keskiviikko 17. elokuuta 2016

Raksan uudet kellarikerroksen ovet

Viime viikolla saapuivat Villa Kotirannan kellarikerrokseen uudet ovet! Jeij! :)
**Pahoittelut kännykkäkameran kuvanlaadusta...

Uudet ovet korvaavat vanhat puiset ulko-ovet, jotka johtavat kellarikerrokseen, kodinhoitohuoneeseen ja tekniseen tilaan.

Ja koska vanhan talon oviaukkojen korkeudet ovat mitä ovat, niin nämä uudet ovet tilattiin Vilppulasta puusepältä - vanhojen ovien mittojen mukaisesti. Jokainen ovi on hieman eri mittainen, eli yksi ovi on ~1600mm korkea, yksi ~1800mm ja yksi ovi ~1900mm, ja kaikki ovat leveydeltään 890mm. Kumartua saa sisään astuessa, mutta elämä on - vanhassa talossa vanhan talon ehdoin! :)
...Ja vanhaan talon passaakin astua hieman kunnioittavasti kumartaen... ;)

Eikä kellarikerroksen ovien korkeus ainakaan meitä itseä häiritse - onhan niistä tässä jo kohta puolitoista vuotta kuljettu. Ja pääasiassa taloon käydään kuitenkin ylemmän kerroksen pääovesta ja terassin lasiovesta, jotka ovat ihan normaalimitoituksella. Nuo ovet saapuvatkin ikkunatoimituksen yhteydessä vielä elokuun aikana.

Nämä kellarikerroksen ovet toimitettiin karmeineen, ja valmiiksi maalattuina; ulkopuolelta ovat samaa RR23 sävyä, kuin kattopellitkin - ja samalla harmaalla myös maalaamme sokkelin - ja sisäpuolelta ovet ovat valkoiset.

Ovissa on myös käsin puuhun ajetut urat, joka tuovat oviin hieman samaa ulkonäköä, kuin vanhoissakin ovissa.

Tällainen puuovi vielä tällä hetkellä teknisen tilan ovena:

Ja tällaiset ruskeat puuovet vievät nyt kellarikerrokseen ja kodinhoitohuoneeseen:
Tarkoitus olisi laittaa nämä ovet paikoilleen vasta myöhemmin, ehkä ensi keväänä. Niin kauan kuin kellarin ovien kautta kuljetetaan remontointiin liittyviä tarvikkeita, ei ole järkeä asentaa ovia paikoilleen naarmuuntumaan ja kolhiintumaan. ...Ehtivät lapsiperheen käytössä ottaa kyllä riittävästi osumaa myöhemminkin... ;)

Hankintalistalla vielä kahvat ja lukkopesät näihin, sekä myöhemmin saapuviin ylemmän kerroksen oviin. Älylukkoa pohdittu pääoveen - helpottaisi lasten kanssa (ja lasten) liikkumista... Täytyy tutustua noihin vielä tarkemmin talven mittaan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. En malta odottaa, että saamme asentaa ne paikoilleen! :) ...Osa vanhoistakin ovista saa vielä uuden elämän, kuten kesähuoneen ovena, ja ehkä pihakalusteessa pöytälevynä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...