lauantai 1. heinäkuuta 2017

Raksalta kuulumisia; pienemmän pojan aurinkoinen huone

Torstaina aloitin raksakierroksen makuuhuoneiden osalta, ja esittelin isomman pojan tulevaa huonetta värikartoin.

Tänään jatketaan värikkäissä tunnelmissa ja kurkistetaan pienemmän pojan tulevaan huoneeseen!


Siinä missä isoveli, 9v, jo määrittelee itse oman huoneensa väritystä ja sisustusta, meidän pian 2,5v täyttävä pienisuuri herra ei (yllätysyllätys) voisi vähempää olla kiinnostunut aiheesta.

Pääasia, että pikkuautot siirtyvät muutossa mukana, ja legotkin saisi käyttöön ilman suurempia itkupotkuraivareita! ;)

Niinpä tässä kohti äiti päättää - ja äiti päättää jatkaa isoveljen johtamalla polulla värien merkeissä; pienemmän pojan huoneesta tulee hirsipaneelien osalta pehmeä Tikkurilan valkoinen, mutta kaksi kipsilevyseinää maalataan lämpimällä, mutta voimakkaalla keltaisella.

Pidemmän aikaa etsin kirkasta keltaista, sellaista oikein aurinkoista, ja paras vaihtoehto löytyikin lopulta Tikkurilan värikartasta; 'Greippi'!


Lähtökohtana keltaisen värin valinnalle oli pienemmän pojan huoneessa jo nyt olevat vanhat lastenkalusteet, joiden tuolissa on juurikin sama keltaisen Greipin -sävy (alla vanha valokuva pojan huoneesta)!

Lisäksi pojan nykyisessäkin huoneessa ovat vahvasti vallalla musta, valkea ja keltainen, jota pehmentää puunsävy, joten ajattelin jatkaa samalla linjalla uudessakin kodissa.

...Lisäksi parivuotiaalle voi tuo muutto uuteen kotiin olla jo muutenkin jännittävä kokemus - vaikka raksa onkin tullut hänelle jo varsin tutuksi, ja omassa uudessa huoneessa on jo ehditty monet kerrat leikkimäänkin - niin turha lähteä suurentamaan muutosta vaihtamalla myös hänen omien tavaroidensa värimaailmoja liikaa kerralla.


Täällä huoneessa myös maalasin paneelikaton pohjamaaliin jo viime viikonloppuna, ja kipsilevyseinätkin on jo pohjamaalissa odottamassa keltaista pintaa.


Pienemmän pojan huoneeseen jäi näkyviin vanha hormi, jota emme raaskineet piilottaa. Mies rappasi tiilipinnan karheasti jättäen tiilen kuviointia näkyviin (kuten tupakeittiössäkin pönttöuunin takana), ja nyt hormi odottelee maalia ylleen.

Hormi on edelleen käyttökuntoinen, ja kyseisen hormin toiselle puolelle viereiseen huoneeseen onkin jätetty varaus kaminalle, tai muulle pienelle takalle.

Talossa ei ollut enää yhtään alkuperäistä pönttöuunia tai takkaa jäljellä - ainoastaan vanha puuhella juuri tässä hormissa, mutta seinän takana toisen huoneen puolella, joka dokumentoitiin ja purettiin, ja joka nyt odottaa uudelleen muurausta tulevaan kesähuoneeseen kesäkeittiöksi.


Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyykin osittain tulevia välioviamme, joista parempi kuva maanantain verantapostauksessa. Nyt ne odottelevat paikoilleen nostamista tuolla pienemmän pojan huoneessa.

Kyseiset huurrelasilliset, valkoiset Matti -sisäovet (Line -malliston massiivirakenteiset ovet) ovat tulossa verannalle, meidän makuuhuoneeseemme ja alakertaan vievään portaikkoon alatasanteelle. Muihin huoneisiin tulee saman sarjan vastaanlaiset ovet, mutta ilman laseja.

Mutta tällainen leikkisän lapsekas, värikylläs, mutta raikas huone olisi rakentumassa nuorimmalle.  Greipin keltainen on kyllä mielestäni osuva valinta perheemme vauhdikkaalle rämäpäälle! ;)

...Mainittakoot, että samainen keltainen 'Greippi' on tulossa myös muutoin valkoiseen työhuoneeseenikin, sillä kaipasin inspiroivaa ja energistä väriä tuomaan puhtia ja vauhtia etätyöpäiviin sekä harrastuksiin, kuten maalaamiseen ja piirtämiseen, ompeluun ja askarteluun...

Tuon sävyn äärellä ei voi väsy, tahi tylsyys iskeä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...