perjantai 15. syyskuuta 2017

Kuulumisia raksalta; keittiön kattovalaisin paikoillaan - sehän on muutto ihan just!


Ensimmäisiä askeleita kohti tulevaa muuttoa; raksalla on jo keittiön kattovalaisin nostettuna paikoilleen! :)

Tämä valaisinlöytö tuli vastaan jo viime viikolla, kun kävin paikallisella kirpputorilla isomman pojan ollessa treeneissä. Katselin sitä pidemmän aikaa, pyörittelin ja puntaroin - ja lopulta jätin ostamatta.

Ja paria päivää myöhemmin palaisin takaisin, ja ostin sen pois! :)

....Tämän valaisimen kanssa kävikin pienoinen onnenkantamoinen, sillä kun olin pyytänyt kirpputorin henkilökuntaa ottamaan valaisimen tiskille odottamaan, että kierrän muut hyllyt ja ostan valaisimen sitten pois lähtiessä, saapui paikalle toinenkin ostajakandidaatti, joka kovasti jäi harmittelemaan, kun valaisin olikin jo mennyt - hänkin ilmeisesti oli jäänyt asiaa harkitsemaan ja palannut takaisin ostohousut jalassa, kuten minäkin. :)


Valaisimen korkeutta ei olla vielä säädetty, kunhan vasta nostettiin paikoilleen ja kytkettiin. Valaisin tulee asettumaan hieman alemmas. Tuohon valaisimen alle, aivan ikkunan ääreen tuleekin meidän pyöreä Bonanza -pöytä tuoleineen.


Kerroinkin aiemmin, kuinka asensin jo kaikkiin välioviin kahvat, ja näihin yläkerran tupakeittiön kahteen oveen tuli myös lukot; vasemmalla wc- ja suihkutila, oikealla isomman pojan huone.

Mies on saanut listoitukset, ja muut viimeistelytyöt jo aivan viime metreille; enää puuttuu tästä tilasta hormin pystysuorat reunalistat, sekä wc- ja suihkutilan ovensuusta kynnys (samanlainen kuin pojan huoneessa).


Lattialistojen väriksi valittiin lopulta lattian harmaa sävy, ja omasta mielestä aivan nappiratkaisu!

Mietittiin miehen kanssa valkoisiakin listoja, mutta värillisillä seinillä, joita meillä onkin melkoisen monta, olisi valkoinen lista ollut ehkä erikoinen raita harmaan lattian ja värikkään seinäpinnan välissä.


Aika lailla tasan viikko siihen, että keittiö nousee paikoilleen ja muutto ihan oikeasti alkaa!

...Tai no siis koetamme luottaa keittiöfirman kuusi viikkoa sitten antamaan aikatauluun viimeisten kaappien toimituksesta, johon ei tässä välissä ole ainakaan ilmoitettu muutoksia...

Eli viikko aikaa tehdä viimeisiä silauksia, sillä keittiön jälkeen olisi tarkoitus enää viimeistellä veranta, josta puuttuu tapetointi, kaapisto ja listat, sillä keittiön kaapistot ovat vallanneet koko verannan, eikä sitä ole kunnolla päässyt työstämään.

Vuokrasopimuskin vihdoin uskallettu irtisanoa, eli nyt meillä on ensimmäistä kertaa koko projektin aikana ihan oikeasti määritelty deadline - päivämäärä, mihin mennessä on oltava valmista! ..Hiukan hurjistuttaa ja jännittää...

Tänä viikonloppuna taitaa nousta saunaan lauteet - kiuas onkin jo paikoillaan, ja ensimmäiset puut siellä jo testimielessä polteltu. Vielä kun sitä lämmintä vettä saisi hanoista taloon, niin voisi ensi viikolla käydä jo testaamassa löylyt! :)

...Sitä odotellessa...


Aurinkoista perjantai-iltaa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa aikaa! Olette tehneet kyllä upeaa työtä :) Jäänkin lukemaan (mm) muutto kuulumisianne <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Täytyy kyllä myöntää, että olen itsekin yllättynyt, miten se mielikuva lopputuloksesta, jonka jo taloa ostaessa loimme, on pysynyt vahvana läpi koko urakan - ja lopputulos vastaa sitä haavettamme! Toki yksityiskohdat ovat joiltain osin muuttuneet matkan varrella ja rakennus on päivitetty tälle vuosituhannelle, mutta se vanhan talon henki on mielestämme säilynyt ja tunnelma on kodikas jo nyt, vaikkei huonekaluja ja meidän henkilökohtaisia tavaroita ole vielä edes viety taloon! :)

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...