maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pihapiiri 2016 -messut Lahdessa

Olen kyllä rikkonut jo huhtikuun lopulla vuosittaisten messukäyntien ennätykseni: viikonloppuna pyörähdin parhaan ystäväni kanssa tutustumassa Lahden Pihapiiri -messuihin, eli kolmannet messut jo takana tälle vuodelle! :)

Näille messuille lähdin sen kummemmin tutustumatta etukäteen ohjelmistoon, ja ajatuksena löytää ideoita Villa Kotirannan pihapiiriin ja puutarhaan - ja niitä löytyikin. Tässäpä esimerkiksi ensimmäinen; kaunis, kesäkuussa normaalisti kukkiva Magnolia! Viihtyy korkeintaan vyöhykkeellä III, mutta Mäntsälä on onneksi riittävän etelässä. Suojaisalle paikalle, sopii vaikka havukasvien (tuijat, ym) joukkoon.
Tiedän tälle jo täydellisen paikankin! ;)

P.s. Sain vinkin, että tämä Stellata -lajike olisi parhaiten kestävä Magnolia näillä leveyksillä...
Valtava määrä kukkalajikkeita kieloista lähtien oli myynnissä, ja kovasti keskityin ottamaan valokuvia ja nauttimaan väriloistosta myös pujahdellen tuoksuttelemaan kukkasia, etten vain intoutuisi ostamaan vielä mitään omaan pihaan. Raksalla koneet ovat olleet tontin kimpussa ja pihatyöt vielä jatkuvat, joten istutuspaikkaa ei vielä kukille olisi valmiina...

Mutta tässä teillekin terveisiä messuita valokuvin:
Myös runsaasti ideoita saimme terassisisustamiseenkin - ja salaisen puutarhan rakentamiseen omalle pihamaalle. Niitä kauniita pieniä yksityiskohtia, joita piilottaa puutarhassa käyskentelevien löydettäviksi... ;)
Myös erilaiset pihakiveykset ovat läpikäynnin alla raksaa varten, ja niitäkin oli jonkin verran messuilla esillä.

Tästä alla olevasta kiveyksestä olisin halunnut nähdä myös sellaisen näytteen, missä nuo välit on täytetty hiekalla - veikkaan, että ulkonäkö muuttuu melkoisesti.
Tällaisen kiveyksen tahtoisin tulevan kesähuoneen ympärille, sillä kesähuoneesta olisi tarkoitus muotoutua myös kesäkeittiömme ja täten sen läheisyyteen tahtoisin rajata kiveyksellä oman patioaluuen, joka erottuisi muusta puutarhasta.
Myöskin kasvatuslaatikoiden ympäristön materiaali on edelleen hakusessa, ja nyt messuilla näin tällaisen irtokivi -vaihtoehdon. Jäimme ystäväni kanssa tosin miettimään, että saako tuosta irtokivestä helposti pois laatikoista tippuneet mullat...
Kivien (ja laatikoiden) alle tulisi tietenkin kangas, joka estäisi (tai no ainakin hidastaisi) rikkaruohojen kasvamista, joten tuollainen kivikin voisi olla melko helppohoitoinen.
Lisätilaa kasvihuoneeseen saisi vaikka rakentamalla tällaisen pienen lisähuoneen vanhoista ikkunoista - helppo kastella kasvit, sekä kerätä satoa! :)
Toivottavasti näistä kuvista on iloa ja hyötyö muillekin! :)

--------------

Vinkkinä kaikille täällä etelän suunnalla liikkuville, että muistakaahan Keudan kevätpuutarhapäivät Saaren kartanon puutarhalla 20.-21.5.2016 (perjantai - lauantai)! 

Kävin viime vuonnakin kyseisillä puutarhapäivillä ja valokuvia noilta päiviltä voit käydä kurkkaamassa täältä:

Kattaukset ja kukat
Kukat ja kasvit
Ideat terassille
Ideat puutarhaan

4 kommenttia:

 1. Onpa mukava nähdä mihin muut ovat messuilla kiinnittäneet huomiota! Minäkin ihailin tuota Pioni ja Piirongin terassia sekä Magnolioita. Mukaan tarttui yrttejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin myös ostaa yrttejä, kun usko noiden omien esikasvatuksessa olevien yrttien kasvuun on vähän hiipunut... :D

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kiva postaus, tuntui kuin olis ollut mukana.
  Tuuppa käymään Aurinkokujalla blogissa ja osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia kivoja messuja ollut jo näin alkuvuodesta - kiva jos näistä kuvista iloa muillekin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...