keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kukkien sidontapajasta pääsiäiskimppu floristimestarin opastuksellaOtsikko jo osittain paljastaakin, mistä tämä runsas pääsiäiskimppu löysi tiensä kotiimme; sain kutsun osallistua tiistai-iltana floristimestari Saija Sitolahden sidontapajaan Otavan kirjakauppaan Helsinkiin, jossa opeteltiin Saijan ohjauksessa sitomaan kauniita kukkakimppuja pääsiäistunnelmissa.

Siis aivan itse, omin pienin kätösin tämän kimpun pyöräytin!

Täytyy kyllä myöntää, että aika ylpeä olen tästä aikaansaannoksestani, sillä tämä on elämäni ensimmäinen itse sitomani kimppu. Mutta Saijalta saimme niin valtavasti hyviä vinkkejä runsaan ja ilmavan kimpun sidontaan, etten enää jännitä seuraavalla kerralla ryhtyä tuumasta toimeen!

Olen tutustunut Saijaan Järvenpään Kukkatalon kautta, jonka Saija luotsaa veljensä kanssa jo kolmannessa polvessa. Osallistuin aiemmin myös Saijan kranssikurssille, jonka opeista oli muuten hyötyä tässä kimpun sidonnassakin.


Kimppujen sidonnan yhteydessä vaihdettiin vanhojen blogituttujen kanssa kuulumisia, sekä löydettiin uusiakin tuttavuuksia. Mieli oli kirkas ja pää tyhjä arjen murheista - Saija osui kyllä oikeaan kertoessaan kukkien vievän ajatukset mennessään! Hyvällä seuralla oli myös ehdottomasti vaikutusta hilpeään ilmapiiriin. ;)

Otavan kirjakauppa oli ympäristönä inspiroiva - jos et ole vielä tuolla piipahtanut, niin suosittelen ehdottomasti! Tällaiselle kirjojen ja arkkitehtuurin ystävälle ihana hengähdyspaikka aivan keskustan kupeessa, Uudenmaankadulla.


Kirjakauppa oli luonteva paikka kukkien sidonnalle, sillä Saijalta on juuri ilmestynyt valtavan kaunis teos; Kukkakirja

Kukkakirja on upea kokonaisuus, jossa todella selkeät ohjeet niin kimppujen, seppeleiden kuin vaikka kukkakorujenkin tekemiseen yhdistyvät Maru Lemmetyn tunnelmallisiin valokuviin.


Mahtava lahjaidea vaikka kukkivan puutarhan omistavalle naiselle äitienpäivänä, vinkvink!

Näillä ohjeilla luot upeita kimppuja niin kukkakaupasta ostetuista kuin kotipihaltakin poimituista kasveista.


Ihastuin niin täysin tähän kimppuun, että luvassa onkin runsas valokuvapostaus! :)

Ehkä ripaus tekemisen tuottamaa iloa ja onnistumisen riemua välittyy näistä kuvista - mahtavaa huomata, että minäkin osaan...!


Meillä on tulossa tulevana lauantaina juhlat - mikä mahtava ajoitus oman kimpun sidonnalle sattuikaan!

Tämä on ehkä historian toiseksi näyttävin juhlapöydän kimppu meidän kodissamme - ykkössijalla on nyt ja aina anopin sitoma kimppu pienemmän pojan nimenantojuhliin; valkoisia ruusuja ja kesän ensimmäisiä koivunoksia raikkaan vihrein lehdin! Hän oli jopa punonut koivua kimppuun kuin laahukseksi - oi, täytyy etsiä valokuva tuosta kimpusta ja jakaa se teidän kanssanne!


Kesää odotellessa ehdin lukea tämän Kukkakirjan vielä monta kertaa kannesta kanteen - ensi kesänä luonnonkukkasista kootuille kimpuille tuleekin astetta enemmän haastetta, kun laitan opitut taidot hyötykäyttöön! :)


Kiitos, Saija! Kiitos Otava

Kiitos te kaikki mahtavat seuralaiset!


Hymyssä suin tähän viikkoon! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...