lauantai 13. elokuuta 2016

Avoimet puutarhat -päivä, osa 3: SaraGarden, Lahti

Kohta olen kaahlannut läpi lähes 400 valokuvaa, jotka otin viime sunnuntain Avoimet puutarhat -päiviltä Lahdessa....! Toivottavasti jo aiemmin julkaisemistani postauksista, Peikkometsästä ja O Sole Mio -puutarhasta, on ollut teille(kin) iloa ja tuoneet inspiraatiota. Oma pääni on ainakin täynnä ideoita, ja raksan pihaa onkin tullut katseltua ihan uudella tavalla taas. :)

Tänään luvassa valokuvia kolmannesta kohteesta; SaraGarden!

SaraGarden on yksityispuutarha ja kotikahvila, joka on kesäkaudella avoinna tilauksesta, tai erikseen ilmoitettuina ajankohtina - kuten Avoimet puutarhat -päivänä.

Toimintaa pyörittää pariskunta, Saara ja Marko - isäntä ja emäntä. Saara on ammatiltaan puutarhuri-puutarhasuunnittelija-musiikinopettaja ja Marko musiikinopettaja-laulaja, joten tälle puutarhalle luontevaa onkin toimia myös kauniina puitteina puutarhakonserteille kesäisin. Saattaapa isäntäkin istahtaa viihdyttämään vieraita pianonsoitolla ja laululla!

Avoimetpuutarhat.fi -sivustolla kerrotaan puutarhasta näin;

''SaraGarden on viehättävä cottage garden -henkinen yksityispuutarha Lahdessa, joka on kesäkaudella tilauksesta avoin vieraileville ryhmille. Puutarhassamme on kuvanveistäjä Tiina Liinamaan veistosten myyntinäyttely. Taimipuodissa on tarjolla pieni valikoima kärhöjä ja oman puutarhan taimia. Puodista löytyy myös mm. kauniita ruukkuja. Puutarhakonsertit kuuluvat SaraGardenin kesäkauteen. Kotikahvila on avoinna tilauksesta ryhmille ja tapahtumien yhteydessä.

SaraGarden-puutarha on pieni, mutta rehevä ja yllätyksellinen. Kasvien sijoittelu ja värien harmonia puutarhassa on tarkkaan suunniteltua. Kukkivia kasveja on käytetty paljon. Pienen puutarhan rehevyyttä lisää runsas köynnösten käyttö, erityisesti kärhöt ovat herättäneet suurta ihastusta. Kasveja on istutettu kerroksellisesti suurille istutusalueille. Puutarhassa on käytetty pääasiassa kestäviä kasveja, jotka eivät kaipaa erityishoitoa ja menestyvät hyvin Suomen talven yli. Pienessä puutarhassa on useita viehättäviä istuskelupaikkoja ja paljon ideoita antavia yksityiskohtia. Myös kiven monet mahdollisuudet luovassa puutarharakentamisessa ovat esillä.

Teemapäivinä SaraGarden-puutarha on saavuttanut suuren suosion.''

Tässäpä piha valokuvin;

4 kommenttia:

 1. Paljon kauniita yksityiskohtia! Hauskat varikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava huomata, kuinka jokaisesta puutarhasta löytyi pieniä yksityiskohtia, kauniita esineitä kasvien seassa - teki puutarhojen tutkimisesta hauskan seikkailun! :)

   Poista
 2. Kiitos hienoista kuvista, kiva oli katella. Voi kun muistais ens vuonna näissä kuvissa nousseita ideoita.
  Jospa olisin paremmassa kunnossa mitä tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itse ihan samaa - kirjoitinkin itselle osan ideoista ylös vielä muistivihkoonkin, joka kulkee aina mukana! :) Ja toisaalta, ajan kanssa näitä pihasuunnitelmia tehdessä jalostuu ne hyvät ideat, ja ne jotka unohtuvat, eivät sittenkään ehkä olleet juuri omaan pihaan ne parhaimmat. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...