maanantai 29. elokuuta 2016

Jämälankaprojekti - mikä ihana tekosyy sisustusostoksille!

Olen (ainakin) vuoden ajan nyt pitänyt yllä on-off -suhdetta ikuisuusprojektiin, joka ajatuksena aikoinaan tuntui ihan loistavalle, mutta vie vain niin himpuran kauan valmistua...

Kyseessä on siis neulevilttiprojekti, johon tarkoitus oli hukata kaikki kotonani pyörivät jämälankakerät - kauniina liukuväriraitoina. Eikö kuulostakin kivalle?

...Aina tällaista työtä aloittaessa unohdan (tai vain suljen silmäni faktalta), että olen liian malttamaton työstämään yhtä ja samaa käsityötä viikkoja, saati kuukausia - tai tässä tapauksessa nyt ilmeisesti sitten vuosia! Huh...


Edellinen viltti (kuvissa yllä ja alla nojatuolin päällä), virkkasin ennätyksellisesti alle kahdessa kuukaudessa! Viltillä on kuitenkin mittaa 130x164cm, joten joka ilta noiden 7 viikon aikana sitä virkkasin, ja käsityö kulki mukanani, missä ikinä liikuinkin, mutta tuolloin mieheni oli työkomenuksella ulkomailla, joten hiljaiset illat menivät virkatessa.

Nyt, kahden lapsen kanssa iltoja viettäessä - ja tämän blogin äärellä puuhatessa - ei ihan hirmuisesti ole niitä hetkiä, kun ehtisin (tai malttaisin) istua alas neulomaan. Ja silloin, kun lapset ovat ennen yhdeksää jo unille, ja talo hiljainen, käynnistyy meillä usein Netflix... :)

Toki voihan telkkaria katsoessa neuloa, mutta olemme löytäneet liian hyviä sarjoja, joihin täytyy keskittyä täysin, eikä välillä voi vilkuilla puikoille, että ovatko kaikki silmukat edelleen tallella... ;) (**Vinkkinä viimeisin sarjalöytö; Narcos - loistava!)Mutta tällainen ikuisuusprojekti, jota säännöllisen epäsäännöllisesti nostetaan esiin ja välillä piilotetaan komeroon, ja jonka mukana kulkee iso kasa lankarullia, vaatii näppärän säilytyskorin - eikö vain? ;)

Mikä ihana tekosyy lähteä katselemaan sisustusosastoja!

Kävimme lauantaina Lahdessa Kärkkäisellä aivan muilla asioilla, mutta livahdin hetkeksi omille teilleni ja katosin liikkeen sisustuspuolelle hyllyjen väliin. Mukaan lähti kaikkea muutakin ihanaa, mm. vetolaatikostojen nuppeja muutamaan DIY -projektiin, mutta paras ostos oli tämä Home & Styling Collection -merkin bambukori (53x22cm - 14,90€))!Kori on hieman leveämpi yläreunasta (53cm) ja kapeampi pohjasta (45cm) - täydellinen tällaiselle isolle neuletyölle, ja tilaa jää vielä lankakerillekin runsaasti!
Mainittakoot vielä noista nojatuoleista, että satuin törmäämään vastaaviin nettikirppiksellä, ja pienen googlauksen jälkeen sain viimein selvitettyä näiden olevan suomalaista muotoilua; Einari Kyöstilän suunnittelemat nojatuolit 1930 -luvulta! En ole aivan varma onko tämä kyseinen tuolimalli Keravalla 1908-1985 toimineen puusepäntehtaan valmistamia, vai Kyöstilän muuta tuotantoa, mutta kyseiselle tehtaalle Kyöstilä, muiden koulutettujen muotoilijoiden kera, suunnitteli aikoinaan kalusteita sarjatuotantoon.

Eikä vain kaunista muotoilua, vaan todelliset käyttötuotteet; edelleen ihanat istua, vaikka jouset ovatkin jo alkanet pettää, ja mies on niitä joutunut tukemaan, ja mahdollisuus säätää selkänojan kulmaa nojan takana olevalla poikkipuulla ja kolmiportaisella pykäliköllä.

Näiden entisöinnistä olen haaveillut; puuosat kaipaavat uuden maalipinnan, jouset tulisi uusia tai korjata, ja kankaat vaihtaa... En tiedä riittääkö meillä itsellä taitoa ja rohkeutta kajota näihin itse, vai pitääkö kääntyä entisöijän puoleen...Olen neuleessa jo melkein puolessa välissä... Mietin jo, pitäisikö lyödä tällekin projektille aikataulupainetta, ja laittaa tavoitteeksi siihen käpertyminen 2017 loppusyksystä uuden kodin pönttöuunin äärellä... ;)
Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon - rentoa maanantaita kaikille!


4 kommenttia:

 1. Ihanat tunnelmakuvat! Kivalta näyttää tämäkin osa teidän väliaikaiskotia.:)
  Mä tykkäisin neulomisesta ihan hirveän paljon, mutta saan siinä itseni niin jumiin, että olen kutakuinkin luopunut koko puuhasta. Ihailen sitten vain muiden aikaansaannoksia.:) Ihan kamalan paljon haluaisin neuloa torkkupeiton jättipaksusta langasta, mutta siinäpä ne hartiat vasta kovilla olisivatkin. Joku Pinterest-linkki mulla on, jossa sellaista neulottiin harjanvarsilla.;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulevimma iskee aina syksyisin - viimeistään, kun uudet sesonkilangat on päässyt hypistelemään kauppareissulla! :D Olen itse neulonut lapsesta saakka; tarina kertoo, että ekaluokalla oli jo koulumatkalla bussissa sukkaneuletyö repussa... ;) Kirjoneuleet olen unohtanut, en vain yksinkertaisesti saa aikaiseksi tasaista ja kiristämätöntä kuviota, ja nämä isot työt ovat oikea haste henkiselle kestävyydelle.
   ...Haluaisinpa nähdä mieheni ilmeen, kun illalla kaivaisin harjanvarret esiin, kun television ääreen asettuisimme... :DD

   Poista
 2. Hyvän mallinen koppa, mahtuu isokin viltti sinne.
  Huh mikä työ sulla on, vie varmasti kauan ennenkuin on valmis. Mulla ei olis edes 10 vuotena valmis. Siispä en rupea ikuisuusprojektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen läpi loputkin jämälankapiilopaikat, ja tuo iso kori tuli tarpeeseen - sen verran paljon niitä löytyi, että pienempi kori olisi jo pursunut yli... :)
   ...Saattaa tämäkin viltti venyä useampiin vuosiin, ainakin tällä tekotahdilla; eilen löysin kaupasta uusia ihania lankoja, joista mukaan lähti Novita Folk, joten uusi nopeampi neuleprojekti tuli taas tähän väliin sotkemaan kuvioita... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...