keskiviikko 16. elokuuta 2017

Lepaa 2017 -esillepanoni [1/3] & ARVONTA!


*Kaupallinen yhteistyö: Orthex & Huiskula


Mikä mielettömän hauska ja inspiroiva päivä takana!! :)


Aamulla kerroinkin täällä blogissa, kuinka pakkasin auton täyteen Villa Kotirannan näköistä tavaraa, ja suuntasin Lepaalle, Hattulaan (sijaitsee Hämeenlinnan pohjoispuolella) luomaan ikiomaa esillepanoa huomenna, 17.8.2017, starttaavaan puutarha- ja viheralan ammattilaistapahtumaan, Lepaa 2017.

Muutaman valvotun yön jälkeen olo aamulla oli hieman - miten sen nyt kauniisti muotoilisi (**Taina K, sinä sanoisit asian ihanan rehellisesti suoraan; olin jäätävässä paniikissa!) - epäileväinen, että noinkohan osaisin a) edes ajaa paikalle navigaattorinkaan avulla ja b) luoda kokonaisuuden, joka todella toisi jotain uutta ideaa puutarha-alan ammattilaisille...! :)

No, löysin perille (tosin kiertotietä maisemareittiä, Vanajalinnakin tuli matkalla ihasteltua...) ja kun nostin tavarani - kaapelikelan, vanhan ikkunapokan, metallikorin kelakansineen, tiiliä, puuverstaasta remontin yhteydessä löytyneet puulaatikot ja tuuliviirin, sekä puisen työkalulaatikon - paikalla jo odottaneiden Huiskulan kukkien ja Orthexin ruukkujen rinnalle, hyppelin tasajalkaa - ILOSTA!


Tällaisia ihania puuhapäiviä lisää, kiitos! :)


Villa Kotiranta, Mansikkatilan mailla, Hernepensaskujanne ja Versoja Vaahteramäeltä -blogit saivat haasteen luoda samoista aineksista omanlaiset esillepanot, jotka inspiroisivat alan ammattilaisia - ei maailman helpoin tehtävänanto! :) 

Valmiiksi määriteltyjä elementtejä olivat rullakko, eurolavat, Huiskulan kukat (hopealanka, lankaköynnös, syklaamit sekä amppeli- ja pallokrysanteemit) sekä Orthexin ruukut.

Mukaan sai jokainen bloggaaja lisätä omat mausteensa, ja tuoda ideoita mm. tuotehintojen esillelaittoon esimerkiksi kukkakaupassa.

Koska Villa Kotiranta on vanha puuverstas, ja rakastan kaikkea vanhaa ja rustiikkista, tuli omasta esillepanostanikin ihan Villa Kotirannan makuinen! :)


Jos Villa Kotiranta olisi kukkakauppa, tällaiselle siellä näyttäisi!


Koska valokuvia tuli otettua tuosta esillepanostani niin reippaasti, päätin jakaa sommitelman esittelyn kolmeen osaan - sinällään luontevaa, koska esillepanokin sisältää kolme erilaista kokonaisuutta.

Tänään aloitetaan siis tuosta rullakosta!


Rullakon somistusta miettiessä halusin viedä huomion pois itse rullakosta - joka on, myöntäkää pois, melko kolho ja karu - ja tuoda kukat arvonsa mukaisesti esille.

Ensimmäinen ajatus olikin hyödyntää remontissa löytynyttä vanhaa ikkunapokaa, ja somistaa rullakko sen ympärille. Syklaamit pääsivät vanhoissa emalikulhoissa, ja puolessa tunnissa solmitussa juuttinaruamppelissa kehystettynä esille.


Pehmensin sommitelmaa kehyksen ympärille nostetuilla lankaköynnöksillä, jotka saivat vapaasti rönsyillä kehyksen yli ja ympäri.

Lankaköynnösten vierelle nostin valkoiset syklaamit, ja aivan reunoihin hopealangat. 'Utuista ja pehmeää' oli tavoitteeni - mitä mieltä olette?


Nämä amppelit ovat nopeita, helppoja ja halpoja toteuttaa vaikka isommassakin määrin - ja aikaa olisi mennyt vähemmän kuin se puoli tuntia, jos olisin ollut hieman tarkempi lankojen kanssa solmimisvaiheessa... Sain nimittäin omaa hätäisyyttäni muutaman kerran selvitellä sotkeentuneita juuttinaruja... ;)


Amppeliruukkuina voi käyttää mitä tahaansa ruukkua/astiaa - minä olen mieltynyt kovasti näihin muutaman euron kirppislöytökulhoihini, jotka palvelevat vielä vuosikausia kauniisti puutarhakäytössä.


Kauniisti sointuvat nuo punaiset syklaamit noiden emaliastioiden värien kanssa yhteen, ja tuovat muuten niin seesteiseen asetelmaan räväkkyyttä.


Olen aina aiemmin mieltänyt hopealangan talviseksi lajikkeeksi - varmaan johtuen ihan vain tuosta valkoisenharmaasta väristä - mutta varsinkin tuon valkoisen syklaamin kanssa ihanan raikas pari!


Amppelikrysanteemi nousi korkeuksiin rullakon reunalle, kun ripustin sen rullakon yläpuolelle kiinnitettyyn vanhaan tuuliviiriin riippumaan.

...Tuuliviirin tilalla voisi olla myös vaikka heinäseiväs...


Hintalappusia askartelin liitutaulutarrasta, jota myydään askartelukaupoissa, sekä ihan Tokmannilla rullana. Muokkasin tarrasta pieniä viirejä mm. grillitikkuihin, sekä juuttinarunauhaan.


Rullakon ylle nostin muutamia remontissa ylijääneitä vanhoja tiiliä, joiden taa asettelin valkoiset syklaamit ja väleihin lankaköynnökset.


Mitä mieltä olet - sainko uutta eloa ja ilmettä rullakkoon?

Löysitkö kenties jonkun idean, jonka voisit toteuttaa myös omassa puutarhassa tai terassilla? :)


Kaikkien neljän esillepanon kesken järjestetään äänestys yleisön suosikista:

Villa Kotiranta kilpailee numerolla 3!


Jotta pääsisit paikalle tutustumaan kaikkiin esillepanoihin tarkemmin - ja äänestämään suosikkiasi - laitetaan arvontaan kaksi (2) kappaletta pääsylippuja Lepaa 2017 -tapahtumaan (arvo 15€/kpl)!


Voit osallistua arvontaan 1 arvalla olemalla blogin lukija (tai liittymällä lukijaksi)
Toisen arvan saat, jos lisäksi kommentoit alle, miten SINÄ somistaisit rullakon samoilla kasveilla! :)
Hihkaise alle kommentteihin, monellako arvalla osallistut!


Koska tapahtuma on avoinna 17.-19.8.2017, laitetaan arvonta pikaisesti käyntiin ja lippujen voittaja julkistetaan jo huomenna illalla.
Osallistumisaikaa siis huomiseen klo18 asti!
Liput odottavat voittajaa tapahtuman lippukassalla.


Lisäinfoa tapahtumasta, sekä saapumisohjeet ja ohjelman löydät täältä; KLIK!

ONNEA ARVONTAAN!!


6 kommenttia:

 1. Olipa ihana nähdä eilen! Kaunis blogisi sai kasvot! <3
  Ja mieletön, miten tuollaisesta kukkakaupan peruskamasta voi saada kauneutta aikaan. Tuo ikkunanpoka pehmentää juuri oikealla lailla rullakon rujoutta ja sun silmällä kokonaisuus on todella kaunis. Vanhojen tavaroiden ystävänä, en voi muuta kuin huokailla ihastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina, kauniista sanoista! <3 Ja oli todella ihana vihdoin tavata - mukava saada ruudun takaa se oikea ihminen esille ja juttusille! :) Harmi, että minulla hieman painoivat aikataulut päälle, ja jouduin lähtemään niin pian saapumisesi jälkeen - ehkäpä näemme lauantaina uudelleen! ;)

   P.s. Mietin tuossa, että ehkäpä kutsun pienet kaffittelut bloggaajaporukalla kasaan, kunhan saamme vihdoin remontin valmiiksi - laitan kutsua tulemaan! <3

   Poista
 2. Ihana esillepano! Mahtava tuo amppeli-idea! Ja nuo valkoiset syklaamit punaisten tiilien kaverina on suloinen setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 Tuo amppeli-idea on hautunut mielessä jo pidemmän aikaa, ja olen harkinnut sen toteuttamista keittiöön, mutta tämä esillepano tulikin sopivasti ajankohtaiseksi ja 'pakotti' toteuttamaan kauan odotelleen idean... ;)

   Poista
 3. Kesätuulia ehtisikin jo ensin. Joe eilen kuolasin tiili setin perään niin kerrassaan kaunis yhdistelmä ja samoin tuo emalikehys =) Ja mikä parasta ehdittiin taas moikkaamaankin ihan livenä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä kyllä teitäkin pitkästä aikaa - asutaan niin eri kulmilla, ettei turhan usein nähdä! <3 Ja kuten Riinallekin tuossa yllä totesin, niin harmi, että joudun lähtemään niin aikaisin ajelemaan kotia kohti, mutta ehkä mekin törmätään huomenna messualueella?! :)
   Ja jos ikinä jaksatte Mäntsälän kulmille asti ajella, niin aina kuumenee kaffepannu! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...