sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kuulumisia raksalta: Pienemmän pojan huone viimeistelty muuttovalmiiksi

Kaikki makuuhuoneet on vihdoin saatu muuttovalmiiksi - myös pienemmän pojan aurinkoinen huone!

Olenkin menneen viikon aikana jakanut valokuvia niin omasta kammaristamme kuin isomman pojan huoneesta, jotka olemme saaneet valmiiksi ja joihin olemme jo aloittaneet ensimmäisten muuttokuormien kantamisen. Paikoillaan on jo suurin osa isoista huonekaluista sänkyjä lukuunottamatta ja eilen autolla kuskasin ensimmäiset pahvilaatikollisetkin tavaraa.


Pienemmän pojan huoneeseen ei juurikaan ole tavaraa siirtynyt, sillä herra kaipaa tavaroitaan päivittäin ympärillään. Ainoastaan vanha liinavaatekaappi siirtyi heti näiden kuvien ottamisen jälkeen nykyisestä kodistamme uuteen huoneeseen.

...Kovasti jo odotan, että pääsen tuomaan tähän tilaan kaikki ne lelut ja kalusteet - legoista askartelupöytään - jotka ovat nyt valloittaneet koko nykyisen kotimme olohuoneesta keittiöön...

Tähän huoneeseen olen kovasti myös suunnitellut kuinka toteutan pojalle oman pop-up kahvila-/ravintola-/kauppa-/kotileikkikeittiö -kombinaation - siis kera raidallisen markiisin ja myyntitiskin tietenkin! :)

Huoneeseen on vanhan liinavaatekaapin (joka toimii lelujen säilytyspaikkana) ohella tulossa vielä sänky ja askartelupöytäkin, sekä vanha 'säilytysarkku' (siis sellainen retro päiväkotimallia oleva, ei kapioarkku -tyylinen).

Legojen säilytykseen ja helppoon käyttöön löysin muuten lopulta ratkaisun Bauhausin puulaatikoista, mutta niistä lisää, kunhan pääsen ne tuunaamaan muuton jälkeen.


Kattovaloksi tähän huoneeseen laitettiin lopulta muutoissa mukana kulkenut, mutta hyväksi todettu Innoluxin Jasmina -plafondi päivänvalolampuin. Näitä pyörii mukana vielä toinenkin, mutta se taitaa paikkansa löytää työhuoneesta.

Pojan vanhassa huoneessa ollut kattovalaisin, jonka olen tuunannut vanhasta lampunvarjostimesta ja mustiksi maalatuista puuhelmistä on myös muuttamassa mukana, mutta saa oikein himmeän lampun sisälleen ja tulee roikkumaan pojan sängyn äärellä lukuvalona, kun iltaisin iltasatua luemme.

...Ostin muuten viikko sitten puuseppäharrastajan kuolinpesästä myös ihanan keltaisen retrovalaisimen, josta mallailen tunnelmallista lisävaloa tähän huoneeseen. Ei aina tarvita kirkasta kattovaloa - välillä, varsinkin iltaa kohti, on hyvä saada huoneen valaistusta muutettua rauhallisemmaksikin.


Nuo katto- ja jalkalistat tekivät tällekin huoneelle melkoisen ryhtiliikkeen!

Tämä huone oli muuten ainoa, josta olin täysin varma, että lattiamaalilla maalatut harmaat lattialistat toimisivat kauniisti seinävärin kanssa yhteen. Pidän todella paljon tuosta valkoisen, Greippi -keltaisen ja harmaan kokonaisuudesta.

Jos olet jo unohtanut, mille tuo yllä olevan valokuvan nurkkaus näytti ilman listoja, niin kurkista alla olevaa valokuvaa:


Tänään raksalla jatkuu eilen käynnistynyt keittiön kasaaminen, jota on odotettu alkavaksi jo ihan liian monta viikkoa. Kävin eilen illalla kulkemassa paikoilleen nostettujen kaapistojen ja saarekkeen keskellä ja totesin, että hyvä siitä tulee - tai siis ihan loistava! ...Melkein teki taas mieli itkeä tirauttaa ilosta ja onnesta, mutta päätin säästellä siihen saakka, että saadaan tasotkin paikoilleen... ;)

Lisäksi sauna on valmistunut viittä vaille löylyvalmiiksi, eli paikoillaan ovat jo kiuas, laudekehikko ja eilen käsitellyt laudepuut. Enää puuttuvat lauteiden väleihin tulevat rimat ja saunan oveen isäni oksista tekemät vetimet - siis juuri sellaiset kuin pihasaunassa kuuluukin olla! :)

Koetan ehtiä vielä valoisan aikaan itsekin piipahtaa sitä kameran kanssa ihmettelemässä - lupaan laittaa valokuvat jakoon pikemmiten!

Eilen oli niin kaunis, aurinkoinen päivä, että toivotaan samanlaista ulkoilukeliä kaikille ympäri Suomea.


Leppoisaa sunnuntaita kaikille!


2 kommenttia:

  1. vitsi noita värejä teillä <3
    ja niin se koti valmistuu....
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Kauniilta näyttää. Hyvät värit olette valinneet. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...