sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Raksaviikonloppu; parisuhteen laatuaikaa remontin parissa - ja uusissakin maisemissa!

Raksalla aherretaan kovaa vauhtia eristämisen parissa; keskiviikkona saatiin vaahtoeriste paikoilleen, ja lauantaina saapui - pienen viivästymisen jälkeen - myös puhallusvillakin.

**Tuosta puhallusvillasta enemmän juttua, kera valokuvien, ensi viikolla!

Samaan aikaan, kun yläkerrassa pöhisivät puhallusletkut, alakerrassa eristettiin kovaa vauhtia seiniä Finnfoam -levyillä. Mies oli leikannut levyt mittaan valmiiksi, ja minä pääsin asennustöihin!


Ensimmäistä kertaa olin näissä hommissa, mutta miehen hyvällä opastuksella pääsin nopeasti kärryille; levy nostettiin paikoilleen vanerin palasten päälle, ja kiilojen avulla aseteltiin niin, että levyn ympärille jäivät tasaiset raot, ja levyn etureuna meni tasan - tai hieman alle - ympäröivän rungon etureunan kanssa.

Sitten 'liimaus' paikoilleen pienellä määrällä uretaania, ja annetaan kuivua.


Uretaanin kuivettua, ja Finnfoam -levyjen asetuttua tukevasti paikoilleen, poistettiin kiilat ja vanerin palaset. Ympärille, eristelevyn ja rungon väliin, pursotettiin lopuksi tasaisesti uretaania.

Tässä olikin suurin harjoittelu, että sai sopivan määrän uretaania noihin väleihin... Alla kuva ensimmäisestä pursotuksestani - uretaani kun tahtoo laajeta melkoisesti, niin ensimmäisistä yrityksistä jäikin sitten jokusen verran vielä pois leikattavaakin...


Alakerran oleskelutilaan saatiin eristeet melko pitkälti paikoilleen, samoin pukuhuoneeseen.

Vielä jäi näitä hommia muillekin päiville - hyvää askartelua, kun odottelemme yläkerran puhallusvillan kuivamista - sillä jouduimme jättämään leikin hieman kesken, koska...


...Hyppäsimme näihin tunnelmiin viettämään ansaittua laatuaikaa kahdestaan miehen kanssa, nauttien pientä lomaa remontista ja arjen askareista! Oli hymy herkässä koko viikonlopun! :)


Käy kurkkaamassa mistä on kyse Instagramista, @villakotiranta! Lupaan palata tähän ihanaan hemmotteluviikonloppuun, sekä upeaan 1960-luvun helmeen myös täällä blogissa heti huomenna.


Olo on kuin lomalla olisi oltu kauemminkin kuin viikonloppu - akut ladattu uuteen viikkoon, niin töissä kuin raksallakin ahertaen.

Voimia kaikille tulevaan viikkoon, ja toivotaan aurinkoisia päiviä koko maahan! Kevät, saavu jo kera lämpimien päivien!

2 kommenttia:

  1. Kotimaiset Finnfoam-eristeet ovat aina vaalean keltaisia eli kyseessä lienee jokin sitä kopioiva tuote..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! :) Tosiaan, Finnfoam onkin keltainen - olisikohan meillä käytössä siis Styrofoam -levyt! ...Täytyykin mieheltä kysyä... Kiitos korjauksesta!!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...