä mennään kasvien hyvinvointi edellä, eli sisustetaan niin, että otetaan huomioon kasvien viihtyvyys ja elinmahdollisuudet, eikä ajatella niitä pelkästään sisustuselementteinä. Tänä vuonna muotiin ei näytäkään onneksi olevan tulossa mitään outoja viritelmiä, joissa kasvi kärsiä kituuttaa tai kuolee "tyylikkyyden" kustannuksella. :D

  Ilmakasvit ovat myös tosi ihania, ja onneksi niitä on nyt tämän trendin myötä tullut entistä enemmän markkinoille ja helpommin saataville Suomessakin. Toivottavasti uusi muotivirtaus ei kuitenkaan tee hallaa niiden uhanalaistuville luonnonkannoille - Euroopassakin on kuuleman mukaan välillä myyty suoraan luonnosta kerättyjä ilmakasveja. Kaikkien omasta ilmakasvista haaveilevien kannattaakin kysyä kasvien alkuperää ennen ostopäätöstä, ettei vahingossa tule tukeneeksi epäeettistä toimintaa. ;)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...