maanantai 24. lokakuuta 2016

Keittiösuunnittelua [Noblessa] ja miehen paikka!

Kävin viime viikolla perjantaina Hyvinkään Noblessassa suunnittelemassa tulevaa keittiötämme - aiheeseen piti palata jo perjantaina, mutta viikonloppu menikin vauhdikkaasti niin perheen kanssa touhutessa, kuin jouluisien projektienkin merkeissä, joten koneen äärelle ehdin istahtaa vasta nyt. Eläköön vapaapäivät! :)

Tutustuin Noblessa -keittiöihin jo Habitare -messuilla, jolloin ihastuin heidän valikoimassaan olevaan harmaaseen betonikuosiin, jota on saatavilla niin (laminaatti-)tasoon, kuin oviinkin. Ihan ehdottoman suosikkini tästä betonikuosista tekee sen tunnun - vaikka kyseessä onkin laminaattitaso, ei pintä tullut sileälle ja kylmälle.

Tuon Habitare -messukäynnin jälkeen ajatus betoninharmaasta sävystä yhdistettynä kiiltovalkeaan alkoi vahvistua. Messukuvien perusteella olen saanut miehenkin innostumaan tästä harmaa-valkoisesta -keittiöstä, joka toisaalta on moderni, mutta silti tuo betonikuosi tuo sävyillään pehmeyttä kiiltävän valkoisen rinnalle.

Tässä muutamia poimintoja Pinterestista - nämä, ja monen monta muuta inspiroivaa kuvaa löydät Villa Kotirannan Pinterest -kansiosta, 'INSPIRATION: Concrete on kitchen'.


Odottelemme tarjousta Noblessalta marraskuun alussa, jolloin pääsemme näkemään myös piirrokset keittiöstä. Hatunnosto minua palvelleelle myyjälle, joka olisi saanut tarjouksen valmiiksi jo tälle viikolle, mutta meidän kalenteristamme löytyi seuraava vapaa aika vasta ensi viikolle! :)

Mallikeittiötä tutkiessa myös muutamia yksityiskohtia muuttui verraten aiempaan suunnitelmaamme; Saarekkeesta pyysimme tarjouksen vastaavanlaisena, kuin tama mallikeittiön saareke, eli kokonaan tuolla harmaalla betonikuosilla. Aiempi ajatus oli harmaalla tasolla, mutta kiiltovalkoisilla ovilla.


Lisäksi ikkunan alle tulevan tason väri vaihtui tuohon samaan harmaaseen, mutta tason alle tulee kiiltovalkoiset ovet. Aiempi suunnitelma oli siis toisin päin; valkoinen taso ja harmaat ovet.

Korkeat kaapit pysyivät suunnitelmassa edelleen kiiltävinä valkoisina, kuten tässä esimerkkikeittiössäkin, mutta kolmen 40cm leveän oven sijaan tuleekin kaksi 60cm leveää ovea (ja  kaappirunkoa).


Paljon hyvää olen Noblessasta kuullut, niin keittiösuunnittelun ja -toimitusten onnistumisista, kuin tuotteiden laadustakin, joten mielenkiinnolla jäämme tarjousta odottamaan.

Tuolta myymälästä löytyi myös ihana puukuosi, josta myös pyysin samaan vauhtiin tarjouksen kodinhoitohuoneen laminaattitasoon- ja oviin - olin jo unohtanut koko kodinhoitohuoneen miettiessäni tätä keittiötä! :D

Ja sitten vielä päivän viihdeosioon! :)

Tässä rauhallisessa projektin tahdissa yhtenä etuna on se, että ehtii ajan kanssa miettiä näitä vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Olemme jo pidemmän aikaa listanneet, mitä ehdottomasti haluamme keittiöltä, sekä mitä täytyy muistaa ottaa huomioon, ja yksi kipupisteistä on selvästi astianpesukoneen tyhjennys. Parissa viime keittiössä astiat ovat sijainneet niin eri puolilla keittiötä, että astianpesukoneesta niiden tyhjentäminen kaappeihin on ihan oikeasti tuskaa - ja niin ollen jäänyt miehen harteille lähes kokonaan...

Noh, minä reippaana kotini suunnittelijana nappasin ongelmaa reippaalla niskaotteella, ja hahmottelin ihan paperille, miten keittiön astiakaappien ja kodinkoneiden tulee sijaita suhteessa pesualtaaseen, jotta ihan oikeasti askelten määrä voidaan minimoida astianpesukonetta tyhjentäessä. Sain aikaiseksi tällaisen kaavion - ja ei hätää, saa nauraa, kyllä miestäkin pisti hymyilyttämään:


Tässä on hienosti demonstroitu, kuinka (miehen) askeleet tulevat Villa Kotirannan keittiössä suhaamaan! :D

Eli vihreät nuolet kuvaavat puhtaiden astioiden siirtymistä paikoilleen, punaiset nuolet osoittavat likaisten tulosuuntaa pesupisteelle. Harmaa katkoviiva on harvoin käytetty reitti, jolloin mies kiikuttaa perintökalleuskipposet paremmalle paikalle. Oranssilla on merkitty astioiden säilytyskaapit, keltaisella noiden harvoin käytettyjen astioiden paikat. Turkoosilla näkyy pesupiste, joka muodostuu pesualtaasta, astianpesukoneesta ja roskiskaapista.

Voilá! :D

...Mies totesikin - ehkä hieman sarkasmia äänessään - että tosi kiva, kun olet hänelle ihan oman paikan kotiin merkinnyt...! :D Ja ystäväni kiljahti innoissaan tämän nähdessään, että 'hankit vielä miehelle selättimen, ja sijoitat se tuohon astianpesukoneen ja saarekkeen väliin, niin ei tarvitse edes askelia ottaa ja keskivartalokin kehitty!'

*Nauran yksin täällä ääneen*

Mutta näin, on se kiva sisustussuunnitelmissa ottaa kaikki kodinkoneet, kuten astianpesukone, liesi ja mies, huomioon heti varhaisessa vaiheessa! ;)

6 kommenttia:

 1. Aika tarkasti olet suunnitellut ton astiapesukoneen ym. kesken, askelten määrän. Meillä välähti keittiörempan yhteydessä juuri toi asia.
  Nyt on pari askelta otettava kun tyhjään koneen ns. arkiastioiden vetolaatikkoon. Tosi näppärä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö ja kylpyhuone ovat tiloja, joita ei uusita ihan parin vuoden välein, joten onnellinen olen, kun on ollut aikaa runsaasti suunnitella molempia!

   Poista
 2. Hah! Mä nauroin tätä kännykältä lukiessani, oli pakko tulla jättämään kommentti: Sä olet kyllä niin insinööri!:D Onhan se hyvä miehen tietää, missä on hänen paikkansa.:P
  Mulla on sulle blogissa tunnustus ja haaste. Ole hyvä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen varmaan maailman ainoa muotoilijaksi opiskellut insinööriluonne, joka rakastaa Exceliä ja projektien johtamista...! :D Insinöörin sydän ja luova mieli laiskanpuoleisen hedonistin kehossa! ;)

   Kiitos haasteesta! <3 Tartunkin siihen pikemmiten!!

   Poista
 3. Varmasti saatte upean ja toimivan keittiön. Ja kaikki askelia myöten suunniteltu jo niin tarkkaan! Aivan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvissani voin jo nähdä keittiömme, ja miehen siellä pyörimässä - enää puuttuu vain se toteutus... ;) Mutta hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, eikös vain? ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...