perjantai 19. elokuuta 2016

Isäni puutarhassa ja marjatarhassa myös syksyiset tunnelmat

Nyt, kun Avoimet puutarhat -päivän valokuvat on kaikki julkaistu - kaikkiin neljään julkaisuun pääset tästä; KLIK - niin voinkin jakaa kanssanne muutaman valokuvan puutarhasta, joka on avoinna valokuvattavaksi minulle; isäni puutarha Pohjois-Savossa! :)

Kävin lasten kanssa viime viikolla viettämässä muutaman päivän sateisessa Savossa, ja samalla kuvasin sekä isäni kukkivaa puutarhaa, että satoisaa marjatarhaa.

Tämä  alla oleva valokuva on otettu lapsuudenkotini etupihalta. Tuo jo hieman vuosikymmenien aikana notkahtanut hirsirakennus on isäni minulle aikoinaan rakentama leikkimökki. Nykyisin taitaa toimia lähinnä varastona, mutta ehkä ensi kesänä järjestelen siitä lapsille leikkipaikan - tai jopa nukkuma-aitan....
Marjasato Savossa näyttää tänä syksynä hyvälle - ainakin herukoiden ja pensasmustikoiden osalta. Mansikkasato jäi, kuten muuallakin Suomessa, pieneksi, mutta taisivat isä ja äiti saada onneksi riittävästi omaan käyttöön talveksi talteen.
Olen aikaisemmin kerännyt vanhempieni pihasta herukat omaankin pakastimeen, mutta tänä vuonna pääsimme vihdoin jo sellaiselle omavaraisuuden tasolle, että kaikki omaan käyttöön tarvittavat herukat saimme omasta pihasta.

Pensasmustikkaa toin vielä tullessani, mutta ensi kesänä pitäisi omalla kasvimaalla jo nököttää (ainakin) kuusi taimea mustikkaakin! ...Tosin hirmuista satoa en vielä ensi syksyksi odota.
Ja parhaimmalle marjat maistuvat aina tuoreina, suoraan mummolan marjamaalta! :)


Tulipa syksyinen tunnelma, kun noita valokuvia kävin läpi... Mutta hyvällä tavalla - kovasti jo odottelen niitä raikkaita, kuivia syksyisiä päiviä, kun auringon paisteessa ja keltaisten lehtien lennellessä pääsee kävelyille! <3

4 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavista kuvista, oli tosi ihania. Kyllä tiedän mistä olet perinyt viherpeukalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi! <3 Isäni on kyllä opettajani ollut näihin puutarhapuuhiin - ja toisaalta nyt olemme viimein päässeet tilanteeseen, että minullakin on puutarhatakkini hihassa niksi jos toinenkin, jotka olen voinut jakaa isälleni! ;)

   Poista
 2. Puutarha on kaunis. Toivon että sinulla on sisaruksia jotka käyvät välillä auttamassa sinun lisäksesi vanhempiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on isosisko ja -veli, mutta hekin asuvat melko kaukana - olemme koko sisarusparvi levinneet maailmalle, ja meillä kaikilla on jo perheetkin (sisaruksillani jo myös lastenlapsia), joten aika tahtoo olla kaikilla kortilla... Koetan itse ajella Pohjois-Savoon kerran kuussa, kesällä tahti saattaa olla tiheämpikin, mutta on tuo melkein 400km lasten kanssa melkoinen matka, huh! ...Olenkin koettanut houkutella vanhempiani ajatuksella, että muuttaisivat tänne etelämmäksi, jolloin voisin auttaa heitä arjessa enemmän - ja voisimme isän kanssa vaikka pitää yhteispuutarhaa, jolloin työtä olisi maltillisemmin, vaikka kasvimaa olisikin laaja, ja lajeja paljon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...