keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Kuulumisia raksalta; kurkistus valmistuvaan työhuoneeseen

Jaoin eilen valokuvia Villa Kotirannan alakerran tv- ja pelihuoneesta, ja siinä sivussa kuvissa vilahti myös hieman työhuonettakin - ja tänään kurkistetaan paremmin tuonne seinien sisälle:


Ensimmäinen kuikistus työhuoneen väliseinän ikkuna-aukosta paljastaa Tikkurilan Greippi -sävyllä maalatun tehosteseinän, jonka on tarkoitus luoda jokaiseen tilassa oleskelevaan ja siellä työskentelevään inspiroitunut ja energinen fiilis!

...Etäpäivien Excel -hirvityksetkin muuttuvat takuulla uudessa työtilassa silkaksi riemuksi! ;) Hih, aina on syytä olla toiveikas...


Eikä ikkuna-aukko (tai itse asiassa kaksi, molemmilla tv-ja pelihuoneen vastaisilla seinillä) jää ilman ikkunaa; työn alla edelleen vanhojen vankilan ikkunoiden puhdistus aikaisemmasta sinisestä maalista ja uudelleenkäsittely mustiksi.

...Vankilan ikkunat kellarikerroksen työhuoneeseen ovat vain jotenkin niin osuvat löydöt! :)


Työhuoneen (ja tv- & pelitilan) kattoon on asennettu metallikannakkeet, jotka tukevat yläkerran lattiaa. Mies olisi halunnut joko a) maalata ne valkoisiksi, tai b) koteloida piiloon, mutta ainakin työhuoneeseen halusin ne jättää näkyviin.

Tuon metallisen yksityiskohdan kaveriksi olen nostamassa alla olevan valokuvan vasemman puoleiselle seinälle, tuohon palkin alapuolelle, palan saneerausverkkoa 'muistitauluksi'. Ja sen verran jykevästi kiinnitys, että vaikka jonkun viherkasvinkin voin siihen kiinnittää.


Tuon metallipalkin ja raudoitusverkon kanssa sopisi hauskasti yhteen joku tämän alla olevan kuvan tyylinen metallivalaisin:

Tuon keltaisen seinän alaosaan (alla oleva valokuva) on tarkoitus koota kaappirivistö, jonne saa piiloon paperit ja askartelutarvikkeet, mapit ja ehkä osan kankaistakin.

Ja viereiselle seinälle, keltaisen seinän ja valokuvan oikein reunan palkin väliin, on tulossa avohyllyjä, joille saan talteen mm. muisti- ja leikekirjani, sisustus- ja puutarhakirjat, sekä oman alani ammattikirjallisuuden.


Raaka hahmotelma nurkkauksesta näyttää tällaiselle:


Kaapistoksi olen hahmotellut Ikean Eket -sarjan seinäkaappia, joka on mitoiltaan 70x35x70cm (kuva alla), mutta pidän vielä silmiä auki vastaavanlaiselle kaapille, joka olisi mitoiltaan kapeampi ja yksiovinen, sillä yksi tällainen Eket -kaappi on liian kapea tuohon avohyllyjen alle, mutta kaksi kaappia (140cm) on taas liian leveä kokonaisuus.

Työhuoneen toiselle puolelle on tulossa pidempi, kapea taso ikkunan alle, joka levenee ja jatkuu kulmatasona. Tuolle seinustalle on tarkoitus sijoittaa ompelukone ja saumuri, sekä langaton tulostin ja isompi näyttö läppärille.

Kerrankin on pistorasioitakin tarpeeksi, kun on itse päässyt laskemaan tarvetta! :)


Tuo vanhan talon mukana tullut kummallinen seinämuoto oli aluksi harkinnassa 'koteloida' piiloon ja suoristaa seinä, mutta nyt olen tyytyväinen päätökseen jättää seinä sellaisekseen. Tuo syvä nurkka on loistava sijoituspaikka vaikka sille näytölle!

Ja onhan tuo vaan hauska, persoonallinen yksityiskohta tässä muutenkin omalaatuisessa talossa. ;)


Huomenna ajattelin palailla blogin ääreen ja jakaa vaihteeksi tunnelmia yläkerrasta!

Pala palalta sielläkin ovat makuuhuoneet valmistuneet muuttokuntoon - isoimman muutoksen on ehkä saanut isomman pojan huone parven portaineen, joten ehkä huomenna aloitan kertomalla niistä. ;)

Aurinkoisen raikkaita syyssäitä teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...