tiistai 27. maaliskuuta 2018

Helmilijat ja talon henkeen sopiva, hieman erilainen kukkaruukku


Lupailinkin eilen illalla viettäväni taas varhaisen aamun hiljaiset hetket blogin ääressä - ja täällä ollaan! Elelen toivossa, että pienin poika olisi vielä rytmit ristissä viikonloppuisen kellojen kääntämisen vuoksi ja malttaisi nukkua 06:00 pidempään...

Kellojen kääntäminen kesäaikaan ei muuten sekoittanut täällä pakkaa niin pahasti kuin parina viime vuonna. Paremminkin päin vastoin; pienempi poika simahti rauhaisasti ja todella nopeasti yöunille jo ennen yhdeksää niin sunnuntaina kuin maanantainakin! ...Melko harvinaista herkkua, että miehen kanssa on ehditty katsomaan useampikin jatko Bates Motel -sarjaa Netflixistä ennen omaa nukkumaanmenoa.


Eilinen vapaapäivä meni kyllä puhtaasti Lego-leikeissä ja lautapeleissä. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, mutta isomman pojan ollessa koulussa tahtoi pienempi pitkästä aikaa vain istua kanssani huoneessaan, ilman kiirettä ja hötkyilyä, leikkimässä.

Ei huono tapa tuokaan viettää vapaapäivää.

Sen verran päästiin ulkoilemaankin, että kävelimme linnunlaulua kuunnellen ja lumen alta esiin sulanutta asfalttia ihmetellen lähikauppaan ostamaan suklaarusinoita jälkiruuaksi! :)


Sunnuntai-iltana pyörähdin nopealla ostosreissulla Lahdessa hakemassa hieman apua kodinhoitohuoneen pikkutavaroiden järjestelemiseen sekä yläkerran laturimäärän hallintaan - noista juttua enemmän tällä viikolla kuvien kera - ja piipahdin samalla myös Plantagenin kautta hakemassa ruukkunarsisseja kotiin. Taisivat olla 4kpl/€ tarjouksessa...

Itse asiassa kipaisin Plantageniin huonekasvien -30% tarjouksen perässä, mutta kerrankin pysähdyin miettimään hetken siinä ostoshuuman keskellä, että ihan oikeasti meillä on nyt tupa täynnä jo kasveja - tarvitsenko niitä enää enempää?! Haluasin kyllä, mutta onko järkevää kantaa uusia kasveja kotiin ihan vain hankkimisen ilosta - varsinkin, kun en löytänyt sitä kasvia, jota ihan oikeasti olin mennyt liikkeeseen etsimään...

Harvinainen kirkas hetki näin huonekasveihin hullaantuneelle!

Niinpä kannoin kassalle ne neljä narsissia ja nappasin vielä kassalta mukaan elämäni ensimmäiset ravinnepuikot. Olen tähän asti suonut huonekasveilleni vain aurinkoa, säännöllistä kastelua, keväisin mullan vaihdon sekä muutaman viikon välein laimealla kahvivedellä kastelun, mutta eilen tökkäsin multiin uudet ravinteet. Jännityksellä odottelen, miten ystäväiseni ottavat aineen vastaan... Notta pääsenköhän kohta oikein isolla kädellä uusia kasveja ostamaan...?! ;)


Kotimatkalla Lahdesta Mäntsälään pysähdyin vielä K-Marketissa matkan varrella hakemassa helmililjapussin - muistaakseni hinnaltaan 5,99€.

Jo aiemmin viikolla ostin yhden pussukan, jossa siis 2kpl kasveja ja vein toisen helmililjan ystävälle kahvilla käydessä, mutta olen niin kovasti odottanut näiden sesongin saapumista, ettei yhdellä mitenkään pärjää koko kevättä.

Nytpä kotona siis kolme helmililjaa!

Yhden nostin verannan pöydälle (koetan ehtiä pikapuoliin senkin valokuvaamaan), yhden jätin käytävän lipaston päälle ja tämän yksilön toin tupaan asti sohvapöydälle.


Olen onnistunut kadottamaan kaikki pikkuiset koristeruukut jonnekin muuton yhteydessä (vai voiko muka olla niin, että ihan oikeasti kaikki ovat jo käytössä...?!), joten päädyin lennokkaasti tällaiseen vanhan IvanaHelsingin pahvirasian uusiokäyttöön!

Tämä rasia on kulkenut mukanani aikakaudelta, kun olin kyseisessä yrityksessä töissä - siis lähemmäs viisitoista vuotta! Siinä ovat olleet säilytyksessä kaikenlaiset pikkutavarat...

Muistelisin, että ajatus näiden laatikoiden käyttämisessä vaatteiden pakkaamiseen oli niinkin kaunis, kuin että tällainen laatikko pysyy asiakkaan käytössä pidempään (ei heitetä pois kuten muovipussi) ja samalla se jatkaa tarinan kerrontaa myös asiakkaan kotona.

Ja sitä se tosiaan on melkein viisitoista vuotta tehnyt! :)


Eikä pahvirasian tarina tähänkään lopu; helmililja on siististi tassin kanssa tuolla rasiassa, joten pahvi ei pehmene eikä rasia rikki mene vaikka se kukkaruukkuna hetken aikaa toimiikin.


Huomenna lupaan jakaa paljon valokuvia kukkasista, sillä sain kutsun osallistua tänä iltana tapahtumaan Helsingissä, joka on täynnä kukkia & sidontaa, sekä ihan loistavaa seuraa! :)

Eli valoa siis arjen tunnelin päässä jo näin oman viikkoni ensimmäisenä arkipäivänä!

Toivotaan, että päivä nousee kirkkaan auringon saattelemana - täällä heräillään lapsiperheen tohinoihin ulkona vielä ollessa pilkkopimeää...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...