Olemme mieheni kanssa todenneet, ettei meidän kannata edes yrittää säilyttää kaapissa vierasvaraherkkuja. Keksit, pullat, jäätelöt - kaikki katoavat parempiin suihin ennen kahvittelijoita! Eikä tästä voi edes syyttää lapsia vaan ihan perheen emäntää... :D
...Kerran jo ehdotinkin miehelle, että jos haluaa vierasvaraksi jotain hankkia, tulee ne ostaa minulta salaa ja säilöä joko autotallissa lukkokaapissa tai sitten isännän autossa... Itsehillintä - mitä se on?!? :)
Noh, kävipä sitten niin, että eräänä kauniina päivänä ilmoitti saapumisestaan kahville kaksi perhettä lapsineen. Arvioituun saapumisaikaan alle tunti - ja kaappi täysin tyhjä! Oh no!
Nopsa googlaus ja reseptin muokkaaminen kaapista löytyviin tarvikkeisiin - tällainen maailman helpoin ja nopein muffiniresepti jäi käteen:
Jopa kriittisin yleisö - kolme kappaletta kouluikäisiä herkkusuita - otti nämä herkut ilolla vastaan, joten tämä resepti on talteenottamisen arvoinen! :)
...Kerran jo ehdotinkin miehelle, että jos haluaa vierasvaraksi jotain hankkia, tulee ne ostaa minulta salaa ja säilöä joko autotallissa lukkokaapissa tai sitten isännän autossa... Itsehillintä - mitä se on?!? :)
Noh, kävipä sitten niin, että eräänä kauniina päivänä ilmoitti saapumisestaan kahville kaksi perhettä lapsineen. Arvioituun saapumisaikaan alle tunti - ja kaappi täysin tyhjä! Oh no!
Nopsa googlaus ja reseptin muokkaaminen kaapista löytyviin tarvikkeisiin - tällainen maailman helpoin ja nopein muffiniresepti jäi käteen:
Oman elämänsä Kätevän Emännän mustikkamuffinit äkkihätään
(a.k.a ohje siihen, kuinka tehdä lähtemätön vaikutelma täydellisestä emännöinnistä mahdollisimman pienellä vaivalla)
3 dl vehnäjauhoja (omassa kaapissa oli erikoisvehnäjauhoja)
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
1 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
3 dl jäisiä mustikoita
1. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
2. Lisää rasva, maito ja kananmunat, ja sekoita hyvin.
3. Lisää jäiset mustikat ja sekoita kevyesti.
4. Jaa taikina lusikoiden avulla vuokiin. Muista jättää kohoamisvaraa.
5. Paista 200C/~15-20min. Kypsyyden voi tarkistaa puutikun avulla.
Kaapista täytyy aina löytyä eri kokoisia ja -näköisiä muffinivuokia, sillä koskaan ei tiedä, millaiseen tarkoitukseen joutuukaan leipomuksia taikomaan! :) Onnekseni olin ostanut jokunen hetki sitten Eskimo -merkin kartonkisia leivosvuokia, jotka pysyvät ryhdissään - toisin kuin ohuesta paperista valmistetut muffinivuokat. En omista muffinivuokaa, joten tavalliset muffinivuokat levähtävät aina uunissa taikinan painon alla.Jopa kriittisin yleisö - kolme kappaletta kouluikäisiä herkkusuita - otti nämä herkut ilolla vastaan, joten tämä resepti on talteenottamisen arvoinen! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti