keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kettuuntumista tekniikkaan, ja vähän keittiöistäkin juttua

Ajattelin vain tulla kertomaan, että käytin juuri tunnin kirjoittaen offline -tilassa tämän päivän blogijuttua, odotellessani kirjastossa poikaa futistreeneistä - avasin juuri kotona koneen uudelleen netin ääreen päästyäni, vain todetakseni, että kuvat ja teksti ovat vioittuneet ja tuhoutuneet.

Ketuttaa.

Että tänään en sitten kerro teille juttuja keittiöihin liittyen, kun harmittaa niin penteleesti... :(

Tai no jos lyhyesti niputan tuon tunnin aikana luodun tekstin; keittiön suunnittelu otti tänään viimein ison harppauksen eteenpäin, ja kotona itsekseen pähkäilyn sijaan vihdoin sain luvan varata kaksi ensimmäistä tapaamista keittiöfirmojen kanssa! Jeij!

..Heti tuli hieman parempi mieli, kun pääsin takaisin tähän ihanaan aiheeseen... ;)

Eli ensi viikolla tapaan ensin Lahdessa Omega -keittiöt, joihin tutustuimme keväällä Raksa 2016 -messuilla Lahdessa. Ja heti seuraavalla viikolla vuorossa Noblessa Hyvinkäällä. Noblessan keittiöitä kävin ihastelemassa Habitare 2016 -messuilla, ja ihastuin täysin esillä olleeseen saarekkeeseen betony -tyylisine kaappeineen ja tasoineen.

No hyvä on, kaivan tuolta Habitare -kansiosta tähän muutaman kuvan tuosta ihanuudesta! :)


Voi, kun kuvaan saisi välittymään myös tuon pinnan tunnun... <3

Vaikka meillä onkin jo selvät sävelet siitä, mitä kaikkea tahdomme keittiöön, ja minne sijoittuvat esimerkiksi kodinkoneet, ajattelin mennä tapaamisiin ainoastaan mittojen kanssa. En tahdo liikaa ohjata suunnittelijaa tiettyyn suuntaan meidän omien ajatuksiemme myötä, vaan toivomme aivan uutta näkökulmaa aiheeseen - voihan olla, että saamme ehdotuksen vaikka paremmasta kodinkoneiden sijoittelusta!

Eli nämä tiedot annamme suunnittelijoille;

- Mitat, ja ikkunan sijainti
- Keittiön muoto; L + saareke

Ja näitä kaikkia olemmekin jo ehtineet miettimään;

- Toiselle L-muotoisen keittiön seinälle (ns. päätyseinä tupakeittiössä) korkeat kaapit, joissa esiinvedettävät laatikostot/korit mm. kuiva-aineille. Tälle seinälle sijoittuu myös jääkaappi ja pakastin. Nämä kaapinovet olen ajatellut (kiilto)valkoisiksi.

- Toiselle seinälle tulee ikkuna, jonka alle sijoittuu pitkähkö taso ja pesuallas. Ei yläkaappeja, vain tason alle sijoitetut kaapit vetolaatikoin. Tälle seinustalle tulee myös astianpesukone. Tason olen ajatellut (kiilto)valkoisena - jatkumona isoille kaapeille, ja kaappien ovet tuollaisena harmaana betonijäljitelmänä.

- Saarekkeeseen tulee liesi, uuni, paljon vetolaatikoita astioille ja kattiloille,  ym. Myös kahden hengen aamupalapaikka jakkaroineen. Saarekkeen taso olisi tuolla harmaalla betonijäljitelmällä ja kaappien ovet (kiilto)valkoiset.

- Saarekkeen ylle aktiivihiilisuodattimella liesituuletin, jonka toivoisin olevan mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä muotoilultaan, kuten vaikka tämä (alla oleva kuva) Gigantin osastolta Habitaressa löytynyt liesituuletin:


Tuossa alla onkin viimeisin (ei-päivitetty) versio hahmotelmasta. Tuossa raakileessa uuni oli vielä sijoitettuna tuonne päätyseinälle, mutta nyt se onkin siirtynyt taas takaisin saarekkeeseen. Katsotaan nyt, minne sitten lopulta päätyykään... :)


Lupaan palailla aiheeseen heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen, kun saamme lisää ideoita tähän suunnitteluun. Ja noita tapaamisia pitäisi tässä lähipäivinä sopia vielä lisääkin, sillä tarkoitus olisi kattavasti käydä läpi vaihtoehdot ja kilpailuttaa vielä tarjoukset - tavoitteena olisikin marraskuun aikana saada kalusteiden osalta homma pakettiin, ja tilaus sisään.

Toki toimittaminen tulee sitten keväälle, näillä näkymin toukokuulle - mutta jälleen kerran ollaan hyvissä ajoin liikkeellä. Tulihan ne elokuussa saapuneet ikkunatkin tilattua jo vuoden alussa... ;)

Se on hyvä lyödä tavoiteaikatauluja projektille, niin ei vahingossakaan unohdu laiskottelemaan! ...Ihan kuin siitä olisi pelkoa...! ;)

Ja kaikki te, joilla on jakaa joku vinkki tähän keittiön suunnitteluun - mitä ehdottomasti pitää muistaa ottaa huomioon, mikä ratkaisu ei toimi teidän keittiössänne, tai vaihtoehtoisesti mikä on ollut se teidän keittiön paras ominaisuus - kaikki neuvot, ohjeet ja kokemukset otetaan ilolla vastaan!

...Tämä on nyt neljäs keittiö, jota suunnittelen - ja toivottavasti niistä kaikista paras! :)


Mutta nyt, hieman paremmilla mielin, toivottelen teille kaikille hyvät yöt! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...