perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kotipuutarhan kuulumisia

Olohuoneen askartelupöydän ovat melkein laidasta laitaan vallanneet kukkaruukut ja istutusastiat! Pienen pieni tila pöydän reunalle on jäänyt vielä istutuspisteeksi, jossa mahtuu ruukkuun kerrallaan istuttamaan vaikka taimia isompiin ruukkuihin.
*Edellisen valokuvapostauksen istutuspuuhista löydät muuten täältä - KLIK!*

Lajien määrä tuntuu vain kasvavan koko ajan, ja kun jokaista lajiketta täytyy laittaa useampi ruukullinen kasvamaan, niin ei ihme, että tila loppuu kesken!

Taimella jo ovatkin seuraavat lajit:
- Tomaatti (25 taimea)
- Vesimeloni (6 taimesta 4 vielä elossa...)
- Kesäkurpitsa (8 taimea)
- Avomaakurkku (vain 3 taimea nousi lopulta 8 siemenestä)
- Rukolaa (2 ruukkua)
- Basilikaa (2 ruukkua)
(- Bataatit)
Parissa vesilasissa ikkunalaudalla on likoamassa viime syksynä kuivattamiani kurpitsan- ja spagettikurpitsan siemeniä, jotka olisi tarkoitus laittaa piakkoin multaan ja esikasvattaa sisällä. Osan spagettikurpitsan siemenistä jo piilotin multaan, mutta vielä iso määrä jäi odottelemaan vuoroaan.
Taimien kasvun ihmetteleminen ei pelkästään riitä, vaan uusi kierros siemenien istuttamista laitettiin käyntiin.

Nyt mullassa on muhimassa:
- Spagettikurpitsa (9 siementä)
- Sokerimaissi (7 siementä)
- Avomaakurkku (12 siementä)
- Kirsikkatomaatti (20 siementä)
Kesäkurpitsan taimet yllättivät minut täysin; näyttävät kukkimaan puhkeavan! Ilmeisesti liian lämmintä täällä sisällä, pitäisi viileämmässä säilyttää, mutta aina olen sisällä ikkunalla esikasvattanut ja ensimmäistä kertaa kävi näin hassusti... Voi olla siis, että kesäkurpitsaakin pitää vielä myöhäisempi erä laittaa itämään...
Kolme avomaakurkun taimea porskuttaa kasvaa hyvää tahtia. Vaikka näitäkin kahdeksan siementä kylvin, kohosi kaksi taimea ensin esiin, ja pienellä viiveellä sitten vielä tämä joukon pienin. Koska en luota vain kolmen taimen varaan koko kesän kurkkusatoa, kävinkin ostamassa uudet siemenet ja kylvin koko joukon kurkkuja lisää. *Sormet ristissä*
Basilika ja rukola kasvavat rauhalliseen tahtiin, tosin hieman liian tiheään siemenet onnistuin myös kylvämään... Lähempänä kesäkuuta laitan vielä viime kesän tapaan ison ruukulliset basilikaa, kamomillaa ja rukolaa pihalle kasvamaan. Viime kesänä pidin ruukkua kasvihuoneessa, mutta ajattelin kokeilla tänä vuonna tuossa lasitetulla terassilla kasvattamista.
Kuudesta vesimelonintaimesta on hengissä vielä kolme, joita nyt parhaani mukaan koetan helliä, että pysyisivät kesään ja kasvihuoneeseen viemiseen asti elossa... Taas hyvä esimerkki siitä, että aina kannattaa kylvää liioitellun runsas määrä, ja vaikka jakaa tutuille ylimääräiset taimet!
Tänään edessä vielä pieni työ tomaattien parissa, nimittäin niille tukikeppien laittaminen. Alkavat olla sen verran pitkiä, ja samalla niin kömpelön ohutvarsisia, että pakko laittaa grillaustikut avuksi näin alkuun. :)
Mites teidän muiden kevätkylvötyöt edenneet? Kuulin, että en ole ainoa tuon kesäkurpitsan kukinnan kanssa painiskeleva... ;)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Hienosti taimesi kasvavat. Näistä saat paljon iloa kesällä. Keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti mahdollisimmman moni jaksaa kasvaa kesään asti - muutama vesimelonin taimi tosiaan jo luovutti kesken ja nuutui pois... Tänä kesänä kasvihuone on raksalla asti, eli nykyisen kodin terassille pitäisi jonkinmoista kasvatuspaikkaa kohta alkaa virittelemään. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...