lauantai 9. huhtikuuta 2016

Virkattu matto lastenhuoneeseen

Pienimmän pojan huone sai taas viikolla uutta ilmettä, kun virkkaamani keltainen matto viimein valmistui!

...Kyseessähän on siis todella helppotekoinen matto, joka valmistuu normaalisti kahdessa illassa, mutta trikookude loppui sopivasti viimeisellä kierroksella! :) ...Klassikko...
Etsin sopivan keltaista sävyä pidemmän aikaa, mutta sävyt joihin törmäsin olivat aina joko liian haaleita tai sitten enemmän sinapinsävyisiä.

Jostakin (pitää ottaa selvää mistä) anoppi onnistui löytämään neljä rullaa juuri sopivan keltaista kudetta! Tähän mattoon meni ärsyttävästi vähän yli kolme rullaa, eli viimeisellä kierroksella tosiaan loppui kesken se kolmas.
Olen aiemmin virkannut ontelokuteesta, jota ostan Kärkkäiseltä isona vyyhtenä, mutta tuosta trikookuteesta oli myös mukava virkata. Ja aloittaminen oli huomattavasti helpompaa, kun ensin ei tarvinnut käyttää kahta viikkoa ontelokudevyyhtiä availlessa, solmuja selvitellessä ja rullalla keriessä... Tämä kude tuli suoraan käyttövalmiina rullalla! :)
**Vinkvink: Jos et ole vielä pitkään blogiani seurannut, niin tuosta ylläolevan kuvan kattovalaisimesta löydät lisää täältä - KLIK!**
Ajattelin, että voisin virkata näitä useamman tuonne lattialle, vaikka valkoisen seuraavaksi...
Väri ja malli sopii kauniisti myös tuohon vanhaan Bonanza -henkiseen tuoliinkin.
Valkoisen maton jälkeen voisin virkata vielä ainakin punaisen ja ehkä mustankin - sopisivat kauniisti yhteen tuon anopin virkkaaman Lakupekka -maton kanssa yhteen.
Tuosta Jyskin pussilakanasetin pussilakanasta olisi tarkoitus vielä ommella päiväpeitto pojalle, mutta väliaikasesti peiton virkaa hoitaa IvanaHelsingin punavalkoinen puuvillakankainen viltti. 

...Ei pitäisi koskaan keksiä kivannäköistä väliaikaisratkaisua, kun sitten antaa itselleen paljon enemmän armoa projektin loppuunviemisessä... ;)
Matosta tuli pojan lempipaikka tanssia huoneessaan - ilmeisesti matto tuntuu mukavalle jalkojen alla... :)

*Hyvä mieli*

2 kommenttia:

  1. Heippa, hieno matto tämä! Minkälaisella ohjeella teit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Löysin ohjeen vuoden 2013 Novita Kesäkäsityöt -lehdestä nimellä 'Pitsimatto'. En tiedä itse asiassa löytyykö ohjetta Novitan sivuilta, mutta veikkaan, että kirjastosta lehden voisi vielä löytää - tai jos kirpputorilla tulee vastaan, niin kannattaa napata talteen; lehdessä on nimittäin monta hyvää ja helppoa ohjetta kokeiltavaksi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...