sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kotikanalassakin alkoi odotettu 'sadonkorjuu'

No nyt näitä sitten vihdoin saadaan - oman kotikanalan munia siis! :) On tätä odotettukin...

Vasta yksi neljästä kanasta munii, joten aamiaismunakasta ei ihan jokaisena aamuna vielä näistä taiota, mutta herkuttelemaan olemme jo päässeet. Ensimmäinen muna pyörähti maailmaan reilu viikko sitten, ja se päätyikin samantien pannulle paistumaan! ...Kun tuon ensimmäisen pikkuruisen munan jakoi neljälle innokkaalle maistajalle, niin eipä siitä juuri ehtinyt toteamaan muuta, kuin että olipas kuohkea palanen! :)

**Valokuvat ensimmäisistä munista - ja tuosta surullisen kuuluisasta munakkaasta - löydät Instagramista, vink vink! ;)
Kananmunia säilytetään jääkaapissa vanhassa pahvikennossa - terävä pää alaspäin, ja sellaisenaan kuin ovat kanalasta noudettuina olleet, eli muniahan ei saisi pestä. Korkeintaan pyyhkiä kostealla, jos ovat likaisia, mutta sitäkään ei suositella. Peseminen poistaa nimittäin kuoren päältä kalvon, jonka tarkoitus on hidastaa haihtumista, ja siten pestyt munat vanhenevat nopeammin kuin pesemättömät.

Ilokseni voin todeta, että oman kanalamme munia ei tarvinnut edes pyyhkäistä - puhtaat kananmunat ovatkin merkki kanalan kuivikkeiden puhtaudesta.

*Paukuttelee henkseleitään*Epäilemme, että nämä munat ovat isoimman, mustan kanan aikaansaamia - hän vaikuttaa kaikkein kypsimmälle suurine helttoineen. Lisäksi hän näyttää ottaneet kukon roolia akkavaltaisessa kanalassa, ja pitää yllä nokkimisjärjestystä.

...Olenkin laittanut Kuukerin tarkkailulistalle, sillä hän näyttää häätävän omaa kanaani, Nugettia, pois ruokakupilta, kun olen välillä jäänyt appeita viedessä heidän touhujaan seuraamaan. Lueskelinkin juuri, että appeetkin kannattaisi jakaa useampaan astiaan kanalaan, jotta kanat saisivat riittävästi 'omaa henkilökohtaista tilaa' syödessään.
En ole maailman innokkain leipuri, mutta pakko myöntää, että ihan kokeilumielessä voisin kakkupohjan vaikka pyöräyttää... ;)

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee,kohta on kananmunia naapurille asti.Meillä on 4 kanaa ja 5 syöjää ja tuntuu että niitä on siltikin liikaa..liekö luonnolla asiaa, sillä vapaana ovat ja siten iloisia :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin saan kotikanamunia, kun käydään pojan perheen luona. Sinne piti tulla 5 kanaa, mutta kas se yksi olikin kukko.
    Nyt sitä ei saa tappaa, kun on niin komea ja hienon värinen. Olen samaa mieltä talon tyttären kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...