keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kuulumisia raksalta; alakerran kosteiden tilojen lattia- ja seinälaatat

Loppua kohti vauhti kiihtyy remontissa - huomasin äsken, etten juurikaan ole ehtinyt mistään muusta täällä blogissa edes kertomaan, kuin alati valmistuvista tiloista ja loppuun saatetuista työvaiheista... :)

Eikä tämäkään päivä ole poikkeus!

Alakerran kosteiden tilojen laatoitus on viittä vaille valmis, eli lattiat saunassa sekä kylpy-, puku- ja kodinhoitohuoneessa on laatoitettu - samoin kuin seinät kylpyhuoneessa. Puuttuu enää kylpyhuoneen seinälaattojen alin laattarivi, sekä muissa tiloissa seinille lattianrajaan tulevat laatat.

Alla oleva valokuva on otettu alakerran oleskelutiloista pesutiloihin johtavalta ovelta. Käytävän vasempaan reunaan tulee kaappirivistö mm. lakanoille ja pyyhkeille (liinavaatteet) ja käytävän päähän valmistuu pukuhuone ja pieni wc-nurkkaus. Oikealla puolella on taas ensin ovi kodinhoitohuoneeseen ja peremmällä ovi kylpyhuoneeseen, jonka kautta on kulku saunaan.


Täytyy sanoa, että olen valtavan onnellinen, että talon huonejako mahdollisti kodinhoitohuoneen oven sulkemisen, ja täten puku- ja pesutilojen rauhoittamisen tunnelmalliseen käyttöön, vaikka vieraiden tullessa saunomaan - eli lapsiperheen valtavien pyykkivuorten piilottamisen pois katseiden alta! :)

Muistatteko muuten millainen suunnitelma kodinhoitohuoneesta tehtiin huhtikuussa 2016 helpottamaan materiaalien hankintaa ja värien valintaa? Ohessa alkuperäinen moodboard tilan tunnelmasta, ja halutuista ratkaisuista - ja ilmokseni voin todeta, että suunnitelma pitää edelleen! :)

Nuo kaapiston vaalean puun sävyiset ovet löytyivät Noblessalta, mistä odottelemme myös keittiötä saapuvaksi elokuun alussa. Pukkilan Antique -sarjan Normandie -kuviolaatta on puolestaan sävyssä Grey nyt kodinhoitohuoneen lattiassa paikoillaan. Ja rakennuksen alkuperäinen keittiön ovi odottelee alakerrassa kiskojen asentamista ja nostamista paikoilleen!


Pahoittelut hieman huonoista valokuvista, sillä alakerrassa on vielä työvalot ainoana valonlähteenä - ja hieman juosten jouduin nappaamaan kuvat kylpyläreissun paluumatkalla, kun pienin poika oli nukahtanut autoon... :)

Mutta joka tapauksessa pakko heti päästä jakamaan nämä onnen tunteita tuottavat valokuvat alakerran uudistuneesta ilmeestä!

Eli kodinhoitohuoneen ovensuussa vaihtuu laatta; kodinhoitohuoneen puolella tosiaan tuo Pukkilan Antique -sarjan Normandie Grey -kuviolaatta (~20x20) ja muissa tiloissa K-Raudasta löytynyt 10x10 Betina -lattialaatta.

Tuo Normandie on todellisuudessa huomattavasti sinisempään taittuva väriltään, valitettavasti tuossa valaistuksessa en saanut oikeaa sävyä kuviin... :(


Alla olevan valokuvan ulko-ovesta, joka on siis vastapäisellä seinällä, kuin kodinhoitohuoneen tuleva liukuovi, pääsee kätevästi vaikka saunan jälkeen pihalle jäähyille - ja pyykit saa helposti nostettua ulos kuivamaan!


Yllä olevan valokuvan oikeaan reunaan asennetaan kaapisto ja koneet. Pesukone ja kuivausrumpu tulevat korotetusti vierekkäin tason päälle, ja tason alle jää tilaa porrasjakkaralle, ja tarvittaessa vielä yhdelle pyykkikorillekin.

Koneiden oikealle puolelle tulee kaksiovinen allaskaappi, jonka päälle asennetaan isohko pesuallas - ja jonka hana on vielä muuten löytämättä!

...Huoah - aina, kun luulen, että NYT on kaikki valittuna, niin näitä pieniä juttuja vielä ponnahtaa esiin... :)

Tason ylle tulee peili, ja koneiden päällä olevan tason ylle tulee pistorasiat hammasharjojen lataamista ja parranajokoneen käyttämistä varten.

Koneiden yläpuolella olevaa tasoa on tarkoitus käyttää avohyllymäisenä säilytyspaikkana - ainakin radion olen sinne jo suunnitellut nostavani tekemään pyykkipäivistä pikkuisen miellyttävämpiä....!

Tuohon alla olevan valokuva oviaukkoon asennetaan se aiemmin mainitsemani vanha puuovi kiskoilla liukuoveksi.


Sitten kurkistus kylpyhuoneen puolelle!

Kylpyhuoneeseen lähdettiin hakemaan vanhan pihasaunan kotoisaa tunnelmaa. Lisäsinkin alle kertauksena tunnelmakuvan tammikuulta 2017 noista suunnitelmista, joissa myöskin on pysytty todella hyvin - juurikaan ei ole mieli muuttunut matkan varrella. :)


Kylpyhuone on nykyajan uudisrakennuksiin verrattuna melko pieni ja matala, sellainen perinteinen vanhan talon peseytymistila. Tilaan mahtuu yksi suihku kylpyhuoneen nurkkaukseen, sillä kylpyhuoneen kautta kuljetaan myös saunaan (kuva alla).

Kylpyhuoneen oikeanpuoleiselle seinälle on tarkoitus etsiä vanha naulakollinen avohylly, sekä vanha jakkara lisälaskutilaksi.


Kylpyhuoneeseen valittiin tosiaan paikallisesta K-Raudasta löydetyt seinä- ja lattialaatat, jotka osuivat kerralla nappiin; kävimme viime vuoden lokakuussa miehen kanssa kuluttamassa aikaa rautakaupan laattaosastolla, ja tuo nostalgisen kaunis Casa Mayolica -laatta teki kerralla lähtemättömän vaikutuksen!

Se ei ollut tyyliltään tippaakaan sellainen, mitä olin etsimässä, mutta joka silti tuntui heti juuri oikealle.

**Näissä kuvissa puuttuu vielä alin seinälaatta.


Kylpyhuoneessa päädyttiin käyttämään kahta erilaista versiota samasta Casa Mayolica -20x60 laatasta; mummolahenkistä kuviolaattaa kodinhoitohuoneen puoleiseen seinään ja ikkunaseinälle (kuva yllä), ja kiiltaväpintaisena samaa laattaa saunan puoleiseen seinään, sekä suihkuseinään (kuva alla).


Ja näin hypättiin taas melkoinen harppaus eteenpäin remontin valmistumisessa!

...Laattojen saumaus ja suihkun asennus vielä edessä, sekä mm. saunan panelointi ja paneelien käsittely, (puu)kiukaan ja laudekehikoiden asentaminen, sekä lauteiden rakentaminen vielä työlistalla noissa kosteissa tiloissa... Siihen päälle pukuhuoneen paneeliseinien maalaaminen, sormipaneelien asentaminen wc-nurkkaukseen ja kattopaneelien käsittely & asennus.... Kyllä tekemistä vielä riittää siis! :)

Olenkin lähdössä taas kesäiselle äiti-lapsi -kotiseutumatkalle perjantaina kohti Itä-Suomea, ja järjestän siten miehelle lapsivapaan viikonlopun viettää aikaa vaikka yötä myöten raksalla. :)

Viikonlopun aikana pitäisi saada laatoitettua nimittäin yläkerran wc-/kylpyhuone, sekä alakertaan johtavien portaiden viimeiset kuviolaatat - joista muuten laitoinkin tänään valokuvia Instagramiin!

Phuuuuh, melkein hengästyttää jo työtahdin ajattelukin....

Puolessa välissä viikkoa mennään jo taas - ja loppupuolella heinäkuuta, tajusin sen tänään! Pari hassua viikkoa, ja koulutkin alkavat taas...

Kiire tosiaan tulee, ennenkuin vihdoin tämä loppukiri loppuu, ja alkaa 'tavallinen arki' taas ilman joka päiväistä remontointia! :) Sitä odotellessa....

2 kommenttia:

  1. Nättiä tulee. Meillä on kylpyhuoneremppa menossa ja sen jälkeen alkaa saunan pesuhuoneen remontti.

    VastaaPoista
  2. Tuo kodinhoitohuoneen lattia on ihana, tahtois kans :) ja meillä nousi vihdoinkin se vanha ovi kiskoille ja erottaa nyt työhuoneeni/pukeutumishuoneeni makuuhuoneesta. (löytyy blogista...vink vink)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...