maanantai 17. heinäkuuta 2017

Ajatuksia alennusmyynneistä, ja vähän alennuslöytöjäkin kodin sisustukseen!

Viikonloppu katosi raksalla lattiaa maalaten - ja maalikriisiä selvittäen, josta lyhyesti mainitsinkin jo Instagramin puolella. Selvittely jatkuu edelleen, ja mies suuntasikin aamulla jo kuuden jälkeen maalikauppaa kohti eri purkeista maalattujen lautapalojen, maalipurkkien ja värikarttojen kanssa...

Lyhyesti tässä vaiheessa kerrottakoot, että kesken lattian maalaamisen, viimeistä maalipurkkia avatessa - aivan keskellä tupakeittiön lattiaa - purkista tulikin todella vaaleaa harmaata. Ei lähellekään sitä sävyä, jota olimme pyytäneet ja jolla oli jo lähes koko yläkerta maalattu tuota puolikasta tupakeittiön ja käytävän lattiaa lukuunottamatta...

Lupaan palata aiheeseen, kunhan tilanne tästä selviää!

**...Mies laittoikin juuri väliaikatietoa, ettei kyseessä ole yksinkertaisesti vain väärin sävytetty purkki, joka olisi voitu korvata uudella, vaan ilmeisesti siinä pohjassa on ollut joku häikkä... Huah....

Noh, hommien raksalla maalauksen osalta seistessä ja maaliasioiden selvittelyjä miehen hoitaessa jo eilen tuoreeltaan, piipahdin nopeasti kesäalennusmyynneissä Järvenpään Kukkatalossa, missä kaikki sisustustuotteet ovatkin parhaillaan -50% alennuksessa! Tutulta saatu vinkki alennusmyynnistä lämmitti sydäntä. ;)


En juurikaan käy alennusmyynneissä, varsinkaan vaateliikkeissä - en yksinkertaisesti jaksa alennusrekkien äärellä taistella kyynärpäät heiluen, saati jonottaa ensin sovituskoppiin ja sitten kassalle... Ei kiitos!

Vaatteiden oston suhteen olen kuin mies; teen täsmäiskun tuttuun liikkeeseen, kun oikeasti tarvitsen jotain, sovitan paria vaihtoehtoa ja ostan sen, mitä tulin hakemaan. Joskus jopa tuplakappaleina, jos kerralla löysin uuden lempivaatteeni!

...Sinällään ristiriitaista, että olen vaatealalla itsekin ja valmistunut siis aikoinaan vaatesuunnittelijaksi... :)

Olen vaatteiden hankinnassa vuosien saatossa jo päässyt irti kulutushysteriasta, ja löytänyt sen kestävämämmän, kultaisen keskitien; Hankin vaatteeni pääasiassa kirpputoreilta ja nettikirppiksiltä - viimeksi olen vaateliikkeestä ostanut kahdet parit farkkuja talvella 2015, kun palasin mammalomalta takaisin työelämään - ja nuo farkut olivatkin todelliset löydöt, sillä ne ovat säilyttäneet elastisuutensa ja värinsä erinomaisesti kohta kaksi vuotta!

Edelliset kengät ostin Tokmannilta, koska viime syksynä heitin edelliskesän ballerinat roskiin, ja sitä aiemmin ostin uutta vastaavat nahkaiset nilkkurit nettikirppikseltä 15€ hintaan! Tulevalle talvelle annoin jo itselleni luvan pieneen törsäämiseen ja ostaa sekä talvikengät, että uuden talvitakin! ;)


Mutta sisustusliikkeiden alennusmyynnit ovat edelleen suuria kiusauksia minulle - ja joissa sorrun niin helposti! :)

Tällä kertaa alennushyllyjä kierrellessä olin tosin ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa koetin miettiä jokaisen löytämäni tuotteen kohdalla, kuinka se sopisi tulevaan kotiimme - ei nykyiseen!

....Kirosin mielessäni, että olin unohtanut kotiini värivihkoseni, johon olen kerännyt talteen kaikki värinäytteet tulevan kotimme seinämaaleista, sekä mukana siirtyvien tekstiilien väreistä...

Löytöjä tuli tehtyä lopulta reippaasti, ja miestä ei näyttänmyt kauheasti naurattavan, kun kärryillä työnsin ostokset parkkipaikalle.... :D

Suurimmaksi osaksi ostin erilaisia puisia laatikoita ja paksusta pahvista valmistettuja kannellisia laatikoita, sillä tulevassa kodissamme kaikki fiksut säilytysjärjestestelmät tulevat tarpeeseen - erillistä varastoa ei oikeastaan ole, vaan joudumme joko a) karsimaan paljon tavaraa tai b) piilottamaan pientavaroita esille. Vaatekaappien päälle jäävät tilat hyödynnetään myös säilytystilana, ja juuri tuota varten kauniit puulaatikot tulevat tarpeeseen!

Hyötyesineiden lisäksi löysin myös vähän hömppääkin; rakastuin esimerkiksi tähän kuluneen näköiseen, sinikuvioiseen kehykseen, jota liikkeessä oli myös kauniin oranssinsävyisenäkin. Lähtöhinta oli 15,95€, eli alle 8€ jäi hinta alennuksen jälkeen.

Kehys on tarkoitettu 10-kuvalle, ja sinne sujahtikin pienemmän pojan 1v potretti.


Tuo olohuoneen vanha lipasto kerää päälleen yhä kasvavan kokoelman kauniita esineitä... Vaikka ihailenkin selkeitä ja seesteisiä koteja, en ikinä pystyisi sellaista ylläpitämään - maailma on vaan pullollaan niin upeita löytöjä, joita olisi synti pitää piilossa! ;)

Lisäksi lapsuudenkotoa olen jo oppinut, että runsaus on kotoisaa!


Tuo tumma kaappi etsii vielä paikkaansa tulevassa kodissamme, mutta missään tapauksessa en aio siitä luopua!

Totesin miehellekin, että jos kaappi olisi sävyltään vaaleampi, niin sille olisi helpompi löytää paikka vaaleammassa kodissamme, mutta en ikinä raaskisi maalata tuota kaunista alkuperäistä pintaa piiloon.

Kaappi siis siirtyykin varmaan aluksi uuteen makuuhuoneeseemme, sillä se on sävyltään todella lähellä samaan huoneeseen tulevan vanhan senkin tummaa puupintaa.


Vaikka pieniä sisustuslöytöjä teenkin lähes jatkuvasti niin kaupoista kuin kirpputoreiltakin, on edessä ennen muuttoa vielä varastossa olevien tavaroiden läpikäynti ja karsiminen... Kaikki tavarat - astioista huonekaluihin - eivät mukaan mitenkään mahdu.

Luopuminen on minulle aina tuskaa, mutta tavaroiden laittaminen kiertoon uuteen kotiin tuottaa suurta mielihyvää ja helpottaa luopumista. Olenkin suunnitellut eräänlaisen pihakirppiksen pitämistä, eli tyhjässä talossa muuton jälkeen viimeisten tavaroiden myyntipäivää - tai kokonaista viikonloppua!


****Psssst, jos omalta kylältä joku sattui lukemaan ja kiinnostumaan, niin mukaan mahtuu kyllä muitakin myymään omia tavaroitaan samaan vauhtiin! :) Viestiä voi laittaa vaikka s-postilla, niin jutellaan lisää aiheesta!


Myyntikasaan onkin jo nyt kertynyt useampi laatikollinen niin omia kuin lastenkin vaatteita, kirjoja ja sisustustavaraa - ja nälkä kasvaa syödessä; mitä suuremmaksi kasvaa luovutettavien tavaroiden kasa ja mitä tyhjemmäksi kaapit tulevat, sitä suuremmalla otteella tavaraa laittaa kiertoon.

Omanlaista konmaritusta tuokin - tosin koetan olla heittämättä mitään roskiin, vaan mielummin vaikka lahjoita pois! :)Tsemppiä alkaneeseen viikkoon kaikille!


Minulla viimeinen vapaapäivä tänään taas ennen arkeen paluuta, kylläpä kesä meni vauhdikkaasti....!

Pilviseen päivään aurinkoa tuo odotettu kyläily Lahdessa ystävien luona, ja toivottavasti etenevä lattioiden maalaus. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...