Kokkasin viime lauantain puutarhajuhliin pinaatti-kesäkurpitsakeiton, jonka ohjeen lupasin laittaa jakoon. Tämä kesäinen keitto maistui jopa perheiden pienimmille, jotka eivät perinteisestä pinaattikeitosta juuri välittäneet! :)
Resepti on nyt ~12-14 annoksen mukaan, eli jokainen voi halutessaan vaikka puolittaa määrät.
Resepti on nyt ~12-14 annoksen mukaan, eli jokainen voi halutessaan vaikka puolittaa määrät.
Pinaatti-kesäkurpitsakeitto á la Satu
1l kasvislientä
-
4rkl voita
2 keltasipulia hienonnettuna
4tl (kukkuraista lusikallista) ruokokidesokeria
400g tuoretta pinaattia
600g kesäkurpitsaa
1 mitta muskottipähkinää
6-6½dl juustoista ruokakermaa
Suolaa
Pippuria
-
Pilkottua ruohosipulia koristeluun
1. Valmista ensin kasvisliemi. Helpoiten saat sen lisäämällä 1l kiehuvaa vettä 4 kasvisliemikuutiota (2kpl/5dl tai pakkauksen ohjeen mukaan). Keitä, kunnes kuutiot ovat liuenneet.
2, Kuori ja pilko kesäkurpitsa(t). Kiehauta palat pienessä vesimäärässä kevyesti, ei kokonaan pehmeiksi.
3. Kuori ja pilko sipuli.
4. Sulata rasva isossa kattilassa ja kuullota sekä sipulia että ruokosokeria muutaman minuutin ajan.
5. Lisää sipulin ja sokerin sekaan tuoreet pinaatinlehdet ja kuullota lehtiä muutaman minuutin ajan, kunnes kaikki lehdet pehmenneet.
6. Kaada keitetyt kesäkurpitsat sipulin, sokerin ja pinaatin kanssa samaan kattilaan. Sekoita ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
7. Lisää kasvisten sekaan kasvisliemi ja muskottipähkinä. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Keitä keittoa n. 5min.
9. Lisää juustoinen ruokakerma. Kuumenna keitto, mutta älä anna kiehua!
10. Koristele keitto ennen tarjoilua pilkotulla ruohosipulilla.
*Omakin poika totesi, että 'Äiti, tätähän voisit tehdä vaikka ihan arkenakin!'*
:D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti