torstai 10. elokuuta 2017

Kuulumisia raksalta; tupakeittiön päätyseinän tuoma ryhtiliike koko tilaan

Viime viikonloppuna saatiin valmiiksi taas yksi työvaihe, jota on odotettu pidemmän aikaa malttamattomina; tupakeittiön olohuoneen puoleisen päädyn hirsipaneeliseinän käsittely tummaksi!


Itselleni tuon seinän käsittely tummaksi on ollut itsestäänselvyys jo pidemmän aikaa, mutta vielä hetki sitten mies vielä pähkäili minulle ääneen, että 'tosissaanko, tummaksiko, oletko nyt ihan varma...?!'

No olin varma - ja niin oli mieskin heti ensimmäisen käsittelykerran jälkeen! :)

Tälle seinä näytti ennen käsittelyä (kuva alla); Tikkurilan Valkoiset hirsipaneelit viereisissä seinissä, valkoinen katto ja harmaa lankkulattia. Mielestäni tila kaipasi jotain konkreettista, jotain jämerää ja vakaata, jonkin kiinnekohdan - pelkäsin, että tupakeittiö jäisi pelkillä vaaleilla pinnoilla hattaraksi, josta ei saisi kunnon otetta, tilaksi jossa ei olisi selkeitä rajoja - ympäripyöreää, mautonta ja hajutonta vaaleutta.


Alla olevassa valokuvassa mies levittää hirsipaneelin pintaan ensimmäistä kerrosta käsittelyainetta - huomaatteko eron?! Tila sai välittömästi ryhtiä ja kaipaamaani jämäkkyyttä!

...Jo ensimmäisen käsittelykerran jälkeen itkeä tihrustin taas tapani mukaan ilosta ja onnesta, haahuillen pitkin tupakeittiötä hokien 'ihan uskomattoman upea', ja hinkaten silmäkulmia entistä punaisemmiksi maalauspaidan karheisiin hihoihin... :)


Ihan mieletön muutos ja jälki jo yhden käsittelykerran jälkeen!

Nuo pönttöuunin tummat luukut muuten valittiin maaliskuussa jo silmällä pitäen juurikin tuota tummaa seinää pönttöuunin ympärillä.  


Alunperin meidän oli tarkoitus käsitellä seinä Tikkurilan Valtti Color -sävyllä 5089 (kuva yllä), mutta maalikaupassa asiaan paremmin perehtyessä saimmekin ohjeistuksen valita ulkokäyttöön tarkoitetun Valtti Colorin sijaan Tikkurilan Paneeli-Ässä Hirsisuojalla (kuva alla), joka jättää käsitellyn pinnan hengittäväksi ja pitää puun terveenä. Sävyksi valikoitui TVT5089 PIKI.


Ensimmäinen käsittelykerta kuivui lopulta melko vaaleaksi, ja seinä käsitelttiin lopulta kolme kertaa, jotta saatiin haluttu tummuusaste. Kyseinen hirsisuoja oli yllättävän riittoisaa, ja tuo 1 litran purkki riitti erinomaisesti kolmeen käsittelykertaan (~5-6m2 seinäpinta-alaa), sekä ainetta jäi vielä jäljelle muutamien listojen käsittelyä varten!


Tuo PIKI oli purkissa ja märkänä pintana seinässä hämäävän violetinsävyistä. Onneksi huomasin asian jo maalikaupassa, ja kysyin asiasta myyjältä - olisin varmasti muutoin säikähtänyt pahemman kerran ensimmäisen käsittelykerran alussa...! :)


Kolmannen käsittelykerran jälkeen saimme piiloon ensimmäisten kerrosten sävyerot ja epätasaisuudet, ja haluamamme tumman sävyn!

...Alla olevassa valokuvassa muuten vasemmassa reunassa näkyy kurkistus miehen juuri laatoittamaan ja saumaamaan wc- ja kylpyhuonetilaan, joka odottelee vielä lattialaattojen latomista paikoilleen. Ilmeisesti ensi viikon työlistalla tuo askare... ;)


Loppuun vielä alla 'kevennyksenä' valokuva tuosta samasta tilasta remontin alkuvaiheilta.

Huh!


Näitä vanhoja valokuvia selailen välillä todella ristiriitaisin tuntein; toistaalta löydän motivaatiota remonttiväsymyksen keskellä, kun muistelen, mistä lähdimme liikkeelle, ja miten paljon olemmekaan saaneet aikaiseksi.

...Toisaalta taas tuo tehdyn työn määrä tuntuu välillä oikein jysähtävän niskaan näistä kuvista, ja hengästyn jo pelkistä muistoista taas lähes yhtä paljon, kuin vaikka miehen kanssa kahdestaan puruja talosta imuroidessa...

Voinkin siis todeta myös miehenkin puolesta, että muuton jälkeen vietetään pidempi hetki ihan vain laiskotellen, kierrellen kaffekupposten kanssa pitkin taloa ihmettelemässä sen jokaista nurkkaa ja nukkuen viikonloppuisin niin pitkään, kuin lapset vain antavat meille armoa. ;)

2 kommenttia:

 1. mielestäni juuri sopiva värivalinta! Yllättävä sinulta, mutta täydellinen tuohon tilaan!
  Ihanaa viikonloppua ja vielä ne pitkät hitaat aamut koittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin enemmän hämilläni siitä, että mies ei ollut varma tuosta tummasta sävystä! :D Ilman tuota tummaa seinää olisi tupakeittiö jäänyt vaisuksi ja laimeaksi.
   Aurinkoista viikonloppua, Satu!! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...