keskiviikko 31. elokuuta 2016

Olohuone siirtyi syksyyn

Kävin anoppilassa kahvilla maanantaina, ja ihastelin olohuoneen uutta, syksyistä ilmettä. Kotiin palattuani ei omassa olohuoneessa pystynyt enää keskittymään televisiossa pyöriviin ohjelmiin, kun katse kiersi levottomasti avohyllyjen tavaroissa, sohvatyynyissä, pienimmän pojan käsistä karanneessa lelumäärässä....

Siitä se ajatus sitten lähti! :)

Avohyllyiltä siirsin pois kaikki valokuvat, sekä mustat ja metalliset esineet. Kasvit - bataatit ja muutama rönsy - saivat jäädä, tosin nekin vaihtoivat hieman paikkaa, kun nostelin hyllyille syksyisempiä, puun ruskeita sävyjä ja kermaisempaa valkoista.Tämä sohva on ehkä mailman mukavin paikka käpertyä koko perheen voimin elokuvan ääreen, mutta värinsä puolesta se on haastava yhteensovitettava eri sesonkien värimaailmoihin. Kankaan sävy on punertavan harmaa, jopa ruskeahko, joten kylmät sävyt olen joutunut jättämään väliin esimerkiksi sohvatyynyissä.

...Lisäksi nuo punaiset isot tyynyt pitäisi huputtaa jollakin neutraalimmalla värillä - siinäkin yksi ikuisuusprojekti...

Tarkoitus olisikin sitten Villa Kotirantaan muuttaessa siirtää tämä sohva alakerran 'peli-/leffahuoneeseen', ja etsiä yläkerran tupakeittiöön vaaleampi (harmaa?) sohva, joka myös kokonsa puolesta olisi huomattavasti pienempi, sillä tama jättiläinen valtaisi palttiarallaa puolet tulevasta olohuoneesta... :D


Avohyllyille pääsi paraatipaikalle kokoelma sitä-sun-tätä muualta asunnosta; Vanhoista puisista mittanauhoista DIY-projektina tehty tähti (täältä pääset ohjeeseen; KLIK) siirtyi makuuhuoneesta, iso pyöreä kirppislöytötarjotin löytyi keittiöstä. Ylähyllyllä vanhasta lasikupukellosta tuunattu 'terraario' sai sisälleen Schleich peuran. Vanha Ilves -lasipurkki on löytö lapsuudenkotini ullakolta, ja ruskea lasipullo muutaman euron kirppislöytö. Valkoinen maljakko ja pieni tuikkukippo alimmalla hyllyllä ovat heräteostoksia Plantagenista. :)


Olohuoneen sohvapöytä on edelleen sivupöytänä - jos siirtäisin sen käyttöön sohvan eteen, työntäisi pienin poika sen kuitenkin pois leikkien tieltä. :)

...Eiköhän sekin aika vielä joskus koita, että kalusteetkin pysyvät paikoillaan... ;)


Tuon alla olevan kuvan raitatyynyn olen ommellut kirpputorilta löytämästäni vanhasta ryijystä, ja isoäidin neliöistä kasattu tyyny on vuosia sitten itse virkkaama - samoin kuin tuo raidallinen viltti.


Vuokra-asumisen miinuksia on itsensä näköisen kodin luominen jonkun toisen ihmisen kodin kehyksiin. Olen ainakin itse hirmuisen arka lyömään taulukaan seinään, ellei seinällä ole jo entuudestaan reikää valmiina. Ja pintamateriaalitkin ovat vuokrakodissa jonkun toisen valitsemia, jolloin ne harvoin ovat esimerkiksi väreiltään sellaisia, joihin on omat huonekalunsa alunperin valinnut. Ja koska toivetila olisi kuitenkin mahdollisimman pian saada raksa valmiiksi ja päästä muuttamaan Villa Kotirantaan, ei ole järkeä edes lähteä miettimään, josko seiniä voisi maalata ja näin tehdä asunnosta itselleen vielä enemmän kodin.

Olen jo aiemminkin todennut, että tässä väliaikaiseen kotiin asettumisessa olen saanut kovasti harjoitella, kuinka yhdistää esimerkiksi vanhan kodin huonekalut ja tekstiilit tämän kodin pintoihin - ja huoneiden mittoihin. Esimerkiksi tässä kodissa työpöytä mahtui makuuhuoneeseen, mikä ei ollut mahdollista vanhassa kodissa, joten olon joutunut miettimään, kuinka yhdistää lepäämiseen tarkoitettu tila työskentelyyn. :)


Nyt täytyy kyllä hetki nauttia tästä ihanasta, järjestelmällisen siististä olohuoneesta - muutama ilta lasten kanssa, ja kerran leikkien jälkeen lelujen keräämättä jättäminen, niin olohuone on (taas) perinteisessä kaaoksessa... :)

...Lapsiperheen arjessa harvoin mikään menee kuin Strömssöös... ;)


Tämä heppa on muuten appiukon tekemä kirpputorilöytö, jonka hän kunnosti pienimmälle pojalle joululahjaksi. Taisi Lahden sataman peräkärrykirppiksellä maksaa alle euron - pienen tinkaamisen jälkeen - tosin kyllä appi joutui jonkun verran vaivaakin näkemään kunnostamisen parissa. ;)


Olohuoneen seinustamma pönöttää vuosia vanha Ikean jalkalamppu, joka ei oikein enää tässä kodissa tunnu löytävän paikkaansa... Se on nyt vielä jäänyt norkoilemaan tuohon sohvan kulmalle, sillä iltojen hämärtyessä sohvalla lueskellessa/neuloessa kaipaa lisävalaistusta.

Olen kamalan huono luopumaan mistään, edes tästä orvosta jalkalampusta, vaikka en enää edes oikein pidä sen ulkonäöstä. Mitäpä jos siitä luovuttuani löytäisinkin sille juuri täydellisen paikan? Tulisin katumapäälle? Ei, henkisesti helpompaa vain säilyttää aivan kaikki ja kartuttaan varastossa tavaramäärää... :D


Yksi asia, josta todella pidän tässä kodissa, ja minkä tahtoisin siirtää mukanani Villa Kotirantaan, on tuo kalanruotokuvioinen vanha parketti!Lelut olohuoneessa koetetaan pitää järjestyksessä vanhojen pärekorien avulla, jotka nekin näyttävät jäävän näinä hetkinä auttamattomasti liian pieniksi... Vaikka juurikaan emme itse ole leluja ostaneet (paitsi pikkuautoja läjäpäin), niin kummasti niitä vain lapsiperheeseen jostakin ajautuu... Joulun jälkeen joudumme varmaan jo hankkimaan kolmannen korin! ;)


Että tällaista meidän kodin syksyyn!

...Seuraavana siivous- ja uudelleenjärjestelyvyöhykkeenä pienimmän pojan huone, sillä mummu toi eilen tupaan ihanat, retrot kalusteet; piirustupöydän, neljä lasten tuolia ja penkkinä toimivan säilytyslaatikon. Nyt meni huoneen järjestys ihan uusiksi! :)

2 kommenttia:

 1. Ihana toi mitasta tehty tähti, ja muutenkin oot hienosti sommitellut tavarat hyllyihin.
  Laita osa leluista jonnekin säilöön ja ota esiin niin vaihdat kopassa olleet lelut niihin. Tulee kiertoa ja mukamas uusia leluja ja koppa pysyy tyhjempänä.
  Meilläkin on ollu tollanen keinuhevonen, oli kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ei yllättäen taaskaan huomannut mitään muutoksia...! :D Etta ihan omaksi iloksi taidan näitä sesonkisisustuksia tässä talossa tehdä... ;)
   Saimme onneksi lastenhuoneeseen lisää säilytystilaa uuden kalusteen muodossa - tuosta koetan ehtiä illalla muutaman sanasen ja kuvan julkaisemaan - joten osa leluista taitaa siirtyä olohuoneesta syrjemmälle.
   Mutta idea lelujen viemisestä varastoon, ja sieltä 'uutena' leikkeihin myöhemmin tuominen on kyllä loistava idea! Voisin ainakin osan pehmoleluista siirtää varastohyllylle reserviläisiksi. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...