tiistai 27. lokakuuta 2015

DIY: Sisustustaulu vanhoista Villa Kotirannan rauta-avaimista

Ei ehkä ihan täydellinen DIY -ohje, sillä tämä Oman elämänsä Kätevä Emäntä käytti tähän askarteluun valmiita tarvikkeita, mutta itse tuunattua joka tapauksessa! :)
Tuolta raksalta on löytynyt purkutöiden yhteydessä iso kasa rauta-avaimia - yksi irroitettu talteen myös vanhasta keittiön ovesta - jotka olemme halunneet säilöä osana Villa Kotirannan historiaa puuverstaana (ja aiempien omistajien kotina).

Postasinkin aiemmin, kuinka tänä syksynä Annon valikoimasta on löytynyt kasapäin ihania sisustusjuttuja - tuohon postaukseen pääset tästä - joista yhtenä myös tämä Anno Salmiakki M -kehys, joka sopi täydellisesti kauniiden rauta-avainten säilytyspaikaksi:
Varmaan viikon ajan annoin kehyksen lojuta takkahuoneen pöydällä ja kävin välillä kääntelemässä avaimia kehyksen lasin päällä eri asentoihin. Hiljaa hyvä tulee ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vaikömitenkäkösenytmeni?! ;)
Lopulta tuumasta toimeen, kun pikkuinen meni sopivan mittaisilla päiväunille: Kehys auki ja taustapaperi sekä valkoinen 'kehyspahvi' irralleen.
Asettelin avaimet lopulliseen järjestykseen paperin päälle ja kuumaliimalla kiinnitin ne yksitellen taustapaperiin kiinni.
Haastetta liimaamiseen toi avainten kierot muodot - olihan näillä avaimilla väännetty lukkoja auki aikoinaan, joten väkisinkin vähän taipuneet ajansaatossa mutkille. Katsoinkin siis jokaisen avaimen yksitellen ennen kuumaliiman laittamista, että mitkä kohdat avaimesta milloinkin osuvat paperiin ja noihin pintoihin pursotin tipat liimaa. Tiukka kiinni painaminen ja runsas kuivumisaika.
Kun liima kuivunut, varovasti kasasin kehyksen takaisin kokoon. Niin tyytyväinen olen lopputulokseen! :)
Olen ottanut raksalta myös talteen vanhan, mustan, talorautaisen sulakekaapin, josta aion tuunata avainkaapin Villa Kotirannan eteiseen. Tämä avaintaulu mustine kehyksineen sopiikin loistavasti tuon tulevan avainkaapin pariksi seinälle! :)

Mutta kunnes pääsemme joskus tulevaisuudessa asuttamaan Villa Kotirantaa, saavat nämä avaimet kaunistaa nykyistä kotiamme eteisen kaapin päällä muistuttamassa yhteisestä unelmastamme ja projektistamme!
Raksaa siivotessa on löytynyt myös kaikenlaisia muitakin aarteita, kuten tämä Raija Uosikkisen 1960 -luvulla suunnittelema Kehrä -kahvipannu! Kannen nuppi on matkan varrella hajonnut ja kadonnut, mutta pieni kauneusvirhe ei haittaa koristekäytössä.
Liekkö vanha puuseppä aikoinaan tästä kannusta kaatanut itselleen taukosumpit verstaallaan...? ;)

2 kommenttia:

  1. Ihania avaimia ja kaunis taulu. Mulla on kans työn alla avaimista taulu... mutta täälläkin hitaasti hyvä tulee, joten saa nähdä milloin on valmis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä minunkin projekti hautunut toukokuulta asti - vaati juuri tämän kehyksen löytymisen, että sain tartuttua toimeen... ;) Ja kuten aina näissä ikuisuusprojekteissa; suunnittelu vie kuukausia ja toteutus 10minuuttia... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...