perjantai 2. lokakuuta 2015

Omat pensaspavut tulevan talven wokkeihin!

Tunnustan: Kun puutarhatarvikekaupassa tänä kesänä käteen eksyi pussillinen pensaspavun siemeniä, en rehellisesti sanoen tiennyt mistä lajista oli kyse.
Isäni puutarhassa on joskus papuja kasvanut, mutta ei tällaisia ohuita pitkuloita, jotka syödään palkoineen. :) Vasta, kun ensimmäisiä palkoja alkoi taimiin ilmestymään, tunnistin lajin wok -kasviksista tutuksi!
Tänä kesänä sain onnistumaan kaiken kaikkiaan viisi taimea - olihan tämä vain ensimmäiseen papukokeiluuni heittäytyminen hetken huumassa - joista kolme jäi avomaalle ja kaksi istutin kasvihuoneeseen. Sekä ulko- että sisätiloissa kasvaneet taimet tuottivat yhtä runsaasti satoa - ainoana erona vain, että kasvihuoneessa sato oli hieman aikaisemmin jo poimintakypsää.
En raaskinut syödä samantien koko satoa, vaan leikkasin niistä kärjet, kiehautin kevyesti kattilassa, valutin ylimääräiset vedet pois siivilässä ja annoin jäähtyä. Jäähtyneenä nostelin sellaisenaan sopivina annoskokoina pakastepusseihin talven wokkeihin käytettäväksi!
Kuten suunnittelinkin kasvimaan välitilinpäätöksen toisessa osassa - KLIK - tulee ensi kesänä tämä lajike olemaan vahvasti mukana kasvimaallani vähintään yhden kokonaisen kasvatuslaatikollisen verran! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...