lauantai 15. lokakuuta 2016

Kylpy- ja pukuhuoneen, sekä saunan laatat valittu!Onhan näitä laattoja nyt pyöritelty jo tovi, mutta alakerran kylpyhuoneen seinä- ja lattialaatat, sekä pukuhuoneen ja saunan lattialaatat ovat olleet yksi epätoivon aihe.

Tai on 'epätoivon aihe' on ehkä liioiteltu sanamuoto, mutta ahdistuksen aiheuttaja nyt ainakin...

Kylpyhuoneen lattialaattojen kun esimerkiksi tulisi sopia myös saunaan ja pukuhuoneeseen - sama lattia jatkuu noissa kaikissa kolmessa tilassa - sekä sointua sävyltään kodinhoitohuoneeseen jo aiemmin valittuihin Pukkilan Antique -sarjan Normandie -kuviolaattaan.

Lisäksi kylpyhuoneeseen kaipasin vanhan pihasaunan pesutilan tunnelmaa (kts. ideakuva alla, jonka olen jostakin sisustuslehdestä joskus repäissyt talteen), joten kaikki modernit laatat piti rajata jo heti pois vaihtoehdoista.No viimein olemme päässeet tilanteeseen, että kaikki kotimme laatat on nyt valittu!

*Helpotuksen huokaus*

Kerroinkin jo viime viikolla, kuinka piipahdimme paikallisessa rautakaupassa (Rautia) kuluttamassa aikaa pojan englannintunnin ajan, ja siellä ihastuin kauniin vihertävän harmaaseen kuviolaattaan, ja harmaaseen lattialaattaan.

Kävinkin tässä iltana eräänä noutamassa laattanäytteet myymälästä, ja mallailimme niitä niin kotosalla, kuin sitten ihan paikan päällä raksallakin.


Olin jo ehtinyt murehtia, olisiko tuo vihertävän harmaa laatta liian tumma kellarin kylpyhuoneeseen, mutta jo pelkässä luonnonvalossa tuo laatta näytti kerta kaikkiaan upealle - eikä tippaakaan liian tummalle!

Tuossa Casa Mayolica (20x60cm) -laatassa on kaunista mummola -henkeä, jota olemme kylpyhuoneeseen etsineet. Emme halua modernia kylpyhuonetta, vaan vanhan talon henkeen sopivaa nostalgista tunnelmaa.

Tahdomme, että noita puku- ja pesutiloja käyttäessä voisi unohtaa arjen kiireet, ja kuvitella saunovansa vanhan ajan pihasaunassa. Oman lisänsä tuohon tunnelmaan tuo tietenkin rätisevä tuli puukiukaassa. <3


Tarkoitus olisi käyttää noita molempia laattoja seinissä; valoisille, ikkunanvastaisille seinille tulee tuo aaltoileva sileämpi laatta ja pimeämmälle ikkunaseinälle, sekä sauna vastapäätä olevalle seinälle tulee tuo kuviolaatta.

Olin itse asiassa yllättynyt, että pimeämmällä ikkunaseinällä tuo kuviolaatta olikin se vaaleampi vaihtoehto - aaltoileva laatta näytti huomattavasti tummemmalle. Valitettavasti tuosta pimeämmästä seinästä en saanut otettua hyvälaatuista kuvaa, mutta alla kuva ikkunaa vastapäätä olevasta, valoisasta seinästä.


Ja kuten aiemmin mainitsin, tuon lattialaatan tulee sointua yhteen kodinhoitohuoneen lattian kuviolaatan kanssa, sillä nämä lattiat tulevat rinnakkain - ja kodinhoitohuoneen ovi todennäköisesti on useammin auki, kuin kiinni.Mitäs mieltä olette?

Itse täällä hykertelen tyytyväisenä - en olisi uskonut löytäväni näin passelisti visioomme vanhasta pihasaunasta sopivia laattoja! :)

2 kommenttia:

  1. Tulee varmasti hyvä lopputulos noilla laatoilla, ihanan näköiset :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit laatat olette valinneet! Meidänkin pitäisi tuo päätös tehdä, kylpyhuoneen laatat kuitenkin tuovat hieman pään vaivaa, sillä vaihtoehtoja on monia ja inspiraatiota on monesta eri lähteestä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...