lauantai 24. maaliskuuta 2018

Yläkerran wc- ja suihkutila - rauhallinen tila hengähtää


Kodin valmisteleminen kevääseen ja talvisten yksityiskohtien karsiminen tasoilta on vahvasti edennyt tässä muutamien viikkojen aikana. Tuvassa raivaus jatkuu edelleen, mutta oman osansa on saanut myös yläkerran wc- ja suihkutila.


Täällä avohylly on kokenut selkeytyksen, ja ainoastaan yksi metallinen tähti on jäänyt roikkumaan paikoilleen.

Hyllyn ylimmältä tasolta ovat myös turhat esineet kadonneet - huonekasvia myöten - ja tilalle nousi viime lokakuun yhteistyön merkeissä saatu Desenion 'Just breathe' -juliste.* Löysin tuolle julisteelle vihdoin sopivan kehyksen Tokmannin -50% kehystarjouksesta ja paikkakin oli oikeastaan ihan itsestäänselvyys.

*Kaupallinen yhteistyö

Tuota tähteä en muuten miellä niinkään talviseksi, joten se jäänee paikoilleen myös kesäksi.


En missään tapauksessa halunnut peilikaappia tähän tilaan, ja lopulta sopiva peili tulikin allaskaapin kanssa samassa paketissa!

Peilikaappi on muodostunut minulle synonyymiksi piilotetulle kaaokselle...

Kaikissa niissä kodeissa, joissa on peilikaappi ollut vakiokalusteena, on siellä ovien takana ollut valloillaan hammasharjojen, meikkien, hiuspompuloiden ja hajuvesien sekasorto!

Siksipä tässä yläkerran wc-/suihkutilassa on ainoastaan allaskaappi, jonne kätketään wc:n puhdistusaineet yhdelle hyllylle ja pieni tarvikekori kynsisaksille ja muille vastaaville toiselle hyllylle.

Alakerran kodinhoitohuoneessa on toinen 'pesutila', jossa mm. pestään hampaat ja mies ajaa parran - eikä sinnekään peilikaappia tullut. Löysin alakertaan muuten täydellisen avohyllyn, josta juttua hieman myöhemmin lisää.


Pakko myös jakaa käyttökokemukset tästä Ellokselta tilatusta Thelma -hyllyköstä, nyt kun sitä on melkein puoli vuotta ehditty jo käyttää.

Asentaminen vaati omat kikkakolmoset, sillä runko oli saapuessaan hieman kiero; kun yläosan ruuvinkohdat osuivat seinään, alaosan kiinnikekohdista toinen jäi irti seinästä. Mies tuunasi hyllyä hieman (ja todella huomaamattomasti) laittamalla hieman kiilamaisen palan väliin - ja nyt hyllykkö istuu kuin unelma!

Todella tukevan tuntuinen avohylly - ja niin väri kuin muotoilukin täydellisen yhteensopivat tilan messinkiseen suihkuun!

Myös tuo alatanko on toiminut näin lapsiperheenkin arjessa pyyhetelineenä, vaikka olinkin aluksi huolissani, että montako kertaa saan olla pyyhettä onkimassa alla olevasta wc-istuimesta... :)


Palailen pikimmiten blogissa uudelleen myös tänne wc-tilaan, sillä postissa odottaa vihdoinkin tilattu suihkun lattiakaivon ritilä!

Tähän yläkerran suihkutilaan asennettiin sellainen pitkä, seinänmyötäinen lattiakaivo - ei sellaista perinteistä pyöreää keskelle lattiaa. Olemmekin pärjänneet ilman ritilää tähän asti, kun sitä ei tullut silloin aktiivisen remontin aikaan etsittyä ja tilattua, mutta nyt vihdoin sopiva tuli vastaan verkkokaupassa samalla kun tilasimme ikkunapellit.

Mutta tuohon aiheeseen ensi viikolla!


Nyt kömmin miehen viereen kirjan kanssa - kävimme tänään kylän urheiluseuran järjestämällä kylpyläretkellä Forssassa, ja näin klo 21 aikoihin voin todeta, että koko muu talo nukkuu jo! :)

Joten hyvää yötä, kauniita unia ja rauhaisaa lauantai-iltaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...