torstai 27. heinäkuuta 2017

DIY: Laatikot poikien lapsuusmuistoille

Kollegani oli konttorilla kaappeja siivotessa löytänyt melkoisen kasan vanhoja näytetuotteiden pakkauspahvilaatikoita, ja muistanut minun tuunausintoni niiden loppusijoituspaikkaa miettiessä.

**Kiitos vielä kerran, T, kun ajattelit minua - laatikot pääsivät heti käyttöön!


Laatikot ovat erinomaisessa kunnossa, ja todella vahvaa pahvia. Kaiken lisäksi taittokannessa on magneetit, joten laatikot napsahtavat napakasti kiinni - ja myös pysyvät kiinni, vaikka sisällä olisi hieman enemmänkin tavaraa!

Otin ensimmäisenä kepeän tuunauksen alle nämä pienemmät, 32x22x12cm, laatikot, joille käyttötarkoitus oli heti tiedossa; varsinkin muuton yhteydessä jokaisesta vetolaatikosta ja kaapista tuntuu löytyvän poikien ihania lapsuusmuistoja; heidän askartelujaan, piirroksiaan ja äitienpäiväkortteja...

Niinpä askartelin lapsuusmuistolaatikot! :)


Kävin kuun puolivälissä Järvenpään Kukkatalon alennusmyynneissä pyörähtämässä, ja mukaan tarttui -50% tarjouksesta erilaisia etikettejä. Tässä kyseisessä pakkauksessa, josta tuo pyöreä 'Hand made by' -tarra on otettu, oli erilaisia ruskeita ja mustia etikettejä kaikkiaan yli 70kpl! Hintaa pakkaukselle jäi alennuksen jälkeen alle 2€. LÖYTÖ!

Laatikoiden koristelussa käytetyt suorakulmaiset tarrat - joilla muuten piilotin laatikon kulmasta irrotettujen alkuperäisten etikettien jäljet - ovat puolestaan Tokmannin paperiosastolta ostettuja. Hamstraan paketillisen aina kaupassa käydessä, sillä ne sopivat niin askarteluun kuin vaikka etiketeiksi hillopurkkeihin tai lahjapakkauksiin. 28kpl pakkauksen hinta pyörii siinä 2€ tuntumassa (en valitettavasti muista tarkkaa hintaa).


Kirjoitin vielä lopuksi etiketteihin poikien nimet - molemmat saivat ikiomat laatikkonsa, jotka nosta lasten ulottumattomiin vielä muutamiksi vuosiksi. Ehkä annan ne lahjaksi sitten poikien joskus muuttaessa omiin koteihinsa... <3

...Ja pojat huokaavat päitään pyöritellen, että taas tätä äidin säästämää krääsää... ;)


...Nauroin kyllä työkaverillekin, että kun raahaan nämä laatikot (ja ihan muutaman muunkin jutun, mitä oli kertynyt kotiin kuljetettavaksi) kotiin, niin miehellä voin olla hymy tiukassa... :D

''Et usko, rakas, mitä olivat taas roskiin heittämässä?!?''
''....*huokaus*....''...Eipä sillä, joitakin viikkoja sitten pelastin valtavan, ~1,5x2m kokoisen maailmankartan - myöskin työpaikalta! :D

Olin juuri sopivasti palaamassa lounaalta, kun huomasin rakennuksen edessä roska-auton ja aulassa miehen kantamassa valtavaa karttaa kohti ulko-ovea. Olin jo ehtinyt astua hissiin, mutta nopealla liikkeellä jalka oven väliin ja huhuilemaan miehen perään. Hieman ihmeissään olivat niin kanssamatkustajat hississä kuin tuo 'roskia' kuskaava mieskin... :)

Nopean keskustelun jälkeen selvisi, että kyllä, roskiin oli aivan virheetön kartta menossa - siitä oli vain kehikko hajonnut! Sain kartan ilmaiseksi, ja mies vielä auttoi minua irroittamaan hajonneen kehikon, vieden sen mennessään roskiin.

Minä käärin kartan rullalle, ja voitonriemuisesti hymyillen meni loppupäivä toimistolla!

Toisen roska on toisen aarre - jälleen kerran tuli tämäkin todistettua!


Ei nyt ehkä niin valtavan haastava DIY -idea tällä kertaa, mutta enemmänkin muistutus, että silmät auki siellä kaupungilla ja vaikka töissäkin liikkuessa - aarre voi odottaa kulman takana!

...Ja mikä parasta, joku toinen saattaakin pitää silmiään auki sinunkin puolestasi, ja tehdä sinulle löydön! :)


Näillä ajatuksilla toivottelen ihanaa viikonloppua kaikille!


Suuntaan pienemmän pojan kanssa viikonlopuksi Itä-Suomen suuntaan kotiseudulle nauttimaan pientä hengähdystaukoa arjen tohinoista. Parasta!

Palaillaan blogin ääreen siis viimeistään ensi viikolla - milloin muuten saapuukin jo keittiö, vinkvink!! Eli valokuvia taas luvassa tulevissa raksapostauksissa runsaasti! ;)

1 kommentti:

  1. Hyvää lomailua teille. Mä en muuten kyllä huomaa toisen aarre ja toisen roska. Mulle ne ovat yleensä roskia :) :) Toivottavasti joku muu katselee mun puolestani ne aarteet.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...