perjantai 29. syyskuuta 2017

DIY: Metallinen kynttilänjalka

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut sellaisesta French Connection Cube Hurricane Candle Holder -kyntteliköstä - siis sellaisesta mustasta metallikuutiosta - mutta en ole vielä löytänyt kaupoista sopivaa. Paikallisesta Face -kirppiksestä ostin vuosi sitten 'Home Sweet Home' -tekstillisen tuikkutelineen, mutta se kaipasi rinnalleen vielä jotakin.

No nyt minulla on ihan itse tuunaamaa kuutiokynttelikkö!

 
...Arvaatko mistä aineksista tuunasin...? ;)


Roskiin menossa olleesta, hajonneesta, Ikean pöytävalaisimen varjostimen kehikosta! :)


Purin varjostimen ympärille kieputetut nauhat pois ja mustalla spraymaalilla (sitä ja valkoista vastaavaa oltava aina kaapissa, huom!) pinta uuteen väriin! :)


Täydellinen pienelle kynttilälle, tai vaikka tuikullekin!

Ja hinnaksi tuli tälle tuunaukselle lopulta se palttiarallaa 0€, sillä niin kehikko kuin maalikin löytyi jo kotoa.

...Tää tuunaus löytyy myöhemmin myös Instasta ansaitulla #kaunistapikkurahalla -tunnisteella! ;)


Olen maailman huonoin ihminen heittämään mitään menemään - niin kauan kuin on mahdollista vielä edes joku osanen uusiokäyttää, pidän tavaroista kiinni kynsin hampain. Myös kirpputoreja kierrän tuunauslasit päässä, ja voin hyvin kuluttaa tuntejakin pyöritellen esineitä käsissäni miettien, minkä uuden elämän voisinkaan sille antaa.

Joskus tarve on jo olemassa, mutta materiaali puuttuu - kuten tällä kertaa - mutta joskus kirpputorilla, tai vaikka roskakatoksessa vastaantullut esine kertoo minulle, mikä se haluaisi isona olla. :)


Hieman samanlaisella tarinalla myös tämä kuvissa esiintyvä korikin on syntynyt; lumputukseen menossa olleet trikoopaidat päätyivät kotiini ja kuteiksi koreihin ja mattoihin.

Yhdestä M-koon t-paidasta saa monen monta koria ja suojaruukkua virkattua; leikkaan paidat ~10mm kaitaleiksi, jotka virkkaan muotoonsa ohuella puuvillalangalla.


Nämä kivet ovat muuten kulkeneet mukanani lapsuudestani saakka - olen ne joskus ala-asteikäisenä rantasaunalle johtavalta hiekkatieltä löytänyt ja taskuun nostanut. ...Isompi poikani harrasti samaa vielä pari vuotta sitten... :)


Oi, en malta odottaa, että taas illan hämärtyessä pääsen sytyttämään kynttilään ja tuikkuihin tulen. Juuri muuta valoa ei olohuoneessamme enää lasten nukkumaanmentyäkään juuri tarvitse.Tunnelmallista perjantai-iltaa kaikille, ja ihanaa alkavaa viikonloppua!


1 kommentti:

  1. Ihana tuunaus, hyvä hoksaus. 🤗
    Ja nuo kivet, ihana muisto lapsuudestasi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...