torstai 23. maaliskuuta 2017

Helena Tynellin Pala -maljakko [#tulppaanitorstai]


Huomasin juuri, että olen viimeksi osallistunut #tulppaanitorstai -haasteeseen täällä blogissani lähes tarkalleen vuosi sitten; 24.3.2016. Oli jo siis aikakin tarttua toimeen! :)

...Klikkaamalla tuota päivämäärää pääset kurkistamaan tuohon vuoden takaiseen postaukseen - kävin mielenkiinnosta itsekin kurkistamassa, mille tyylini valokuvata näytti tuolloin. Onhan se muuttunut vähäsen tässä matkan varrella! ;)

Tasan kahden viikon kuluttua juhlistetaan muuten blogini kaksivuotista taivalta - kuin myös remonttiprojektimme kolmatta kevättä! Aika on mennyt vauhdilla - ja toisaalta, nyt kun ollaan loppusuoralla ja maali häämöttää jo näkyvissä, tuntuu, että jokainen viikko on tuskaisan pitkä, kun tahtoisi vain jo päästä muuttamaan! Mutta juhlistetaan näitä molempia vuosipäiviä tulevina viikkoina - pientä arvontaakin on merkkipäivän kunniaksi luvassa lähiaikoina... ;)


Mutta takaisin päivän teemaan, eli tulppaaneihin;

Inspiraation osallistua tällä viikolla sain paikalliselta Facebook -kirppikseltä tekemäni löydön myötä. Kävin itse asiassa jo viime viikolla noutamassa tämän Helena Tynellin Riihimäen Lasille 1964 suunnitteleman Pala -maljakon, mutta päätin viikonloppuna ottamani valokuvat säästellä tähän torstaiseen valokuvahaasteeseen.

Tämä maljakko oli hyvä esimerkki siitä, että aina kannattaa hihkaista itsensä jonoon, kun löydät jotain, mitä todella haluat; vaikka edessäsi jonossa olisi monen monta ottajaa, kumma kyllä suurin osa tuntuu aina katoavan tavoitettavista, kun noudon aika olisi...


Googlailin taustoja tälle Pala -maljakolle, ja selvisi, että näiden valmistus ajoittuu vuosille 1964-1976. Viisi eri kokoa, ja viisi värivaihtoehtoa; kirkas, keltainen, vihreä, sininen ja ruskea.


Hintapyyntö näistä maljakoista (hyväkuntoiset) tuntuu olevan ~30-40€, mutta löysin omani huimaan 3€ hintaan! Syynä matalalle hinnalle oli pienen pieni särö maljakon yläreunassa, takakulmassa, jota ei edes huomaa ellei erikseen osaa katsoa. Eli ei haittaa minua ainakaan!

Harvoinpa ostan tällaisia esineitä 'sijoitusmielessä', vaan puhtaasti kodin kaunistukseksi, jolloin pienet säröt eivät haittaa - niin kauan kuin ne eivät vaikuta käytettävyyteen.


Pirkka -tulppaanit maljakkoon tarttuivat mukaan kauppareissun yhteydessä lähikaupasta. Tahdoin väriltään pinkit tulppaanit tähän keltaiseen maljakkoon - hauska kontrasti väreissä, ja toisaalta myös todella keväinen asetelma!

...Violetit kukkaset kävisivät tähän maljakkoon myös kauniisti... ;)


Valokuvasin näitä tulppaaneja enemmänkin, ja ajattelin pitkästä aikaa ehtiä tsemppaamaan ja laittamaan valokuvia myös tuonne rinnakkaisblogimme, Something else -photoblog, puolelle. ...Nolostuttavan vähiin ovat jääneet valokuvaamiseni tämän menneen talven aikana, ja blogin ylläpito on valitettavasti jäänytkin pääasiassa ystäväni Mian harteille... Mutta ehkä kevät valoisine iltoineen tuo muutaman lisätunnin päiviini, ja ehdin välillä vaikka jalkautua luontoonkin kameran kanssa! ;)Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!!

5 kommenttia:

 1. Onpas ihania tulppaaneja! Minä aina haaveilen leikkokukista sekä vihersisustamisesta, mutta sitten unohdan. Ikinä muka ei ole rahaa ostaa kukkia. Täytyykin ottaa tavoitteeksi esim. pari kertaa kuussa ostaa leikkokukkia maljakkoon ja kesän aikana muutama viherkasvi tuomaan väriä kotiimme. Ja toi maljakko on muuten kaunis! Joskus sitä tekee ihania löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukilla saa edullisesti - ja jopa ilmaiseksi - uutta ilmettä ja väriä kotiin! Suosin noita Pirkka -tulppaaneja; hinta edullinen (välillä tarjouksessa saa kaksi kimppua alle viiden euron, joskus jopa alle neljän) ja laatu on kokemukseni mukaan ollut todella hyvää. Tosin valikoin kaupassa aina todella tuoreen näköiset, mahdollisimman vähän auenneet kukat, jolloin ne kestävät kotona jopa viikon!
   Ja kesäisin voi vaikka päivittäin luoda kauniita kimppuja ja asetelmia luonnonkukkasista. Pitääkin herätellä taas kevään myötä viikottainen luonnonkukkakimppu -postaus täällä blogissa. <3

   Poista
 2. Voi minä kävin eilen kaupassa, mutten muistanut ostaa tulppaaneita.
  Mahtava löytö toi maljakko. Minä en ainakaan keräile maljakkoja, jos löydän jonkun kivan vaikka olis pieni nirhaisu pois, ostaisin jos olis sopiva hinta.
  Mulla kyllä on maljakoita aika paljon, katsotaan tuleeko niitä ostettua silti lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakoita, kuten niitä vilttejäkään, ei koskaan voi olla liikaa! Jokainen kimppu, tai leikkokukka kaipaa eri kokoista - tai väristä - maljakkoa. :) Ja joskus vanha lasipurkki saattaakin olla se kaunein maljakko.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...