keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Villa Kotiranta -blogi 1v - raksaprojektin arvioitu puoliväli!

Aika menee hurjaa vauhtia!!

Todella vaikeaa uskoa, että tähän blogiin on tullut vuodatettu noita raksaamisen, puutarhuroinnin ja perhe-elämän kuulumisia jo vuoden ajan! :)

...Ja samaan vauhtiin tajusin, että vuoden päivän olemme jo tosiaan raksaakin työstäneet! Huh!

Koska tahtimme on rauhallinen, ja purkutöiden sijaan olemme viimein päässet aloittelemaan jo uudenkin tekemistä, on realistista arvioida, että taitaa tämä blogi vielä kertaalleen vuoden täyttää, ennenkuin pääsemme huonekaluja kantamaan sisään! ;)

Mutta asiat pyörähtelevät vähitellen paikoilleen.

Ja asioiden etenemisestä puheenollen; tässä kaiken tohinan keskellä olen aivan täysin unohtanut kertoa, että yksi deadline on projektille saatu lyötyä lukkoon; ikkunat ja ulko-ovet (sis. terassin lasiovi) on kilpailutettu, voittaja valittu ja tilaus tehty!

Kaikkiaan toistakymmentä toimittajaa kontaktoitiin ja samoja speksejä käyttäen pyydettiin kaikista hintatarjoukset. Muutama ilmoitti, etteivät toimita ikkunoita ilman asennuspalvelua, joten tälläkin rajattiin mahdollisia toimittajia. Lopulta kymmenisen firmaa lähetti tarjoukset, joista parin kanssa fiksattiin yksityiskohtia ja neuvoteltiin hinnasta, ja lopulta päästiin sopimukseen.

Oli muuten mukava huomata, että kokonaisjärkevin ja myös hinta-laatu -suhteeltaan paras oli suomalainen yritys  - mukana kilpailutuksessa oli nimittäin myös yksi virolainen firma.

Ja jälleen kerran olimme tyytyväisiä, että rauhallisella aikataululla olemme raksan kanssa edenneet; meillä on ollut aikaa ottaa asioista selvää, etsiä toimittajia ja oikeasti ajatuksen kanssa kilpailuttaa riittävästi vaihtoehtoja. Ikkunoidenkin hinnassa kun helposti on melkoisesti eroja! Tämä meidän ikkunoiden ja ovien kilpailutus paljasti, että kallein tarjous oli 100% enemmän kuin edullisin, eli tuplat!

Kertaalleen jouduimme vielä tarkentamaan tilausta, sillä yhden huoneen ikkunassa oli väärät mitat (olimme antaneet vahingossa väärän mitan kilpailutuslistassa), mutta onneksemme toimitukseen on vielä runsaasti aikaa, joten muutos ehdittiin tekemään tilaukseen.

Ikkunat saapuvat tontille elokuussa, eli siihen mennessä on saatava valmiiksi monen moista puuhaa raksalla. Hyvä tällainen 'pieni' tavoiteaikataulu on hyvä projektille sopia, niin tekemisestä tulee taas astetta tavoitteellisempaa, kun on näkyvissä välietappi!
Näiden ikkunoiden lisäksi saimme sisustuselementeiksi aivan upeita puukehikollisia ikkunoita, jotka on vankilan saneerauksen yhteydessä poistettu käytöstä, ja pelastettu roskalavalta meille!
Nämä ihanuudet eivät kaipaa kuin kunnon pesua, hieman hiomista ja uutta maalipintaa!

Kauniit!
...Sinällään hauska yksityiskohta nämä vankilan ikkunat, sillä kyseisessä puuverstaassa on joskus vuosia sitten joku aiempi asukas kokeillut siipiään kannabiksen kasvattajana, huonolla menestyksellä.... :D 

Tällaiset pienet yksityiskohdat, talon historia ja esineiden tarinat tekevät kodista mielenkiintoisen ja antavat sille luonnetta! Ehkä se tärkein syy, miksi juuri vanha talo on meidän juttumme - vinoine seinineen ja korjattavine sokkeleineen. Ja kunnostamalla tämän verstasvanhuksen, kirjoitamme me perheenä taas uuden sivun talon värikkääseen historiaan.

Näistä kuudesta ikkunasta kolme on löytänyt sijoituspaikakseen alakertaan rakentuvan työhuoneen (ja leffa/pelihuoneen väli)seinät, joiden kautta muuten ikkunattomaan huoneeseen saadaan tilan ja ilmavuuden tuntua - sekä luonnonvaloa huoneen ohi kulkevan käytävän ulkoikkunan kautta.

- - - - - - - -

Kiitos kaikille teille lukijoille, kun olette olleet jakamassa tätä vaiherikasta vuotta kanssani! Vaikka alkuperäinen ajatus blogille oli kirjata itselle muistiin vaiheita raksan etenemisessä ja kerätä tähän sähköiseen muistikirjaan ideat talteen, on ollut ilo ja kunnia huomata, että siinä sivussa olen saanut uusia ihania tuttavuuksia blogin kautta! ...En olisi aiemmin uskonut, että tämäkin yksin koneen ääressä kirjoittaminen ja valokuvien julkaisu voi olla näin sosiaalista puuhaa! :)

Ja tiedättekös, lukemalla blogiani olette antaneet minulle parhaan mahdollisen 1v synttärilahjan - katsokaa mitä löysin tuolta netin ihmeellisestä maailmasta:


**Kiitos!!**

2 kommenttia:

  1. Hienoa kun rakentamisprojekti etenee. Onnea hyvästä blogisijoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Raksa etenee rauhallisen varmaan tahtiin - nyt mies on rakentamassa valumuotteja alakerran uusia portaita varten, pitäisi ehtiä ottamaan valokuvia tänne blogiinkin tästä vaiheesta! Myös alakerran uusi huonejärjestys alkaa muotoutumaan vähitellen. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...