maanantai 15. elokuuta 2016

Avoimet puutarhat -päivä, osa 4: Minnan & Karin puutarha, Renkomäki, Lahti

Vihdoin olemme viimeisen valokuvapäivityksen äärellä tämän kesän Avoimet puutarhat -päivän osalta! :) Jokaisessa puutarhassa oli niin valtavasti ihasteltavaa, että valokuvia kertyi kaikkiaan lähes 400. Noista valokuvista on nyt julkaistu reilusti yli sata - vähintään kolmisenkymmentä kuvaa per puutarha!

Aikaisemmat julkaisut löydät alla olevista linkeistä;

Tänään vuorossa on kierrokseni neljäs kohde - ja itseasiassa ensimmäinen puutarha, jossa vierailin - Minnan ja Karin puutarha Lahden Renkomäessä.

Tähän puutarhaan on tuotu lajikkeita ulkomailta saakka, ja piha on muodostunut nykyiseen asuunsa vuosien varrella. Puutarhaa on varsinaisesti ryhdytty tekemään pihaan vuonna 2009.

Oma suosikkini tässä pihassa oli kasvihuone ja sen ympärille muodostunut potager, eli keittiöpuutarha. Ehkä siksi tuosta osasta pihaa onkin eniten otettuja valokuvia... ;)

Vielä ennen valokuvia lainaus avoimetpuutarhat.fi -sivustolta puutarhan esittelystä;

''1500m2 tontille rakennettu puutarha. Piha on ollut jo pitkään, mutta puutarhaa on ryhdytty tekemään syksyllä 2009. Vietämme puutarhassa paljon aikaa: kasvihuone ja potager sekä istutusalueet takaavat sen, että työ ei lopu. Pergolassa ja kuistilla viihdytään ystävien kanssa.

Itse suunniteltu, itse tehty - kohtuullisella budjetilla.

Puutarhassamme on melko paljon havuja joita on tuotu Latviastakin asti. Päärynäpuut, kriikunapuut, kirsikka ja tietysti eri ikäiset omenapuut luovat rungon puutarhalle rakennelmien lisäksi. Hostia löytyy ainakin parikymmentä erilaista, kärhöjä, päivänhattuja, keijunkukkia, iiriksiä... Talon päätyyn on rakenteilla pieni metsäpuutarha, tosin vielä kovin alkutekijöissään.
Kaikki istutusalueet on perustettu suoraan nurmikon päälle katteita käyttämällä.

Vanhoista autoista kiinnostuneet saavat ihailla pihallamme isännän Volkswagen Karmann Ghiaa vm. 68. Nähtävillä on myös nukkekodin puutarha 1:12.''
 

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis puutarha. Kiva kun Lahdessa on ollut useita puutarhoja avoinna. Meillä Joensuussa oli avoinna vain yksi kotipuutarha. Toivottavasti ensi kesänä olisi enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä Mäntsälässä ei ollut tosiaan yhtään yksityistä puutarhaa auki - toivottavasti siihenkin tulisi muutosta! Olisi kiva käydä omankin seudun puutarhoja ihastelemassa... Tosin pohjoisemmassa sijaitsevassa Lahdessa menestyvistä lajeita useimmat myös pärjäisivät täällä etelämmän vyöhykkeen Mäntsälässä,joten varmasti sain enemmän ideoita lajikevalintoihin tuolta, kuin vaikka Helsingin suunnan puutarhoista! :)

   Poista
 2. Kaunis puutarha. Paljon kauniita yksityiskohtia.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyheliinojen arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista lukuisista yksityiskohdista jäi omalle listalle monia toteuttamiskelpoisia! :)

   Poista
 3. Kaunis ja niin vehmaan näköinen piha. Kiva kun panit kuvia näytille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun ihmiset ovat uskaltaneet avata puutarhansa - näin pääsevät ihanat ideat myös jakoon! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...