keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Keittiösuunnitelmia, osa 1

Tänään piipahdan näin pikaiseltaan kertomaan nopeasti kuulumisia ensimmäisen keittiöfirman tapaamisen jälkeen - valitettavasti valokuvien anti on heikko tällä kertaa (muutaman kuvan nappasin kännykällä), sillä nyt jouduin keskittymään ihan oikeasti asiaan hetken, ja unohtamaan kameran. :)

Kävin siis maanantaina Omega Keittiöillä, joihin tutustuimme jo keväällä Raksa 2016 -messuilla Lahdessa.

Omega Keittiöt on vanha perheyritys, joka valmistaa keittiöt käsityönä Ylivieskan tehtaalla. Valikoima on laaja, ja melkein jo hetken harhaili ajatus aivan toisenlaiseen keittiöön, kuin jota olemme tässä nyt kuukausia suunnitelleet. :) Eli vahtoehtoja riitti!

Ennen tapaamista piirsin vielä keittiön mitat talteen, ja tämän pohjan kanssa olikin helppoa lähteä suunnittelemaan:Eli L-muotoisen keittiön max mitat ovat 3350 x 4025mm, ja keskelle tahdottiin vielä mahduttaa 1000mm leveä saareke, jonka pituus riippuisi tuon ikkunan alle tulevan tason pituudesta.

Tällaisen hahmotelman (alla oleva kuva) olimme jo saaneet miehen kanssa aikaiseksi, eikä suunnitelma valtavasti tästä muuttunutkaan. Tuon ikkunan alle tulevan tason kaapistojen miettimisen annoin suunnittelijan tehtäväksi, mutta määrittelimme pohjalle, että allas tulee ikkunan alle, astianpesukone altaan vasemmalle puolelle (tason alle, ei korotettu), roskakaappi altaan oikealle puolelle, nurkkaan kattilakaappi esiinvedettävin hyllyin ja vetolaatikkotilaa astianpesukoneen vasemmalle puolelle.

Tuohon L-keittiön toiselle seinälle (kuvan oikea reuna) tulee täyskorkeat kaapit, joihin asettuvat jääkaappi ja pakastin, sekä 1 x 40cm leveä ja 1 x 80cm leveä kaappi vetolaatikoin ja osittain hyllylevyin - tarkoitettu siis kuiva-ainekaapeiksi, ja kaikelle keittiössä pyörivälle tavaralle, kuten leivänpaahtimelle, blenderille, jne. Molemmat kaapit tarkoitus tulla 40cm leveiden ovien taakse.

Saarekkeeseen uuni ja induktioliesitaso, sekä runsaasti kaappitilaa; ikkunan puoleiselle sivulle vetolaatikot astioille ja portaikon puolelle kaapit hyllylevyillä. Ja saarekkeen olohuoneen puoleiseen päätyyn ns. aamiaistaso.

Pysyittekö kärryillä? ;)
Jääkaappi, pakastin ja astianpesukone tulevat valkoisena, samoin kuin liesi ja kaapistoon integroitu mikro.

Korkeat kaapistot suunniteltiin kiiltovalkoisiksi, kuten myös kaapistosta jatkuva, ikkunan alle tuleva, 40mm työtaso. Tuon tason alle valittiin tässä vaiheessa vaaleanharmahtava, hieman kuultomaalattua puupintaa muistuttava ovivärimalli, jossa kuvio ja harmaan sävyt ovat samantyyliset, kuin saarekkeeseen tulevassa 40mm laminaattitasossa 'harmaa laasti'. Ja saarekkeen kaappien ovet ovat kiiltovalkoiset.

Alla (heikossa valaistuksessa otettu huonosti oikeita värejä toistava kännykkä)kuva tuosta ovesta ja tasosta. Tuo ovi ei ole noin punertava, kuin kuvassa näyttää, vaan ikkunasta myymälään paistanut ilta-aurinko vaikutti kuvan laatuun... :) En kehdannut järkkäriä kaivaa esiin, ja kantaa näytteitä 'parempaan valoon', kun olin jo niin monta kertaa ravannut vertaamassa näytteiden sävyjä eri valaistuksien alla... ;)Vetimiä ei tule, vaan kaikkiin oviin valittiin push -mekanismi, eli ovet aukeavat niitä painamalla.

...Vieläköhän unohdin jotain olennaista...? :)

Suunnitelma jäi nyt siis Omega Keittiöiden suunnittelijan pöydälle, ja aiheeseen heidän kanssaan palaamme marraskuun alussa, jolloin menemme miehen kanssa yhdessä läpikäymään tarjouksen ja katsomaan vielä nuo valitsemani elementit.

Seuraava tapaaminen on Noblessa -keittiöiden kanssa reilun viikon kuluttua - tuohon tapaamiseen sai mieskin aikataulut sopimaan, joten hänkin pääsee vaikuttamaan suunnitelmaan ilman välikättä nimeltä Satu. ;)

Ai että, ihanaa, tätä hetkeä on odotettu, että pääsemme projektissa keittiön suunnitteluun asti! Merkki siitä, että hommat ovat edenneet mallikkaasti. :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No niin on - tosin luulenpa, ettei näitä jaksaisi kauheaan montaa käydä läpi; joka kerta selittää aina samat asiat... ;)

   Poista
 2. Tiedän ton innon, muutama vuosi sitten me kuljimme keittiökaappien suunnittelijoilla. Saimme halvimmillaan pienyrittäjältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan huomattu myös, että parhaat tarjoukset saattaa saada lähiseutujen pieniltä yrittäjiltä! Ja toisaalta mielellään myös tukisi paikallisia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...