perjantai 1. syyskuuta 2017

Kuulumisia raksalta; väliovet, vaatekaapit ja kylpyhuoneen kalusteet nousevat paikoilleen

Tänään jaan kanssanne viimeisimmän tilannepäivityksen remontin keskeltä!

Luvassa siis sotkuisia tiloja, keskeneräisiä työvaiheita ja suttuista kuvanlaatua, sillä nappasin valokuvat eilen illalla, kun mies nappasi kopin lapsista ja minä suuntasin työpäivän jälkeen naputtelemaan kasaan viimeisetkin vaatekaapit... :)

Kävimme toissa viikonloppuna hakemassa Ikeasta PAX -kaappirunkoja alakerran kodinhoitohuoneen viereiseen käytävätilaan (liinavaatteet ja siivoustarvikkeet), isomman pojan huoneeseen sekä käytävään.

Kaikki näiden tilojen kaapit ovat 35cm syviä, sillä jo kahdessa aiemmassa kodissa tuo syvyys koettu parhaaksi lapsiperheen elossa. Mielestämme niin kauan kuin suurin osa tavarasta on hyllyillä säilytettävää, on 60cm syvät kaapit pelkkää tilan hukkaamista; vaatteet viikkaa kuitenkin vain yhteen riviin, jolloin syvästä kaapista takaosa jää usein tyhjäksi - ja sinne kaatuvat lopulta myös ne kaapin etureunaan nätisti kasatut pinotkin...

60cm syvä kaapisto tulee verannalle, jolloin se toimii mm. kausivaatteiden säilytyspaikkana.

Valitsimme kaappien korkeudeksi tuon 201cm, vaikka korkeampikin (236cm) olisi mahtunut, sillä matalampi kaapisto tuossa käytävässä tuo hieman enemmän tilan tuntua - ja kaapin päälle saa joka tapauksessa lisäsäilytystilaa kauniilla puulaatikoilla ja koreilla.


Tähän verannalta tupaan johtavalle käytävälle laskettiin kaappitilaa lopulta vajaan 7m mitalle; meidän makuuhuoneemme vastapäätä tulevat meidän aikuisten vaatteet, ja pienemmän pojan huoneen kohdalle taas hänen vaatteensa ja lisätilaa leluille. Sitten muutama kaappi on varattu kaikelle yleiselle säilytettävälle tavaralle (joulukoristeista jatkojohtoihin) ja aivan tupakeittiön puoleiseen päätyyn 1m levyinen kaappi siivoustarvikkeille.

Tuon alakuvan oikean reunan pistorasianpaikan on tarkoitus jäädä reunimmaisen (siivous)kaapin taakse, ja siihen kytketään rikkaimurin laturi, jolloin sekin kapistus saadaan latautumaan piiloon! :)


Voin sanoa, että tuosta runkojen kasaamisesta tuli loppua kohti melkoista liukuhihnatyötä...! Ja uusi suosikkini, niittipyssy, pelasti minut pikkunaulojen yksittäiseltä nakuttelulta. :)

Kun olin saanut kaikki kaapit kasattua (aloitin urakan jo silloin toissa viikonloppuna kahdeksalla kaappirungolla ja keskiviikkona niputin viimeiset seitsemän), nappasin vielä valokuvia ennen iltahämärän laskeutumista muistakin tiloista.

Viimeisin ihana muutos raksalla on ollut tuo väliovien paikoilleen vähitellen nostaminen!

Valitsimme kotiimme Mattiovien Line -sarjan massiivirakenteiset väliovet; verannalle, meidän makuuhuoneeseemme ja alakertaan portaikkoon johtavaan tilaan tuli Line 4R -ovi satiinilasilla, ja muihin tiloihin Line 4P -ovi, kuten kuvassa alla pienemmän pojan huoneessa.


Nuo Line -ovet ovat niin kauniit!! Perinteiset, mutta silti selkeälinjaiset ja juuri sopivat vanhaan puuverstaaseen, joka on päivitetty 2010 -luvulle!


Tästä pönttöuunin vierestä kipaisee isompi poika tulevaan huoneeseensa:


Kahvat ja osaset on jo hankittu, ja odottelevat asennusta paikoilleen. Näiden ovien mukana tuli perinteiset avaimet, jotka keräsin talteen - ehkäpä joskus lasten kasvettua hieman isommiksi voimme laittaa ne oviin....

Isomman pojan huoneeseen laitetaan lukko - sellainen perinteisempi wc-lukkomalli - jotta vihdoin saadaan pyhitettyä pienemmän poikamme tuhoilta edes yksi alue talossa... Säästää isomman pojan - ja itse asiassa koko perheen - hermoja, kun veljesten väliset nahistelut (kuka-otti-mitä-keneltä) saadaan minimiin. ;)


Tupakeittiön päätyseinän vasemmasta reunasta aukeaa ovi yläkerran wc- ja suihkutiloihin. Näiden vierekkäisten ovien aukeamissuuntaa jouduttiin miettimään pidemmän aikaa, ja lopulta päädyimme eri päin aukeaviin oviin; kylpyhuoneen ovi aukeaa tupakeittiöön ja isomman pojan ovi hänen huoneeseensa.

Kylpyhuoneen ovi olisi kylpyhuoneeseen päin auetessaan syönyt turhaan tilaa kapeasta tilasta, ja toisaalta isomman pojan oven aukeaminen tupakeittiöön olisi aihetuttanut sen, että ovea olisi aina pidettävä kiinni, sillä sillä se asettuu keskelle seinää.
Vielä on vaiheessa, mutta jo suhteellisen hyvässä sellaisessa! :)

Wc-istuin on asenneetu jo paikoilleen, samoin allaskaappi altaineen. Suihku odottelee vielä, ja on vain tilapäisesti nostettu seinälle odottamaan oikeaa, lopullista asennusta. Suihkuseinä ovella vielä puuttuu kokonaan - eikä tähän hätään ole vielä edes aloitettu kunnolla sen etsintääkään. Ja valaisimet, ne on vielä asentamatta, eli tilapäisen työmaavalon kanssa täällä askarrellaan.


RAKASTAN tuota Pukkilan Curvytile -lattialaattaa! Omaan makuuni täydellinen kumppani tuolle Bauhausista löytyneelle valkoiselle Metro -laatalle.

Tila on melko pieni, joten tuo kiiltävä valkoinen laatta tuo tilaan avaruutta ja lisää valoa, ja toisaalta mattapintainen, harmaa lattialaatta taas rauhoittaa tilaa.

Ja hatunnosto miehelle, joka jaksoi näprätä tuon monimuotoisen lattialaatan kanssa! Jälki on mielettömän siistiä.

Eikä ihan kamalan pahasti kuulemma hermokaan asentaessa mennyt, mikä tärkeintä.... ;)


Ensimmäistä kertaa kodissani on seinään asennettu wc-istuin, jollaisesta olen haaveillut jo vuosia! Parhaina puolina voisin kuvitella siivouksen helpottumisen ja jälleen kerran sen tilavuuden tunnun, kun pienessä wc- ja suihkutilassa ei nökötä sitä perinteistä möhkälemäistä pönttöä - jollainen meillä toki asennettiin alakertaan saunaosaston yhteyteen.Ja allaskaappi odottelee vielä silikoneja ja hanan asennusta. Hana on tilattu, ja odotellaan saapuvaksi - teen noista kotimme hanoista ja suihkuista vielä erillisen oman postauksen, kunhan saamme ne vihdoin asennettua paikoilleen.

...Erityisen onnellinen olen keittiön hanastamme, mutta ei siitä vielä enempää... ;)


Näissä tunnelmissa onkin hyvä pakata tänään illalla autoon lapset ja suunnata remonttia karkuun Pohjois-Savon puolelle. Mies jää perinteisesti pitämään remontin etenemistä yllä sillä aikaa - työlistalla taisi olla ainakin niiden vaatekaappirunkojen asentamista paikoilleen, loppujen lattialistojen kiinnittämistä ja kenties jo kodinhoitohuoneen kaapiston kasailua paikoilleen.. :)

Saunaan kaivattuja osia kiukaalle ei tällä viikolla saatu, joten voin ainakin huokaista helpotuksesta, ettei mies pääse nauttimaan salaa ensimmäisistä löylyistä uudessa saunassa! ;)


Ihanaa syyskuuta ja viikonloppua kaikille!


Vaikka blogi hiljenee viikonlopuksi, juttu jatkuu Instassa...

6 kommenttia:

 1. Hyvin on remontti edistynyt ja nättiä tulee. Tuo wc-lattialaatta on todella kaunis. Tänne kun tulee mainaan joka keta jäädä "asumaan" kun klikkailen kaikkea kivaa katseltavaa. Kaunista alkavaa syksyä. ps. blogissani alkoi tänään kiva arvonta. Lämpimästi tervetuloa mukaan. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se remontti etenee, vaikka välillä tuntuukin, että niin hitaasti nämä loppuvaiheet, kun kaikkeen pieneen näpertämiseen kuluu hurjasti aikaa, mutta ei vaikuta dramaattisesti suureen kuvaan... :) Ihan vain listojenkin maalaaminen vei yllättävän paljon aikaa - varsinkin kun ulkona maalaamiseen säät ovat olleen erityisen huonot, ja sisällä ei meinaa löytyä kaikkien remonttitarvikkeiden keskellä tilaa...

   Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini äärellä! <3 Täällä on kuin kotonani; vähän sitä sun tätä siellä sun täällä, kotoisan letkeällä otteella! :D Kaikesta aina innostun, mutta välttämättä projektini eivät koskaan näe valmista päivää - onneksi tuossa isommassa projektissa nimeltä 'remontti' on tuo toinenkin osapuoli varmistamassa valmiiksisaamista... ;)

   Poista
 2. Voi elämä miten hyvältä näyttää! Tuskin maltan odottaa, että näen livenä ja niin, että olet sisustanut kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules, heti saatte kaffekutsun, kunhan saadaan a) tavarat pakattua, b) tavarat siirrettyä, c) itsemme siirrettyä ja d) kahvikupin ja kahvinkeitin laatikoista purettua! :D

   Poista
 3. Piti tulla tänne blogin puolelle katsomaan mitä ihanaa olet kylppäriin hankkinut kun en kuvasta tunnistanut.. täytyy jäädä odottamaan seuraavaa postausta �� ihana kylppäri tulossa! Ja katse kyllä aina harhautuu pönttöuuniin kun näitä kuvia selaa �� remontti iloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä joudut huomiseen odottamaan - ajattelin huomenna aamusta vihdoin ottaa valokuvat viimeisimmistä löydöistäni ja jakaa ne täällä blogissa! :)

   ...Hieman on tämän viikon aikana hiljaiseloa täällä blogin puolella vietetty, kun vähitellen siirrytty taas arjen rytmeihin lasten harrastustenkin merkeissä... Oi, odotan aikaa, kun pääsemme asettumaan uuteen kotiin, ja remontin nielemä aika vapautuu OLEMISEEN ja HARRASTAMISEEN! <3 Tosin ajattelin aloittaa ensi alkuun NUKKUMISELLA.... ;)

   Kiitos tsempeistä, viime metrit menevät puuskutellen...! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...