maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kuulumisia raksalta; vihdoin ja viimein valmiit puulattiat!

Tässä ne nyt sitten ovat; vihdoin valmiit lattiat yläkerrassa! :)


Tykkään - tykkään niin kovasti! Sävy täydellinen, ei liian tumma tai vaalea, vaan juuri passeli harmaa. Ja Betolux -laattiamaalin kiiltoaste (ainakin) omaa silmää miellyttävä! <3


En olisi voinut edes kuvitella, että lattiasta tulisi näin kaunis - olen aivan myyty! ...Tällä kertaa taitaa tämä postaus jäädä enemmän valokuvien kertoman tarinan varaan, sillä sanat eivät riitä kertomaan, kuinka tyytyväinen ja onnellinen olen tällä hetkellä! :)

Tämä harmaaksi maalattu lankkulattia sopii kotiimme täydellisesti!


Täysin kivuton tämä maalausprojekti ei ollut, kuten aiemmin jo olenkin maininnut; pieni kriisi meinattiin saada aikaiseksi lattian harmaan sävyn kanssa...

Voitte kuvitella sen jäätävän tunteen, kun olet jo maalannut makuuhuoneet ja puolet tupakeittiöstä tuolla kauniilla harmaalla (alla olevassa kuvassa laudan ylempi, tummempi sävy) ja viimeisen maalipurkin kohdalla lattiaan ilmestyykin huomattavasti vaaleampi väri!


Toinen on virallinen Tikkurilan sävy 2115, ja toinen on väärä harmaa - arvaatko alakuvasta kumpi...?


Tikkurilan 2115 sävy on siis tuo yllä olevan valokuvan laudan yläosan vaaleampi sävy, ja tuo meidän tummempi - joka mielestämme on lähempänä Tikkurilan värikartan värinäytettä, minkä takia emme osanneetkaan epäillä, että olimme maalanneet väärällä värillä - on siis virheellinen sävy.

Pitkän päivän vietti mies viime viikon maanantaina, ryntäillessään rautakaupan ja Tikkurilan tehtaan väliä, mutta lopulta paikallisesta rautakaupasta olivat soittaneet Tikkurilan Maalilinjalle ja sieltä oli keksitty vastaus ongelmaan; meidän tummempi sävymme oli syntynyt, kun maalipurkkiin oli vahingossa kaksi kertaa lisätty tuo 2115 väriaine!

...Sävytettäessä voi ilmeisesti vahingossa syöttää sen väriaineen siihen koneeseen useammankin kerran ilman, että kone antaisi minkäänlaista varoitusta, tai pyytäisi varmennusta toiminnolle....

Ongelma siis ratkesi uuden purkin tuplasävytyksellä - ja tuona viikon takaisena maanantaina mies vielä illalla kävi maalaamassa loputkin lattiat.

**Alla olevissa valokuvissa näkyykin jalanjälkeni, kun hipsuttelin varpaisiltaan juuri lattialle laskeutuneen rakennuspölyn läpi - alakerrassa oli laattahommat käynnissä...


Tässä alla vielä valokuvia makuuhuoneestamme - valkoisilla seinillä ja kiiltävällä harmaalla lattialla ihanan raikas tunnelma;


Isomman pojan huone - se räväkän vihreä tehostevärinä tulee sopimaan hienosti tuohon harmaaseen lattiaan;


Ja loppuun vielä pienemmän pojan huoneesta kaksi kuvaa;


Seuraava pohdittava onkin lattialistojen väri; valkoinen vai lattian harmaa sävy? :)

Tuleeko valkoisista listoista hassut 'raidat' niille seinille, missä lattia on harmaa ja seinäväri jotain muuta kuin valkoinen...? Tai jos lattialistat ovat samaa sävyä kuin lattiat, niin näyttääkö hassulle, että lattian väri nousee seinille...? Madaltaako tilan tuntua...?

Näillä ajatuksilla iltapuuhille ja unille - huomenna taas luvassa etäpäivän merkeissä aherrusta töiden parissa aamuvarhaisesta alkaen.


Tsemppiä kaikille viikkoon!


....Taisi se helleaaltokin jäädä haaveeksi vain...6 kommenttia:

 1. Hienot lattiat :) Hellettä saisi tulla

  https://betonielementtitalo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Täällä suunnalla nousi eilen vihdoin lämpötila jo hetkellisesti melkein paahtavaksi - tunne saattoi tosin johtua myös farkuista ja pitkähihaisesta paidasta, jotka olin aamulla pukenut töihin lähtiessä... :D

   Poista
 2. näyttää jo niin valmiilta <3
  Itselläni on lattian väriset listat niissä huoneissa, joissa olen maalannut puulattiat. TYkkään, mutta kaikki seinät ovatkin sitten valkoiset ;)

  No mikä helle??? Eihän se kovasti hehkutettu pitkä ja lämmin kevätkään ole vilä saapunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olisin jo vaikka heti valmis jo kantamaan tavarat tuonne sisään, ja muuttamaan keskelle työmaata! :D Voin jo kuvitella hipsuttelevani siellä talvipäivinä villasukissa (joissa hipsuttelen kyllä aina kesäisinkin, vilukissa kun olen...) noilla lattioilla... <3

   Kyllä mekin varmaan lattian värisiin listoihin ollaan päätymässä, mutta mietityttää vain ne seinät, joissa värinä on jotain muuta kuin valkoista... Mies lupasi sahata ja maalata koepalat jalkalistasta, joiden kanssa sitten pääsen kiertämään huoneet läpi ja päättämään! :)

   Just sanoin miehellekin, että tulisikohan todella pitkälle lämpimänä jatkuva syksy - eikös kesän lämpimien ja aurinkoisten päivien lukumäärän pitäisi olla vakio? ;)

   Poista
 3. Kyllä tuli tosi kauniit lattiat, hieno väri. Eihän noita pitkin malta edes kävellä, niin hieno pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! <3 Ollaan kyllä loppujen lopuksi niin onnellisia, että maalisävyjen kanssa kävi pieni lipsus, sillä juuri TÄMÄ sävy haluttiinkin lattiaan, eikä vaaleampaa! :)

   Pitäisiköhän muuton yhteydessä melkein jokaisen huonekalun kanssa pysähtyä heti verannan laattalattialla ja kiinnittää pehmustetassut huonekalujen jalkoihin...? :) Tosin lasten kanssa naarmuja ja kulumaa aivan varmasti tulee, kun pikkuautot lentelevät ja sählymailat huitovat. Voi olla, että ensimmäinen naarmu tai kolhu tuohon pintaan harmittaa kyllä... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...