sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kotikanalan kuherruskuukautta vietellessä

Tässä he nyt viimein ovat - perheemme uusimmat tulokkaat; neljä ihanaa ja vauhdilla kasvavaa maatiaiskanaamme! :)
Kohta viikon verran meidän arkeamme on uudella tavalla rytmittäneet kanalan touhut, mutta kuherruskuukautta on selvästi vielä jäljellä; isompaa poikaa saa jo toppuutella, kun olisi jatkuvasti menossa kanoja hoitamaan ja ihmettelemään - tosin itsekin unohdun vedenvaihtoreissulla istuskelemaan ovensuuhun pidemmäksikin aikaa. :)

Mies rakensi nykyisen kotimme pihapiiristä löytyneeseen vanhan hevostallin pilttuseen tilavan kanalan, joka oli siis jo valmiiksi eristetty tila. Kolme ortta tehtiin seipäistä, vaikka eivätpä nämä pikkuiset vielä orrelle ole istumaan uskaltautuneet, ja kahdet tikkaat auttavat nousussa sekä orrelle, että kesällä ikkunan kautta aidatulle ulkoilualueelle.

Heinäpaaleista purettiin pehkut lattialle, ja pitäisikin vielä tänään käydä talikon kanssa niitä pyörittämässä ympäri. Yksi vajaa paali jätettiin kanoille hyppelytasoksi, ja sen päällä usein viihtyvätkin - toki sekin saattaa vaikuttaa, että paalin päälle on heitelty jyväsiä etsittäväksi... :)
Lattiatilaa tuli kanoille pilttuseen runsaasti, ja vielä näin uuteen paikkaan totutellessa viihtyvät lähes koko ajan kylki kyljessä touhuten.
Vesiastiaksi ostin kanisterin Kärkkäiseltä, ja siitä leikkasin toisen kyljen kokonaan auki. Mies rakensi vanerista telineen, josta kanisteri on helppo nostaa pois vesien vaihtamista varten, ja toisaalta nyt astia pysyy tukevasti paikoillaan, vaikka kanoja useampikin innostuisi reunalle nousemaan istumaan.
Poikasten rehu on koko ajan saatavilla Agrimarketista (Hankkija) ostetussa ruokinta-automaatissa. Tähän ympärille mahtuisi hieman isompikin joukkio syömään yhtäaikaa.
Nyt kanaset vielä puuhastelevat sisällä (kylpypaikka sahanpuruilla täytettynä on muuten vielä rakenteilla) toukokuun loppuun asti, ellemme innostu poikkeuslupaa tarhaukseen päästämiseen hakemaan. Olisi ihana antaa pikkuisten mennä nauttimaan päivällä lämmittävästä kevätauringosta...
Mutta tällaisia pikaisia terveisiä täältä kotikanalan suunnalta! :) Nyt takaisin arjen touhuihin - pienimmän nukkuessa päiväuniaan ehtiikin puuhata hieman sitä sun tätä!

**Leppoisaa sunnuntaita kaikille**

2 kommenttia:

  1. Onnea uusista kanoista. Toivottavasti ne viihtyvät teillä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Kyllä näyttävät kotiutuneen hienosti - kasvaneet valtavasti jo näin lyhyessä ajassa, ja kömpelöistä untuvikoista on alkanut muotoutua jo ihan kanan näköisiä otuksia! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...