torstai 13. elokuuta 2015

Asuntomessupäivitystä ihan 'vähän' vain myöhässä.... :D

Pääsimme viimein viime viikon maanantaina kurkistamaan Vantaan Asuntomessualuetta mieheni kanssa ja yllättäen, tässä vauva-arjen tohinassa, nyt vasta olen ehtinyt käymään edes puolet ottamistani valokuvista läpi...! :)

Olimme tarkoituksella jättäneet messuille menemisen viimeiselle avoimelle viikolle (Asuntomessut olivat avoinna viime sunnuntaihin, 9.8., saakka), sillä - kuten arvelimmekin - kävijämäärä oli huomattavasti pienempi näin elokuun alussa. Kun vielä kiersimme alueen talot vastavirtaan, kohtasimme vain keskivaiheilla kierrosta isomman ryppään muita ihmisiä. Varsinkin kierroksen loppupuolella (eli muille kävijöille kierroksen alkupään taloissa) olimme jo välillä ainoat ihmiset joissakin kohteissa.
Listasin ennen lähtöä itselleni muutamia asioita, joita halusin erityisesti tutkailla - Villa Kotirantaa ajatellen siis. Mieheni vähän ehkä naurahti minulle ja suunnitelmallisuudelleni, mutta sainpa valtavasti enemmän irti messuista, kuin vain kiertelemällä päämäärättömästi, kuten aiemmin... ;)

Oli muuten aivan erityisen inspiroivaa katsella taloja - niin rakenteellisesti kuin sisustuksenkin osalta - nyt kun itselläkin on raksa käynnissä.

Listallani olivat tällaiset asiat:
Käynkin noita listan kohtia läpi erillisissä postauksissa - sen verran paljon asiaa jokaiseen löytyy! :)

Yleisellä tasolla jäi mieleen seuraavia juttuja;

- 70-luku. Niin asuntojen värimaailmoissa, kuin kalusteissa ja valaisimissakin. Runsaasti retro- ja Artek -valaisimia. Myös punatiiltä ulkoverhouksessa messualueelta löytyi. Kokolattiamattoja. Kuparin sävyä keittiöhanoissa, suihkuissa,valaisimissa.
- Betonijäljitelmät. Niin keittiön tasoissa kuin kaapistojen ovissa. Kylpyhuoneissa Satinen Microcement -käsittelyt toivat rouheaa ilmettä.
- Ne pienet yksityiskohdat ja viimeistelyjen tärkeys. Näin perfektionismiin pahasti kallellaan olevan pariskunnan (''Jos jotain tehdään, tehdään se kunnolla!'') silmiin pisti todella monessa talossa ne pienet jutut, jotka oli ehkä kiireessä asennettu vähän sinne päin (esimerkiksi ilmastointiventtiilin aukko oli porattu välikattoon liian suureksi, ja venttiilin ympäriltä paistoivat eristeet) tai käytännöllisyys oli unohdettu (lasiseinä kylpyhuoneessa on ihan hauska ajatuksen tasolla, mutta jos alakerran aulasta jo näkee, kuka on suihkussa, ei minua kauaa hymyilyttäisi...
Eräs pieni juttu, joka ei sinällään ole virhe, mutta miestäni jo muistutin, että 'ei meillä sitten näin', on Villa Chilissä yläkaapiston päälle asennettu pistorasia - ilmeisesti kaapiston yhteydessä oleville valaisimille - joka paistoi omaan silmääni räikeästi, katsoinpa keittiötä miltä kulmalta tahaansa... Painotinkin miehelleni, että pyritään suunnittelemaan hyvissä ajoin jokaisen pistorasiankin paikka niin hyvin, ettei niitä jäisi näkyviin paikkoihin, joissa ne kuuluisivat olla piilossa!
- Tänä vuonna meidän silmissä entistä useampi talo näytti kotoisalle ja kutsuvalle, ei minimalistisesti sisustetulle esittelytalolle. Paljon pieniä yksityiskohtia, joita jäin ihastelemaan sekä pehmeitä materiaalivalintoja; pellavaa ja puuvillaa maanläheisissä ruskean ja harmaan sävyissä. Karheita pintoja ja puuta eri sävyisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...