maanantai 22. elokuuta 2016

Kuulumisia kasvimaalta kukkien merkeissä!

Vietin lauantaina aurinkoisen aamuhetken kasvimaalla valokuvaten vielä kirkkaasti kukkivaa puutarhaa. Kehäkukat, ruiskaunokit sekä ryhmäsamettiruusut ovat luoneet kasvimaasta  pihan väriläikän!
Kesäkukkien sekaan mahtuu myös yrtit kukkimaan! Alla olevassa kuvassa odottaa täyteen kukkaan puhkeamista - ja sitä myöten taas seuraavaa sadonkorjuuta - kamomillasaunio. Tämän kesän sato on ollut todella runsas, ja nyt kuivamassa on jo kolmas erä kukintoja. Veikkaisin tätä kuvaa katsoessa, että ehkä puolet kesän kamomillasadosta on vielä keräämättä talteen. :)
 
Ja kyllä, tuonne sekaan mahtuu myös sopivan suuri määrä ihan vihanneksia ja juureksiakin; keskimmäisessä laatikossa kasvavat mm. kelta- ja punasipulit, sekä porkkanat. Noihin kasvimaan kasvisten tilanteeseen palaankin vielä toisen valokuvapostauksen merkeissä - lupaan päivittää lähipäivinä mm. maissin ja bataatin tilannetta!
...Oppikokemuksena tästä kesästä (''virallinen'' kasvimaan välitilinpäätös tulee vielä sadonkorjuun päätyttyä, kuten aikaisempinakin vuosina); ruiskaunokki on kaunis laji kasvatuslaatikossa, mutta pitkine varsineen valtaa melkoisen tilan - samassa laatikossa kasvaneet punajuuret jäivät lähes kokonaan jalkoihin, ja vain pieniä juureksia olen saanut nostaa syötäväksi... Eli ensi kesänä ruiskaunokki siirtyy kukkapenkkiin!
Kasvimaan rehevä ukomuoto tulee tulevina kesinä tästä hieman rauhoittumaan sitä mukaa, kun saamme kasvimaan ympäristönkin raivattua rikkaruohoista - ja ne sepelit levitettyä kasvatuslavojen väleihin. Kaikkeen ei vain tänä kesänä vielä aika riittänyt.
Kovasti odotan kyllä hetkeä, kun pääsemme asumaan Villa Kotirantaan, ja pääsen päivittäin nauttimaan tuon kasvimaan - ja toivottavasti muunkin pihamaan - kukkaloistosta! Ihanan rentouttava hetki aamuauringossa paistatella, ja katsella näitä kirkkaita värejä, ja kasvimaan runsautta.

Ehkä vielä pari viikkoa riittää kukkia kasvimaalla kukkimassa... Hieman jo haikeudella odottelen sitä syksyistä kasvimaan raivaamista talvea varten....

**Vinkvink; Lisää kuvia kasvimaan kukkasista löytyy rinnakkaisblogista, Something else -photoblog, jota pidämme valokuvausta harrastavan ystäväni kanssa!4 kommenttia:

 1. Voi kun sulla on paljon vielä kukkia. Nuo kehäkukat ovat kauniita samoin ruiskaunokki. Antavat hienosti väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin, kuinka myöhään syksyyn tuo kukkaloisto on kestänyt! Ruiskaunokitkin tuntuvat olevan nyt parhaimmillaan.

   Poista
 2. Sinulla on vielä hurjan paljon kukintaa. Niin kaunista. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa kurpitsaparkakin yrittää vielä kukkia...! :) Kiitos vinkist, täytyy käydä kurkistamassa blogiisi - toivottavasti en ole jo aivan myöhässä, kun en ole hetkeen ehtinyt tänne koneelle istahtaa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...