perjantai 7. lokakuuta 2016

Kanervat ja callunat [Kukkailottelua]

Tänä kesänä en laittanut tänne nykyisen kodin terassille tai etuovelle kesäkukkia lainkaan - jotenkin ajatukset olivat niin vahvasti jo tuolla tulevassa pihassa, ettei paukkuja enää riittänyt tämän kodin kesäkukien suunnitteluun ja hankintaan.

Ehkä tauko tekikin hyvää, sillä nyt jo paloin halusta päästä istuttamaan etuoven edustalle kanervia ja callunoita ruukkuihin!

Tokmannilta löytyi todella hyvälaatuisia ja mukavan muhkean kokoisia kukkia sopuhintaan - olisikohan viisi kanervaa maksanut 10€, ja neljä callunaa 6€, jos oikein muistan...? Joten ostoskärryihin nousi tosiaan sekä kanervat, että callunat.

Tämän päivän aihe #Kukkailottelua -haasteeseen olikin melko ilmeinen... :)


Nämä ruskeat saviruukut löysin kesällä ilmaiseksi paikalliselta kirpputorilta, ja etuoven äärelle nostetut kaksi koivupölkkyä ovat edellisen kodin pihasta viime syksynä kaadetusta puusta koristekäyttöön napatut.

Ja alla olevissa valokuvissa näkyvä kaunis vanha tiili löytyi raksan vanhoja hormeja ja savupiippuja purkaessa ja korjatessa.


Kanervat kuuluivat jo lapsuuden syksyihin ja talviin; äitini istuttaa edelleenkin joka vuosi kanervat keittiön ja makuuhuoneiden ikkunoiden alle kiinnitettyihin parvekelaatikoihin, ja etukuistikin on kanervista ja havuista tehdyillä sommitelmilla koristeltu. 

Kesällä samoille sijoille nousevatkin vuorostaan pelargoniat.

Äitini jalanjälkiä olen ajatellut seurata, ja mies joutuukin ensi syksynä miettimään, kuinka saamme verannan ikkunoiden ääreen talon ilmeeseen sopivat kukkalaatikot seinään.... ;)


Tämä alla oleva valtava saviruukku oli muuten mainio löytö paikalliselta Facebook -kirpputorilta; valtavan, ja todella hyväkuntoisen ruukun sain raahata autooni varsin sopuisaan kolmen euron hintaan...! :)

Olen sille jo mallaillut paikkaa Villa Kotirannan kasvimaalle...

Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)14 kommenttia:

 1. Ai todellakin, nyt on jo kanervien aika. Näyttää kauniilta teidän oven suussa. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! :) Kanervien hankinnasta alkaa aina virallisesti talven odottelu... <3

   Poista
 2. Kaunista syystunnelmaa ♫
  Tunnelmallista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 3. Ihanaa ja niin syksyisen kaunista kukkailottelua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa vähitellen jo siirtyä kesäisistä kukkakimpuista kohti talvisempia lajikkeita ja asetelmia!

   Poista
 4. Kanervien puna on niin syksyn väri kuin vain voi olla. Kaunista! Ihana perinne myös jatkaa äitisi jalanjäljillä kanerva-asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kovasti sitä teininä vannoo tekevänsä aikuisena asiat toisin kuin oma äiti, mutta silti yhä useammin löydän yhtymäkohtia tavoissamme hoitaa arkea ja sisustaa kotia... ;) Leppoisaa viikonlopun jatkoa, Anu! <3

   Poista
 5. Näiden kuvien ansiosta on pakko suunnata itsekin kukkaostoksille ja tehdä pihasta syksyinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos inspiraatio tarttui! :)

   ...Ja hei, miten olis vaikka syksyinen valokuvaretki, termarikaffeineen?? Me ollaan kyl ihan onnettomia näiden aikataulujen kanssa - tai noh, mä olen... ;) Mutta kalenterit viimein, mä ehdottelen sulle pikemmiten päivämääriä!! <3

   Poista
 6. Ei ole täälläkään vielä hankittu - ihania syksyn iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä myös kasvaa syödessä; näin upeita vihreitä callunoita - niitä tahtoisin nyt myös! ;)

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja kukkaset Satu!<3 Mäkin laitoin tänään etuterassille Tokmannin vihreät callunat ja hopealangat. Poistin vain petuniat, lankaköynnös ja hopeaputous (?) olivat vielä sen verran hengissä.:) Ja kyllä, lisää täytyy hakea!;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! <3 Multa puuttuu vielä kukat takaterassilta - tosin harvoinpa sitä valoisan aikaan on ikkunasta takapihalle katselemassa, ja iltaisin on jo niin pimeää, ettei kukkia edes näkisi... :-D Eli ei kiirettä vielä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...