tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kuulumisia raksalta; valmisteluja puulattian maalaamista varten

Viime viikonloppuna yläkerran lankkulattioiden maalaaminen saatiin vaiheeseen - mainitsinkin eilen erikoisesta maaliepisodista, joka johti lopulta miehen ajamaan Tikkurilan tehtaalle asti maalipurkkien ja maalattujen puupalasten kanssa etsimään ratkaisua kahden eri sävyisen harmaan ongelmaan.


Maalausprojektista tuli otettua niin runsaasti valokuvia, että päätin palastella hieman niiden julkaisua useampaan postaukseen.

Tänään luvassa muhkea valokuvapaketti raksalta ennen maalaamisen aloittamista - nuo kauniit, paljaat puupinnat ansaitsevat päästä esittelyyn vielä ennen maalauskuvia!


Vaikka pelkällä puulattialla tuo tupakeittiökin tuntui valaistuvan melkein häikäiseväksi, niin voin paljastaa, että vaaleanharmaa maalipintakaan ei pimentänyt tilaa tippaakaan! ;)


Alunperin tarkoitus oli ensin maalata kaikki seinäpinnat viimeiseen maaliin, ja sitten viimeisenä vasta lattia, mutta näin remonttiprojektin viimeisillä vaiheilla aikataulumme alkoi hieman pettää; lattia piti saada maalattua ja antaa vielä kuivua neljä viikkoa ennen keittiön asentamista, ja keittiö on saapumassa elokuun ensimmäisellä viikolla!

...Eli vauhdilla maalia lattiaan, ja silti keittiö joutuu saavuttuaan tovin odottelemaan verannan laattalattian päällä ennen paikoilleen asettumista.

Näin ollen seinissä on vasta pohjamaalit, ja lattioita täytyy vieläkin huolellisemmin peittää uudelleen seinien maalaamisen jatkuessa...


Alla valokuvassa meidän tuleva makuuhuoneemme:


Ja tässä pienemmän pojan huoneesta kuva:


Isomman pojan huoneessa juuri pohjamaalattu hormi, sekä kipsilevyseinät olivat joutuneet uudelleen kitattaviksi, ja odottelevat myös hieman lisää pohjamaalia pintaan:


Ette usko, miten ihana oli tunne, kun ensimmäisen kerran riisuin kengät ulko-ovella, ja hipsuttelin sukkasillaan puulattialla!

Oi onnea! <3


Lattioita suojanneita levyjä poistaessa tuli näkyviin myös auringon uv-säteilyn julmuus; melko lyhyessä ajassa oli lattiaan jääneet selkeät rajat huoneiden reunoille, missä suojukset eivät olleet aivan seiniin asti ylettyneet.

Ei onneksi haittaa, sillä maalipinta kyllä peitti nuo rajat, mutta totesin miehellekin, etten enää uskaltaisi itse ilman uv-suojaa kesällä ulkona liikkua - saati lapsia sinne ilman aurinkorasvaa päästää - kun lattiat sisälläkin näyttävät hetkessä tuolle!


Ja loppuun vielä pieni näyte ensimmäisen maalikerroksen saaneesta lattiasta! :)


Palaan maalatuista lattioista otettujen valokuvien kanssa pikemmiten - talon ilme muuttui valtavasti, ja tunnelma makuuhuoneissakin on kuin vanhan talon kammareissa!

En malta odottaa, että pääsen kantamaan huonekalut uuteen kotiin!

Ja kun näin vihdoin tuon maalivärin lattiassa, totesin, että makuuhuoneemme vaatii ehdottomasti valkoisen virkatun maton, joten trikookudetta ostamaan siis! ;)


Aurinkoista viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Kaunista pintaa tulee seiniin sekä lattiaan.
    Ihana toi lattia. Kyllä tulee mahtavan näköiseksi ja keittiökaapit kun ovat paikoillaan taas on erinäköistä.
    Innolla odotan lisää kuvia :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...